زحمت محصولات با کشاورزان کرمانی، سود در جیب دلالان/ صادرات، سهمی که قسمت پیاز و سیب زمینی نمی‌شود

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: سیب زمینی در مزرعه ۸۰ هزار ریال از کشاورزان خریداری می‌شود که قیمت مذکور صرفه اقتصادی برای کشاورزان ندارد.

فریدون آهنگری گفت: ارقام مورد کشت  محصول پیاز مینروا و یورتاکی است و به طور میانگین ۵۱ تن در هکتار نیز پیاز از مزارع استان کرمان نیز برداشت می‌شود.

آهنگری اظهار کرد: در سال زراعی امسال با توجه به اینکه کشت در مناطق سردسیر و بصورت بهاره انجام می‌شود، کشت از فروردین ماه سال آینده آغاز و در سال زراعی جدید تا فروردین ماه فاقد کشت در استان می‌باشیم.

وی بیان کرد: این محصول به صورت آنیون است و بصورت نشاء برای انتقال به جنوب استان و بذر جهت کشت مستقیم برای مصرف خوراکی در شمال استان کشت می‌شود.

آهنگری گفت: پیش بینی می‌شود همین مقدار در سال زراعی جدید در آینده کشت انجام شود که شرایط جوی و میزان بارندگی بر سطح زیر کشت این محصول و دیگر محصولات زراعی تاثیر بسزایی دارد.

رضا یونس زاده مدیر زراعت جنوب کرمان نیز گفت: پیاز طرح استمرار سال زراعی ۱۴۰۲ به میزان ۷۳۳۴ هکتار است که پیش بینی می‌شود ۳۸۵۰۳۵ تن از این مقدار کشت تولید شود.

وی افزود: سال زراعی ۱۴۰۱ به میزان۸۳۱۳هکتار کشت شد که ۴۳۲۲۷۶ تن تولید پیاز از مزارع جنوب کرمان بود.


كشت پياز

یونس زاده گفت: برداشت پیاز از اواسط آبان ماه آغاز و تا پایان بهمن ماه ادامه دارد، میانگین برداشت پیاز در جنوب استان ۵۲ تن است. ۵ کیلو بذر پیاز در هر هکتار برای کشت نیاز است ،  هم اکنون قیمت پیاز با افت قیمت مرز ۹ هزار تومان است.

یونس زاده ارقام پیاز را سفید رقم مینروا و سایروس؛ پیاز زرد: اسکارو؛ ریو براوو عنوان کرد و افزود: محصول پیاز صادرات خارجی ندارد اما در سطح استان و استان‌های همجوار نیز صادر می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: پیش بینی می‌شود از اراضی شهرستان ارزوئیه حدود ۱۵۵۵۲ تن محصول سیب زمینی با عملکرد ۳۲ تن در هکتار برداشت شود.

فریدون آهنگری گفت: با توجه به شروع سال زراعی کاشت امسال تا کنون ۴۸۶ هکتار از اراضی شهرستان ارزوئیه که در اواخر تابستان کشت شده هم اکنون برداشت شروع و تا اواخر دی ماه ادامه دارد.

وی اظهار کرد: کشت محصول سیب زمینی هر ساله بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی استان را بخصوص در شهرستان‌های بردسیر و ارزوئیه به خود اختصاص می‌دهد.

آهنگری بیان کرد: در سال زراعی امسال سطحی بالغ بر ۴۸۶ هکتار از اراضی در شهرستان ارزوئیه از اواخر مرداد ماه تا اواسط شهریورماه تحت کشت سیب زمینی قرار گرفته است.


كشت سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه این محصول در ارقام مختلف از قبیل سانته، میل وا، استریت، بورن و جیلی و ... کاشت شد‌ه گفت: هر کداماز این ارقام در نوع خود بازده خاص دارد و هم اکنون برداشت آن آغاز شده است.

آهنگری با بیان اینکه کاشت تمام مکانیزه این محصول سبب افزایش سطح زیر کشت و تکرار در دو مرحله شده است افزود: استفاده از دستگاه‌های مکانیزه برای کاشت و همچنین بعد از مرحله کاشت و جوانه زدن محصول، بصورت همزمان، کود دهی و نصب نوار تیپ سبب ترغیب و کاهش هزینه‌های بهره برداران شده است.

وی اظهار کرد: استفاده از نوار تیپ علاوه بر بهینه سازی مصرف آب بر افزایش بازده محصولات نیز تاثیر بسزایی دارد.

آهنگری گفت: پیش بینی متوسط عملکرد این محصول در سال جاری ۳۲ تن در هکتار بوده که پیش بینی می‌شود با توجه به نظارت کارشناسان و مروجین کشاورزی از عملکرد بالاتری برخوردار شویم که هم در ارز آوری و هم در کمک به تنظیم بازار این محصول می‌شود.


سیب زمینی

وی افزود: کشت این محصول با توجه به اقلیم منطقه در دو فصل انجام می‌شود که از اسفند ماه شروع وتا اواسط شهریورماه با توجه به اقلیم مناطق مختلف، متفاوت است.

آهنگری گفت: در سال زراعی گذشته میزان ۳۸۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت این محصول با متوسط عملکرد ۳۵ تن و تولید ۱۳۳۰۰۰ تن بوده است و پیش بینی می‌شود سطح زیر کشت نسبت به سال گذشته افزایش یابد.

وی اظهار کرد: میزان بذر مورد نیاز برای کشت سال زراعی جدید ۱۵۲۰۰ تن می‌باشدکه میزان بذر مصرفی حدود ۹۰۰ تن در سردخانه‌ها و ۲۰۰۰ تن در انبار‌های سرد، جمعاً ۲۹۰۰ تن، برای مصرف در شمال و جنوب استان نگهداری می‌شود.

آهنگری بیان کرد: ارقام نگهداری شده از نوع جیلی، بورن، اگریا، فوبولا، چلنجر، پالامرا، کلمبا، بامبو، سانته، میل وا، استریت، ساگیتاری، راشیدا، سیفرا وغیره می‌باشند.

وی با اشاره به اینکه صادرات این محصول به کشور‌های خارجی انجام نمی‌شود گفت: بیشتر مصرف آن در سطح استان و استان‌های همجوار می‌باشد و فروش این محصول در فصل برداشت پس از ذخیره سازی بذر مصرفی مصرف خوراکی خانواها در بازار داخلی استان و حمل به سابیر استان‌ها به فروش می‌رسد.

آهنگری افزود: قیمت این محصول در محل مزرعه هم اکنون ۸۰ هزار ریال از کشاورزان خریداری می‌شود که قیمت مذکور صرفه اقتصادی برای کشاورزان نداشته و دلالان از این فرصت استفاده کرده و سود آن به جیب افراد سودجو می‌رود.

برداشت سیب زمینی
رضا یونس زاده مدیر زراعت جنوب استان کرمان نیز گفت: کاشت سیب زمینی طرح استمرار سال زراعی ۱۴۰۲ میزان ۶۱۲۱هکتار است.

وی افزود: پیش بینی می‌شود از این مقدار سطح زیر کشت ۲۱۴۲۳۵ تن سیب زمینی نیز تولید شود. سال ۱۴۰۱ میزان کاشت ۴۵۰۶ هکتار و تولید ۱۵۷۷۱۰ تن بوده است و  میانگین برداشت سیب زمینی در هر هکتار ۳۵ تن است.

یونس زاده اظهار کرد: برای کاشت در هر هکتار ۶ تن سیب زمینی نیاز است و  برداشت از نیمه دوم دی ماه آغاز و تا پایان اسفند نیز ادامه دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۴ ۲۳ دی ۱۴۰۲
مافیای دلالی از یک طرف.ضعف شیدید مدیریت حقوق بگیران.بیت المال اعم از جهاکشاورزی وصنعت ومعدن وتجارت از یک طرف عامل برباد رفتن.زحمات کشاورزان.تلاشگر وهم.خالی بودن سفره مصرف کنده می باشد نفرین بر مافیای مردم ازار
Iran (Islamic Republic of)
مرادی
۰۳:۳۳ ۲۳ دی ۱۴۰۲
حمایت شد اطفا حمایت بفرمایید مدیران قبل و حال به ۲موضوع معترف شوند ۱ _ اشتباه درمبحث تحدیدجمعیت ۲_ قصور و ترک فعل خود برای ناترازی سوخت بنزین از ناکارآمدی و عدم تولید خودروهای باپایه گازی و فساد در سیستم خودروسازان و ایجاد انحصار با عدم واردات خودروهای برقی وتولید باپایه گازسوز است والان از همه مهمتر مشکل کم آبی وخشکسالی کشور است که با طرحهای کم اثر وکوتاه مدت، بر طرف نمیشود لذا پیشنهاد میشود برای سیراب شدن ایران بزرگ وبدون چشمداشت ، بی نتیجه به حکومت طالبان، و ویابارش برف وباران با اقدام عملی برای جلوگیری از خشکیدن دریای خزر و نیز امکان توسعه حمل ونقل دریایی بین خلیج فارس ودریای خزر،خبرمسرت بخش پیگیری طرح احداث ایرانرود را به ملت بدهند . ضمنا از همه ایرانیان تمنا دارم ازطرح ابر پروژه احداث ایرانرود ازخلیج فارس به خزر برای تمدن سازی نوین ایرانیان.. لطفا حمایت بفرمایند ‌
Iran (Islamic Republic of)
ولی پور رضا
۰۰:۵۹ ۲۳ دی ۱۴۰۲
مگر چه لظومی دارد در کویر کشاورزی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۲ دی ۱۴۰۲
بنده یک کشاورز هستم متن فوق را نخوانده ولی با سیاستهای این دولتمردان کشاورزی اشتباه خیلی خیلی بزرگی هست مثال گوجه با آن همه زحمت با کلی . التماس کارخانه دار از ما خرید ۳۵۰۰ تازه بعد سه ماه پول رو بده بعد تا ۵۰ هزار تومان هم فروختند واقعا هر کس در این کشور کشاورزی می‌کنند اشتباه بزرگی مرتکب می‌شود همه کشاورزی رو سیستم قطره ای کردیم ک آب کمتری مصرف شود دولت بجای حمایت از کشاورز تمام چاهها رو خشک می‌کنند وقتی سر سبزی نباشد انتظار باران و هوای تمیز نداشته باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۲ دی ۱۴۰۲
متاسفانه مسئولین بخش کشاورزی مسئولیتشان متوجه دلالان واسطه های گنده است وکشاورزاصلابه چشم شان نمیاد من برنج کارم هزینه های محصولم ارسال گذشته کرده ام هنوزنتوانسته ام محصولم رابفروشم واقعا در وضعیت بغرنجی هستیم لطفا ما را هم ببینید!
Iran (Islamic Republic of)
بی نام
۰۱:۱۸ ۲۲ دی ۱۴۰۲
ما مرغدار ها هم رجر میکشیم خون و دل اضطراب و استرس میکشیم سوووووود مرغ تو جیب دلال میره خدایا کی دیگه جهاد کشاورزی میخواد ب تولید اهمیت بده
همش دلال همش دلالی ما ک دیگه توان نداریم خدایا خودت ما رو نجات بده ب مسئولین جهاد کشاورزی امیدی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۱ ۲۲ دی ۱۴۰۲
والله ما به عنوان مصرف کننده از سر زمین هم که میخریم نقره داغ میشیم . پیاز کیلویی ۳۰هزار تومن . حرف بی‌ربط تولید و توزیع کننده وفریاد ما که به جایی نمیرسه
Iran (Islamic Republic of)
خسرو
۰۰:۴۷ ۲۲ دی ۱۴۰۲
لعنت خدا به هرچی دلال ، خونه ،ماشین، محصول کشاورزی و ... هیچی از شر اینها در امان نیست
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۲۲:۲۴ ۲۱ دی ۱۴۰۲
متاسفانه بخش کشاورزی با کارشناسانی روبروست که اصلاً از کشاورزی حالیشون نیست و کشاورز بیچاره مجبوره جور سیاست ها و تصمیمات اشتباه دولت ها رو بخوره
Iran (Islamic Republic of)
جاوید ابوسعیدی
۱۴:۲۷ ۲۱ دی ۱۴۰۲
سلام خسته نباشید. هر وقت محصولات کشاورزی جنوب کرمان وقت برداشته میشه همین اش و کاسه هست.کشاورز چند ماه زحمت می کشه قرض میکنه پول بذر کود شخم کارگری هست وقت برداشت این بلا سرش میاد .