کرمان رتبه سوم تولید مرغ گوشتی کشور است

سرپرست دامپزشکی استان کرمان گفت: کرمان رتبه سوم تولید مرغ گوشتی و مرغ اجداد گوشتی کشور است.

صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان با تاکید بر این امر که استان کرمان یکی از استان‌های مهم کشور در زمینه پرورش طیور می‌باشد، افزود: اقدامات انجام شده در راستای مدیریت بهداشتی واحد‌های پرورش طیوراستان و کنترل بیماری‌ها شامل انجام ممیزی واحد‌های پرورش طیور استان و توصیه به انجام اصلاحات ساختاری و مدیریتی، برخورد با موارد زنده فروشی و واحد‌های غیر مجاز، ساماندهی و مدیریت حمل و نقل کود مرغی به استان، توصیه رعایت افزایش فاصله جوجه ریزی در موارد شیوع کانون‌های ویروسی در دو نوبت جوجه ریزی، کاهش ظرفیت جوجه ریزی نسبت به استاندار‌های معمول به دلیل اب هوای خشک منطقه و حساسیت به بیماری‌های تنفسی ویروسی، توصیه به رعایت سن پایین کشتار، ارائه برنامه کاربردی واکسیناسیون علیه ببیماری‌های طیور بوده است.

وی بیان کرد: استان کرمان رتبه سوم در کشور از نظر تعداد و ظرفیت واحد‌های پرورشی طیور گوشتی و واحد‌های پرورش اجداد گوشتی را دارد.

وی به شرح اهم چالش‌ها و مشکلات استان در حوزه دامپزشکی پرداخت و گفت: مخاطرات جدی ناشی ازحمل و نقل دام قاچاق از کشور‌های پاکستان و افغانستان، پهناور بودن استان، راه‌های طولانی و صعب العبور کوهستانی، پراکنده بودن دامداری‌های سنتی روستایی و عشایری و پایین بودن سطح آگاهی و دانش بهره برداران، پهناور بودن استان، راه‌های طولانی و صعب العبور کوهستانی، پراکنده بودن دامداری‌های سنتی روستایی و عشایری و پایین بودن سطح آگاهی و دانش بهره برداران از جمله چالش‌های استان می‌باشد.

در ادامه حسن اختیار زاده معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور ضمن تشکر از زحمات سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان که وظایف مربوط به معاونت سلامت استان را نیز بنحو احسنت اجرایی می کند، گفت: تیم بررسی ارزیابی خطر بیماری‌ها و نحوه فراوری محصولات دامی را در سازمان دامپزشکی راه اندازی می‌ کنیم تا در پروژه‌های بین المللی کادرسازی انجام دهیم.

 اختیار زاده گفت: مسائل مربوط به کمبود خودرو و نیرو، تجهیزات آزمایشگاه  در استان کرمان را انتقال خواهیم داد.

محمد مهدی یزدان پناه رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های طیور دامپزشکی استان نیز گفت: مزارع مرغ مادر گوشتی که واکسن آنگارا را دریافت کردند لازم است تیتر حاصل از واکسیناسیون ارزیابی شود که در حال حاضر انجام نمی شود.

که معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: این مسئله را انتقال خواهیم داد، زیرا می‌تواند به معضل بزرگی در کشور تبدیل شود.

هادی تبرایی مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور نیز گفت: اصلاح قانون نظارت بربهداشت عمومی و مواد غذایی به راحتی امکان‌پذیر نیست، خوشبختانه در سازمان دامپزشکی هیچ خلأ قانونی نداریم، ظرفیت‌های قانونی وجود دارد که بهتر جواب می‌دهد و می‌توانیم از آن‌ها استفاده و درخصوص قوانین حوزه نظارت به احکام دائمی و قوانین بودجه استناد شود.

وی با بیان اینکه لازم است ممیزی واحد‌های نظارت در اولویت قرار گیرد، به اهمیت و ضرورت استقرار سامانه‌های بهداشتی دامپزشکی (GMP، HACCP و ...) در صنایع وابسته به دام تاکید نمود و گفت: این موضوع از وظایف حاکمیتی کشور بوده و بایستی مورد پیگیری و اجرا قرار گیرد.

برچسب ها: دامپزشکی ، گوشتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.