قانون ترک تشریفات تولید، بار اول به کمک بازارسازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد آمد

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره تاثیر ترک تشریفات قانونی برای شرکت در مناقصه برای تولیدات بار اولی شرکت های دانش بنیان پرداخت.

رضا تقی پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره تاثیر تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان و تولید بار اول بر رشد اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان گفت: معمولا یکی از موانعی که برای ورود محصولات جدید به بازار وجود دارد، قرار گرفتن شرکت‌های جدید فناور و دانش بنیان در لیست تامین کنندگان سازمان‌ها است، چون آن ها محصولاتشان را در این لیست وجود ندارد معمولا از آن ها تاییدیه‌های بیشتری را می‌خواهند.

عضو کمیسیون کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید در ادامه بیان کرد: یا این که برای تمرین مالی یا شرکت در مناقصه‌ها و غیره این شرکت‌های دانش بنیان مشکلات جدی به وجود می‌آید؛ زیرا معمولا این شرکت‌های دانش بنیان توسط جوانانی تاسیس شده اند که بنیه مالی خیلی قوی ندارند و طبیعتا نمی‌توانند در این لیست حضور پیدا کنند و توان تامین مالی برای شرکت در مناقصه را نیز ندارند.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: به دلیل وجود همین موانع بود که مجلس در قانون جهش تولید دانش بنیان بند مربوط به تولیدات بار اولی را گنجاند و مجوز ترک تشریفات مناقصه را در نظر گرفت تا این شرکت ها بتوانند بدون حضور در فرآیند مناقصه و پرداخت هزینه، در این رقابت حضور پیدا کنند.

تقی پور گفت: با این بند شرکت‌های دانش بنیان بدون تشریفات در کنار محصولات خارجی قرار می گیرند و با توجه به این که این محصولات بومی بوده و هزینه کمتری دارد و همچنین برای خریداری کردن این محصولات به واحدهای صنعتی و مدیران شرکت های بزرگ تسهیلاتی اعطا می شود، تولید و خرید این محصولات رونق می گیرد.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: با استفاده از این بند در واقع به سمت بومی سازی تجهیزات راهبردی گلوگاهی بخش صنعت می رویم؛ زیرا توان و زمینه رقابت به شرکت های دانش بنیان داده می شود.

به گفته عضو کمیسیون کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید با توجه به این که معمولا شرکت های دانش بنیان توان شرکت در مناقصه و ارائه تضامین لازم را ندارد ولی با استفاده از بند تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کنار آن ها قرار می گیرد و این موانع از سر راه آن ها برداشته می شود.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: طبیعتا با ایجاد این زمینه شرکت های دانش بنیان برای دفعات بعدی هم تجربه لازم را کسب کرده و هم این که محصولش به واحدهای مختلف تولیدی و صنعتی در کشور شناسانده شده و به عبارتی چون سابقه فروش برای آن ها ایجاد شده است، آن‌ها به مرجعی برای فروش این محصولات تبدیل می شوند و می توانند در آینده بازار تولید تجهیزات بومی واحدهای مختلف تولیدی و صنعتی و .... را در کشور به دست بگیرند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار