استفاده ۶۵ هزار خانوار از تسهیلات بلاعوض مدیریت بحران در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری گفت: پارسال ۶۵ خانوار از تسهیلات بلاعوض مدیریت بحران استفاده کردند.

خسرو کیانی اظهار داشت: سیل، لغزش زمین، آتش سوزی جنگل و مرتع و خشکسالی از جمله مهمترین حوادثی است که شهرستان فلارد را تهدید می‌کند.

وی افزود: پارسال از طریق اعتبارات ماده ۱۷ مدیریت بحران پنج طرح با اعتباری بالغ بر ۱۷ میلیارد ریال در بخش‌های ساماندهی مسیل روستایی و شهری و مرمت و بازسازی کانال‌های کشاورزی انجام شد.

کیانی اضافه کرد: امسال نیز به صورت ویژه برای شهرستان فلارد ۹ طرح در بخش‌های ایمن‌سازی در برابر مسیر مسیل‌های روستایی، شهری، بند‌های آبی و خاکی، کانال‌های کشاورزی و مدیریت شهری تعریف و با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال پیش‌بینی شده است.

وی بیان داشت: سیل مرداد ماه پارسال شش روستای در معرض خطر این شهرستان دچار مشکل شدند که مطالعات آن‌ها در حال انجام است، پس از انجام مطالعات مشخص خواهد شد که این روستا‌ها نیاز به جابجایی، بازسازی یا درجاسازی دارند.

کیانی گفت: بحث ایمن‌سازی شش روستای در معرض خطر شهرستان از مهم‌ترین برنامه‌های مدیریت بحران برای این شهرستان است، همچنین پیگیری ایجاد مجموعه مدیریت بحران شهرستان از دیگر موارد است که عرصه مورد نظر تعیین و به مدیریت بحران اعلام شود تا این مجموعه در شهرستان نیز آغاز شود.

به گفته وی، پارسال ۶۵ خانوار از تسهیلات بلاعوض مدیریت بحران استفاده کردند.

حسین برزگر رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه شهرستان فلارد مستعد توسعه باغات دیم، گیاهان دارویی و طرح جهش تولید در دیمزار‌ها بوده و به صورت ویژه دیده شده است، گفت: طرح فلارد ۱ سالیان سال رها شده بود، اما با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی امسال در فرایند کار وارد شد و ۴۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی صورت گرفت که امید است این طرح امسال تکمیل شود.


بیشتر بخوانید


وی افزود: پروژه گرداب سفلی از پروژه‌های تامین و انتقال آب در اراضی شیب‌دار است که سال گذشته نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات استانی و سفر به آن تخصیص پیدا کرد، همچنین تاکنون یک چهارم قنوات شهرستان لایروبی شده که پیش‌بینی می‌شود امسال حدود یک دوم قنوات این شهرستان لایروبی شود.

برزگر به بحث تسهیل و یکپارچه‌سازی اراضی در این منطقه اشاره و اضافهکرد: نزدیک به هزار هکتار یکپارچه‌سازی مزرعه در این شهرستان انجام شده است، البته فلارد تنها شهرستانی است که طرح تسهیل و یکپارچه‌سازی به معنای واقعی انجام شده است، سال گذشته ۲۵ هکتار از طرح انجام شد، گرچه تا بهره‌برداری کامل این طرح چیزی نمانده است.

وی بیان کرد: مجوز واحد مجتمع گلخانه ۴.۵ هکتاری اخیراً صادر شده که امید است با در اختیار گرفتن منابع تسهیلاتی این مجتمع تکمیل شود.

برزگر در خصوص کشت برنج، اظهار داشت: دو هزار و ۳۰۰ هکتار در برنامه الگوی کشت در خصوص کشت برنج برای استان دیده شده است.

وی افزود: امسال در بحث کود وضعیت استان مطلوب بوده است، به طوری‌که تاکنون بیش از ۱۳ هزار تن کود اوره در استان توزیع و ۱۹ هزار تن کود شیمیایی تامین شده است که نسبت به مدت مشابه ۱۰ درصد رشد داشت.

برزگر با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی به شرکت پتروشیمی ایران بدهکار است، گفت: دولت حدود ۴۰ همت به شرکت خدمات حمایتی مجموعه وزارت جهاد کشاورزی بدهکار است که امید است برای حل این موضوع تهاتر انجام شود.

وی افزود: مجموعه فلارد دو مجموعه‌ای بسیار بزرگ بوده که دارای اراضی بسیار مسطح و خوبی است که انتظار می‌رود فرماندار شهرستان، نماینده طرح را معرفی و مشاور برای این بحث گذاشته شود.

علی احمدی رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: در بحث بهداشت به جزء چهار خانه بهداشت تقریباً شبکه بهداشت کامل است، از طرفی آزمایشگاه مرکزی شهرستان فلارد یکی از موضوعات مهمی است که مورد نیاز شهرستان بوده که لازم است برای راه اندازی این آزمایشگاه با مشارکت ۵۰ درصدی از سوی پتروشیمی بتوانیم این آزمایشگاه را راه‌اندازی کنیم.

وی افزود: بیمارستان مالخلیفه با ۳۲ تخت مصوب و هشت تخت فعال در حال ارائه خدمت به مردم است، همچنین شش تخت دیالیز و هفت دستگاه به ۲۰ بیمار خدمات‌رسانی می‌کند، همچنین در سنوات گذشته حدود ۲۴ هزار متر مربع زمین در کنار بیمارستان به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شد که طرح توسعه بیمارستان از ۳۲ تخت به ۹۶ تخت افزایش یابد، البته نامه‌ها به وزارتخانه ارسال شده و زمانی که ابلاغ صورت گیرد بحث توسعه انجام خواهد شد.

احمدی با اشاره به کمبود نیروی پزشک متخصص در کل کشور، تصریح کرد: امسال توزیع متخصص در استان با اندکی رکود همراه بود، البته سال گذشته حدود ۷۵ نفر و امسال حدود ۵۰ نفر پزشک متخصص در سطح استان توزیع شد.

وی بیان داشت: تلاش می‌شود از همراهی متخصصینی که در بیمارستان لردگان هستند استفاده شود، یعنی به مدت ۲۰ روز تداوم خدمت تخصصی در بیمارستان مالخلیفه انجام شود.

محمد کریمی مدیرعامل آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری، گفت: قرار است برنامه‌ای در سطح استان تا سال ۱۴۰۵ تدوین شود تا هیچ روستا یا شهری در استان در بحث تنش آبی وجود نداشته باشد، از طرفی طرح بزرگ تامین آب برای سه شهرستان خانمیرزا، لردگان و فلارد نیز در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: در شهرستان فلارد ۱۱ روستا با مشکل تنش آبی مواجهند که عمدتاً در بحث تامین آب مشکل دارند، البته برخی از مشکلات نیز مربوط به بخش بازسازی شبکه‌های توزیع است.

کریمی در خصوص فاضلاب شهری، ادامه داد: شهرستان فلارد جز ۱۰ شهری است که مطالعات ماده ۲۳ آن‌ها در حال انجام است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار