۱۰ حقیقت شگفت انگیز درباره طبیعت که نشنیده اید!

در این خبر با چند حقیقت شگفت انگیز درباره‌ طبیعت آشنا شوید.

گرچه نزدیک به ۲۰۰ هزار سال از حضور انسان مدرن بر روی کره زمین می‌گذرد، اما هنوز چیز‌های زیادی درباره‌ی این دنیا هست که برای ما ناشناخته باقی مانده اند. حتی حالا هم دائماً با کشف‌های جدید درباره‌ دنیا غافلگیر می‌شویم.

۱- دارکوب‌ها در مقایسه با اغلب دیگر گونه‌های پرنده از زبان بسیار بلندی برخوردارند

دارکوب‌ها زبان بسیار بلندی دارند، به طوری که طول زبان شان چیزی بین ۱۵ تا ۳۵ سانتیمتر است. زبان این پرندگان طوری طراحی شده که از داخل دور سرشان می‌پیچد. ساختار ویژه‌ی زبان دارکوب‌ها نه تنها به آن‌ها در گرفتن شکارشان کمک می‌کند، بلکه از مغز آن‌ها در برابر تکان‌های وارده هنگام سوراخ کردن تنه‌ درختان هم محافظت می‌کند.

۲- سیب، سیب زمینی و پیاز همگی یک طعم دارند

شاید در نگاه اول این‌طور به نظر نرسد، اما اگر هنگام خوردنشان بینیتان را بگیرید، به سختی می‌توانید آن‌ها را از هم تشخیص دهید. برای انجام بهتر این آزمایش، چشم هایتان را هم حتماً ببندید.

۳- غریزه‌ طبیعی کمک رسانی در گوزن‌های ماده با شنیدن صدای گریه‌ نوزاد انسان فعال می‌شود

این پدیده به این دلیل رخ می‌دهد که صدای گریه‌ نوزاد انسان محدوده‌ فرکانسی مشابهی با صدای گریه‌ بچه‌ گوزن دارد. این یک واکنش رایج میان بسیاری از پستانداران، از جمله انسان است. با شنیدن صدای گریه‌ نوزاد انسان، بچه گربه یا توله‌ سگ، بخش به خصوصی از مغز ما که با مراقبت و محافظت از کودکان مرتبط است، فعال می‌شود و ما را به واکنش و حفظ کودکان وامی دارد.

۴- کبوتر‌ها می‌توانند شیر تولید کنند

علیرغم نبود غدد پستانی، کبوتر‌ها توانایی ویژه‌ای در تولید چیزی دارند که به آن «شیر چینه دان» گفته می‌شود. این ماده‌ مغزی درون کیسه‌ به خصوصی ذخیره می‌شود که در حلق پرندگان بالغ قرار دارد و مبنع مهمی برای تغذیه‌ جوجه‌های پرندگان است.

۵- پیاز می‌تواند شما را خواب آلود کند

پیاز خواص آرامش بخشی دارد که می‌تواند برای حل مشکل بی خوابی مفید باشد. این سبزی بودار می‌تواند اضطراب را کاهش دهد، سطح قند خون را تنظیم کند و در صورت مصرف پیش از خواب، خواب را بهبود ببخشد. لازم به ذکر است که پیاز گرچه می‌تواند برای بسیاری مفید باشد، اما برخی را دچار سوزش معده می‌کند، امری که عارضه‌ جانبی مصرف شبانه‌ پیاز است.

۶- تار عنکبوت از فولاد محکم‌تر است

قدرت تار عنکبوت از مقاومت استثنایی آن در برابر تغییر حالت و انعطاف پذیری تحسین برانگیز آن ناشی می‌شود. تار عنکبوت می‌تواند ۲ تا ۴ برابر اندازه‌ اصلی خود بدون پاره شدن، کش بیاید، امری که ترکیبی از ویژگی‌های فولاد و لاستیک است. در حقیقت، برخی کارشناسان معتقدند تار عنکبوت با ضخامت یک مداد می‌تواند یک هواپیمای در حال پرواز را متوقف کند.

۷- نهنگ‌ها معمولاً عمودی می‌خوابند

نهنگ‌های یک عادت خواب ویژه دارند: آن‌ها بی حرکت و عمودی، در حالی که سرشان در نزدیکی سطح آب قرار گرفته، می‌خوابند. آن‌ها در هنگام خواب یک چشم خود را هم باز و نیمی از مغزشان را بیدار نگه می‌دارند. نهنگ‌ها از آن دسته از موجوداتی هستند که کمترین وابستگی را به خواب دارند، به طوری که زمانی که تصمیم به خواب می‌گیرند، چرت‌های کوتاهی می‌زنند که تنها حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به طول می‌انجامد.

۸- قورباغه‌های ماده از روش‌های نامتعارفی برای دور کردن هم‌نوعان نر خود استفاده می‌کنند

قورباغه‌ها روش‌های مختلفی برای مدیریت تعاملات شان با یکدیگر دارند، به ویژه زمانی که قورباغه‌های ماده بخواند جلوی پیشروی‌های قورباغه‌های نر را بگیرند. یکی از تاکتیک‌های ویژه‌ قورباغه‌های ماده این است که صدای قورباغه‌های نر را از خود درمی آورند و با این کار هم‌نوعان نرشان از خود دور می‌کنند.

اما به طور حتم یکی از شگفت انگیزترین تاکتیک‌های آن‌ها این است که خود را به مردن می‌زنند.

۹- اسب‌ها دید تقریباً ۳۶۰ درجه دارند

اسب‌ها به دلیل محل قرارگیری چشم هایشان که در کنار سرشان است، از محدوده‌ دید قابل توجهی برخوردارند. این دید پانورامیک به آن‌ها این امکان را می‌دهد که بدون چرخاندن سرشان بتوانند به صورت تقریباً ۳۶۰ درجه اطراف خود را ببینند. به علاوه، اسب‌ها بزرگ‌ترین چشم‌ها را در میان پستانداران دارند و قد بلندشان هم به این برتری آن‌ها می‌افزاید.

۱۰- سمور‌ها هنگام خواب دست یکدیگر را می‌گیرند

سمور‌ها در وضعیت نامساعد آب و هوایی که باعث شکل گیری جریان‌های آب چرخشی در رودخانه‌ها می‌شود، اغلب هنگام خواب دست یکدیگر را می‌گیرند تا انسجام و امنیت گروه خود را حفظ کنند. 

منبع: روزیاتو

برچسب ها: طبیعت ، حیوانات ، دارکوب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۸ ۰۳ آذر ۱۴۰۲
عالی