رئیس کمیسیون تلفیق:

برای حل مشکلات باید اقتصاد را در اختیار مردم قرار دهیم

حاجی بابایی گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که اقتصاد را به دست مردم دهیم. اقتصاد تا زمانی که دست دولت است همیشه با مشکل مواجه هستیم.

حمید رضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق با حضور در برنامه صف اول اظهار کرد: از مسائل مهم برنامه هفتم بحث بازنشستگان و صندوق بازنشستگی و حقوق آن‌ها است. در برنامه قبلی هم مصوبات خوبی  شد، اما دولت‌ها به آن خوب عمل نکردند.

وی ادامه داد:‌ در کمیسیون تلفیق بحث‌های زیادی در ارتباط با بازنشستگان داشتیم و رئیس مجلس در جلسات بودند و دولت هم جدی‌تر وارد شد و چند نکته کلیدی را مد نظر داشتیم. یکی از آن‌ها موضوع ۹۰ درصد بودن حقوق بازنشستگان با کارکنان هم تراز خود بود که در این لایحه مطرح شده است و باید سال‌های عملکرد افراد هم مشخص باشد.

رئیس کمیسیون تلفیق افزود: چند اقدام را انجام دادیم که به دولت هم کمتر فشار بیاید. ما باید تعیین تکلیف می‌کردیم و پیشنهاداتی دادیم که بالاخره رای آورد. باید می‌دانستیم اکنون چند درصد بازنشسته‌ها ۹۰ درصد یا ۸۰ درصد و یا ۷۰ درصد کارکنان هم‌تراز خود می‌گیرند که بتوانیم تصمیمات درستی را بگیریم.

وی ادامه داد: شرایط اکنون بازنشستگان ما اصلا قابل دفاع نیست و با توجه به تورم و گرانی‌ها که وجود دارد باید فکری می‌کردیم و در این زمینه جمع بندی‌های خوبی را داشتیم.

حاجی بابایی اظهار کرد: درباره تامین اجتماعی هم ما دولت را موظف کردیم که بدهی‌های خود را به آن‌ها بدهد. اکنون جمع بندی‌ها انجلام شده و مشکل بازنشسته‌ها از جهت تامین حقوق حل شده است.

رئیس کمیسیون تلفیق درباره تامین منبع این افزایش حقوق دولت گفت: دولت باید پیش بینی این را داشته باشد. ما اگر قرار باشد در پرداخت هایمان برای بازنشستگان شرایط بهتری داشته باشیم چاره‌ای برای بعضی اقدامات نداریم و امکان دارد برای تامین منابع این افزایش حقوق تورمی ایجاد شود و البته باید میان بد و بدتر یکی را انتخاب کرد و چاره‌ای نداریم.

وی گفت:ما باید قانون را اصلاح کنیم و مشخص کنیم حریم حقوقی برای افراد چه است و ما قبول داریم اگر حقوق نجومی وجود دارد باید بررسی شود و دستگاه‌های نظارتی باید نظارت کنند و کسی نباید خارج از قانون حقوقی دریافت و یا پرداخت کند.

حاجی بابایی درباره بحث اصلاح ساختار بودجه گفت: ما باید در این امر هم منابع و هم مصارف بودجه را اصلاح کنیم. یکی از موضوعات بحث نفت و اصلاح موارد مرتبط آن است. نفت باید تبدیل به اشتغال و ثروت شود و اکنون این کار انجام شد و نفت تنها در اختیار دولت نیست در دست صندوق توسعه است.  

وی گفت: صندوق توسعه ملی در سرمایه گذاری هم وارد کردیم و البته نباید تصدی گری کند. اکنون بخش خصوصی هم می‌تواند در سرمایه گذاری نفت وارد شود و طبق سیاست های مقام معظم رهبری باید به سمتی حرکت کنیم که اقتصاد را به دست مردم دهیم. اقتصاد تا زمانی که دست دولت است همیشه مشکل وجود دارد.

رئیس کمیسیون تلفیق تاکید کرد: مصوبات خوبی در زمینه نفت اتفاق افتاده که اگر اجرایی شود اتفاقات خوبی دارد و تحول عظیمی در اقتصاد ما شکل خواهد گرفت و همچنین در بحث مالیات و معافیت‌های مالیاتی نیز باید شفافیت بیشتری عمل شود.

حاجی بابایی گفت: در ارتباط با مصارف کار خوبی در برنامه هفتم شکل گرفته و در ارتباط با اصلاح ساختار، دولت وظایف بزرگی دارد و دولت باید ساختار خود را به سمت کیفیت ببرد. دولت موظف است از ۱۵ تا ۲۵ درصد اصلاح ساختار خود را انجام دهد و ساختار خود را چابک سازی کند و در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.

وی گفت: ما ۵۰ سال هم کار کنیم نمی‌توانیم تورم را کنترل کنیم مگر این که اقتصاد را در اختیار مردم قرار دهیم. این موضوع در برنامه هفتم صریح‌تر و روشن‌تر مصوب شده است. ما در موضوع اصلاح ساختار بودجه در برنامه هفتم راضی هستیم. انصافا دولت در خیلی از زمینه‌ها بسیار خوب عمل کرد و مثلا در بودجه از نقدینگی استفاده نکرد که حرکت خوبی در میان دولت‌های اخیر بوده است.

رئیس کمیسیون تلفیق درباره برنامه مولد سازی گفت: در این امر در شورای هماهنگی اقتصادی با حضور روسای سه قوه، به تصویب رسیده و همچنین به تایید مقام معظم رهبری نیز رسیده و همه چیز مشخص شده است، اما شرایط دولت اکنون در این زمینه چندان موفق نیست.

وی درباره حساب واحد خزانه گفت: این حساب هنوز کامل نشده و هنوز مقاومت‌هایی در این زمینه وجود دارد و البته فشار سنگینی هم آوردیم که حساب‌های اضافی بسته شود. مسائل امنیتی را مطرح کردند و ما هم به آن‌ها فرصت دادیم و از دولت و بانک مرکزی هم می‌خواهیم که این کار را انجام دهند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار