حکایت تکراری باران و معضل آبگرفتگی در اهواز

مطالبه مردم اهواز از دولت و قوه قضاییه برای حل مشکل آبگرفتگی

قصه پرغصه آبگرفتگی در شهر اهواز همچنان ادامه دارد و خیابان‌های این شهر پس از بارش باران در روز گذشته باز هم دچار آبگرفتگی شد.

تصاویر آبگرفتگی خیابان‌ها و پس‌زدگی آب هنگام بارش باران در اهواز تبدیل به قصه پرغصه مردم این شهر شده است که همیشه در فصل بارش تکرار می‌شود و مردم صبور و خونگرم بزرگترین و پرجمعیت‌ترین شهر خوزستان را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

مشکلاتی که در برخی مواقع به قیمت از دست رفتن وسایل خانه با ورود آب به منازل و خرابی تجهیزات و وسایل نقلیه گران برای مردم این شهر تمام می‌شود.

روز گذشته اهواز شاهد بارش باران بود که از همان دقایق اولیه بارش باران باز هم خیابان‌ها محل جمع‌آوری آب‌های سطحی شدند و راهی برای خروج پیدا نکردند تا امسال هم به جمع سال‌های تلخ آبگرفتگی مردم اهواز اضافه شود.

تصاویر آبگرفتگی ناشی از بارش باران روز گذشته در اهواز از همان دیروز در فضای مجازی در حال انتشار است.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان روز گذشته گفته از قبل می‌دانستیم که احتمال وقوع آبگرفتگی در ۱۸ نقطه شهر اهواز وجود دارد و تجهیزات پیش‌بینی و در محل مستقر شده بودند، اما در چند نقطه غافلگیر شدیم، زیرا سابقه آبگرفتگی نداشتند و دچار شکستگی و ریزش خطوط شدند.

رئیس پلیس راهور اهواز روز گذشته با اشاره به آبگرفتگی اغلب مناطق کلانشهر اهواز گفته با شدت گرفتن بارندگی، بلوار گلستان، پیچ گلستان، بلوار کارگر، میدان فرهنگشهر، اصلی چمران، ساحلی غربی، بلوار انقلاب، بلوار کیانشهر، بلوار فنی و حرفه‌ای، ورودی میدان تپه از سمت میدان شفا، بلوار شهید سلیمانی در چند مقطع، خیابان مناطق، بلوار آیت‌الله بهبهانی در چند نقطه، تقاطع‌های زند و پاداد، خیابان‌های خیابان اصلی پاداد در فاز ۱، ۲ و ۵ براساس بازدید میدانی رئیس پلیس راهور، پایش تصویری مرکز کنترل ترافیک و فرماندهان ایستگاه‌های درون شهری دچار آبگرفتگی شدید شده‌اند.

این وضعیت مربوط به امسال و سال قبل در اهواز نمی‌شود؛ چند سالی است که با بارش باران شهروندان اهوازی اخبار آبگرفتگی را در رسانه‌ها و بد‌تر از آن را در خیابان‌ها مشاهده می‌کنند.

وضعیت آبگرفتگی در سال‌های گذشته تا جایی وخیم شد که رهبر انقلاب به موضوع ورود کردند و آذر ۱۳۹۸ وزیر وقت کشور گفته بود مشکل اصلی اهواز و شهر‌های اطرافش، فاضلاب است که زیرساخت‌های مناسبی ندارد که گزارشی پیش از این موضوع به رهبری داده شد و ایشان نیز به رئیس‌جمهور برای رفع این مشکل دستوراتی دادند تا دولت و رئیس‌جمهور برای این موضوع اعتباری لحاظ کنند.

با توجه به ترک فعل‌های رخ داده در زمینه اصلاح شبکه دفع آب‌های سطحی، دادستان وقت مرکز استان خوزستان در دیماه ۱۳۹۸ بعد از آبگرفتگی شدید در اهواز گفته بود شهرداری و همچنین شرکت آب و فاضلاب اهواز ۲ دستگاه اجرایی هستند که باید در این خصوص پاسخگو باشند و در تاریخ هفتم دی ماه جاری، احضاریه برای این دستگاه‌ها ارسال شده و باید طی مدت قانونی که تعیین شده حضور پیدا کنند و پاسخگو باشند.

پس از تغییر دولت، در روز‌های ابتدایی دولت سیزدهم و در شهریور ۱۴۰۰ حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در اولین سفر استانی خود به استان خوزستان سفر کرد و اولین مقصد خود را بازدید از پروژه ساماندهی شبکه فاضلاب شهر اهواز قرار داد و همانجا به وزرای کشور و نیرو دستور داد تا برای جلوگیری از بروز آبگرفتگی‌های معمول فصول بارش اهواز اقدام کنند.

این دستور رئیس‌جمهور باعث شد در سطح کلان این موضوع پیگیری شود و اعتباراتی برای حل مشکل آب سطحی اهواز اختصاص داده شد، اما پس از گذشت دو سال مشاهدات میدانی نشان می‌دهد نقاطی از شهر که در سالیان گذشته آب تا داخل منازل هم می‌رسید دیگر دچار آبگرفتگی نمی‌شوند، اما همچنان خیابان‌های زیادی در اهواز هستند که پس از باراش باران مملو از آب می‌شود به طوری که رفت و آمد را در شهر مختل می‌کند.

آقای محمدی شهروند اهوازی به ما گفت بعد از بازدید مسئولین کشوری از پروژه‌های آب و فاضلاب در شهر انتظار داشتیم حداقل امسال دیگر شاهد آبگرفتگی نباشیم، اما متاسفانه امروز که از خانه خارج شدم ماشین‌ها همانند قایق در آب بودند و این علاوه بر خساراتی که وارد می‌کند صحنه‌های دردآوری برای مردم است.

خانم صمدی شهروند دیگری است که به ما گفت این ظلم به مردم خوزستان است که هر زمانی که باران شروع به باریدن می‌کند باید آماده آبگرفتگی در شهر باشیم و هیچ برخوردی را با مسئولین مرتبط با این موضوع نبینیم و الان هم مسئولینی که سال‌ها آبگرفتگی را در اهواز ریشه‌کن نکردند همچنان بر صندلی مسئولیت نشسته‌اند.

مطالبه اصلی مردم اهواز از دولت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان تسریع در حل مشکل شبکه دفع آب‌های سطحی در شهر و برکناری مسئولین متخلف در این حوزه  است، زیرا معتقدند تا زمانی که تغییر مدیریتی رخ ندهد مشکلات آب‌های سطحی شهر هم حل نخواهد شد و کار‌ها بر همان سبک سابق پیش خواهد رفت.

آنان همچنین از قوه قضاییه مطالبه برخورد با مسئولین متخلف را دارند که این مشکلات را برای شهروندان اهواز ایجاد کردند که در برخی موارد منجر به خسارات مادی و جانی برای شهروندان شده است و به ما گفتند: مدعی العموم به صورت جدی ورود کند و پیگیری‌ها فقط شامل احضار مسئولین نباشد و به شکلی برخورد کنند که درس عبرت برای مسئولین دیگر شود.

برچسب ها: آبگرفتگی ، اهواز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۰ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
بنظرم باید سیستم جمع آب های سطحی از سیستم فاضلاب جدا باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۵ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
اونوقت میگن چرا فلان شهر ادعای جدایی میکنه و جدایی طلب هست خوب معلومه چون بهشون اهمیت نمیدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
هر جا آب باشه آبگرفتگی هم هست فقط اهواز نیست اینقدر غر نزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۳ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
حرف مفت نزن حق مردم خوزستان اینطور زندگی کردن نیس اینهمه نفت و گاز داره دولت داره میفروشه ۱۰ درصدش صرف آبادانی خوزستان شه دیگه مردم مشکل اینچیزا رو ندارن
Iran (Islamic Republic of)
خودم
۰۰:۴۹ ۲۶ آبان ۱۴۰۲
هر جا آب باشه فاضلاب هم هست. ولی تو اهواز نیست!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
امیدوارم مشکل اهوازی های عزیز زودتر حل شود
Iran (Islamic Republic of)
اهواز
۲۲:۰۷ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
باسلام
بنده ساکن کوی گلدشت هستم آب باران داخل خونهامون اومد منطقه بسیاری بزرگی است که فاضلاب نداره شهرداری منطقه ۶ اهواز یک عدد تانکر فرستادن برای آب های سطحی که هیچ جوتب نمیده خواهشن به داد این مردم مظلوم برسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
شهردار اهواز ریسیدگی نمیکند همه درامد خوزستان میبرند ولی هیچ رسیدگی نمیکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
خیابان ۷ ۲۰متری شهرداری اصلا تا حالا آسفالت نشده ۳۷ سال سن دارم تا حالا یاد ندارم که این خیابان آسفالت شده باشه ولی خیابان های پولدار نشین مثل کیانپارس و زیتون مرتب آسفالت میشوند
Iran (Islamic Republic of)
دادرس
۱۹:۵۸ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
کل شهرهای خوزستان از دفع قاضلاب و آب های روان رنج می برند . کشورهای پیشرفته به فکر سکونت در خارج از زمین هستند و ما هنوز در دفع آب های روان شهری مانده ایم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۵ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
سلام باهنر اهواز از قلم افتاد با این همه هزینه که انجام دادند و خیابان‌ها را به اصطلاح درست کردند مثل همان روز اول خیابان‌ها پر از آب فاضلاب می باشد لطفا مسبب آن را محاکمه کنید و هزینه را پس بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۱۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
شهر اهواز دارای بزرگترین زهکش طبیعی کشور یعنی رودخانه کارون رو داره
اگه به جای این همه هزینه اضافی لوله گذاری جدید فاضلاب، سیستم دفع آبهای سطحی رو اجرا میکردن دیگه هیچ آبگرفتگی در شهر مشاهده نمیشد.
بیش از 2 ساله تمام شهر رو شخم زدن و سیستم فاضلاب رو عوض کردن که این کار با نوع شیب بندی و مهندسی شهر اهواز عملا کار بیهوده و هزینه بیخودی بوده است و مشاهده شده تمام قسمتهایی که تعویض لوله گردیده هنوز مشکل آبگرفتگی شدید دارن.
عملا بعد از پایان این طرح که در حال اجرا است هیچ اتفاق خوبی در شهر رخ نمیدهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
اهواز = شهر فاضلاب
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۱۹ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
نمیدانم موقع بارش باران ،چراپمپ های دفع فاضلاب رو خاموش میکنند.بعدن این همه حفاری وهزینه بازهم شاهد جمع شدن آب باران هستیم .البته حفاری که میگم ،یعنی یه خیابان بطول صدمتری تقریبا 2سال طول میکشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۲
ظاهرا حذف اب انبارها و قناتهای سنتی و ایجادخیابانهای اسفالت عامل ایجاد سیل باوجود کم بارشی شده