طی ۷ ماهه امسال؛

سهم مردم از وام‌های خرد چقدر بوده است؟

تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ۷ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲۸،۴۷۸.۹ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۲۳.۹ درصد افزايش داشته است.

بانک مرکزی اعلام کرد: از کل تسهیلات پرداختی مبلغ ۲۳،۷۰۳.۱ هزار میلیارد ریال معادل ۸۳.۲ درصد به صاحبان کسب و کار (حقوقی و غیرحقوقی) و ۴،۷۷۵.۸ هزار میلیارد ریال معادل ۱۶.۸ درصد به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.

سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی هفت ماهه امسال مبلغ ۱۸،۲۲۴.۲ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶.۹ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرف کننده نهایی (خانوار) مبلغ ۱،۸۹۱.۹ هزار میلیارد ریال معادل ۳۹.۶ درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) است.

سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در هفت ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۷،۰۲۵.۸ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۸.۶ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه در گردش کلیه بخش های اقتصادی (مبلغ ۱۸،۲۲۴.۲ هزار میلیارد ریال) است.

از ۸،۵۲۹.۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۲.۴ درصد آن (مبلغ ۷،۰۲۵.۸ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال ۱۴۰۲ است.

تسهیلات خرد ( کمتر از ۳۰۰۰ میلیون ریال )

از کل تسهیلات پرداختی در دوره یاد شده، مبلغ ۶،۲۹۶.۶ هزار میلیارد ریال معادل ۲۲.۱ درصد به صورت تسهیلات خرد اعطا شده است.

همچنین مبلغ ۵۴۳.۶ هزار میلیارد ریال نیز در قالب کارت‌های اعتباری انجام شده است که با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات پرداختی خرد (کمتر از سه میلیارد ریال) به مبلغ ۶،۸۴۰.۲ هزار میلیارد ریال معادل ۲۳.۶ درصد کل تسهیلات پرداختی را شامل می‌شود.

با توجه به اینکه تسهیلات پرداختی در قالب کارت‌های اعتباری نیز در بخش خانوار پرداخت شده است، با این اوصاف سهم بخش خانوار از ۱۶.۸ درصد به ۱۸.۳ درصد کل تسهیلات پرداختی افزایش یافته است.

البته همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود.

بر این اساس، ضروری است به افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی) توجه ویژه‌ای کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۰۵ آذر ۱۴۰۲
نمی خواد خودتون رو بندازید تو زحمت.اگه راست میگین بدون تشریفات برید یکی از بانک های زیر مجموعه تون بخش تسهیلات درخواست چندرغاز وام بدین بعد بیاین اینجا نظرتون رو ثبت کنید.الان ۴۰ روزه بانک ملی جلوی همه تسهیلات را بسته.صدامون هم به هیچ جایی نمیرسه.دست ما به جایی بند نیست
Iran (Islamic Republic of)
امیرصفری
۱۸:۵۴ ۲۴ آبان ۱۴۰۲
سلام
من الان یکسال واندی هست دنبال ۵۰میلیون وام هستم که مشکلات بدهکاریم حل کنم همه بانکها رو گردش حساب وام میدهند حال با شرایط جدید چطور وام میدن احتمال داره ۵۰م ت به ما بدهند بازنشستا نطامی هستم ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
مارادو
۱۴:۰۸ ۲۴ آبان ۱۴۰۲
چندین ماه است منتظر پرداخت 50 میلیون در بانک ملی مانده ایم وام های خرد قربانی وامهای کلان و 1000 میلیاردی از ما بهترون . چون آنها بهتر اقساط پرداخت می کنند . خدا یا تو چقدر صبوری و ما کم طاقت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۲۴ آبان ۱۴۰۲
بیشتر تسهیلات خرد را بکن ها به کارمندان خود میدهند.بد نبود که بانک مرکزی مقدار وام های پرداختی به کارمندان خود بانک ها را اعلام می کرد تا همه متوجه شوند چقدر بانک ها سو استفاده میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۲۴ آبان ۱۴۰۲
از اسفند ماه ۴۰۱صندوق بازنشستگی کشوری بابت وام سی میلیونی ثبت نام کردم تا حالا این وام به من تعلق نگرفته
آخرین اخبار