آبخیزداری باید جایگزین سدسازی در منطقه سیستان و بلوچستان شود

کارشناس مسائل دیپلماسی آب گفت: اجرای طرح آبخیزداری در مناطقی مانند سیستان و بلوچستان می‌تواند جایگزین مناسبی برای سدسازی در رفع مشکل آب باشد.

فصیحی هرندی، کارشناس دیپلماسی آب در برنامه فرامتن در خصوص مشکلات منابع آبی در سیستان و بلوچستان گفت:  ۶۰ درصد منطقه بلوچستان از نظر بارندگی در وضعیت مناسبی قرار دارد و این در حالی است که در منطقه سیستان متوسط بارندگی ۱۰۰ میلی متر است اما در بلوچستان حدود ۲۰۰ متر  میلی متر است. بنابراین این منطقه از لحاظ آبی در وضعیت مناسب تری قرار دارد.

وی گفت: مفهوم  آب در ایران به دو بخش کم آبی و کم یابی تقسیم می شود چراکه ایران همواره  یک سرزمین کم آب است و متناسب با آن باید نظام حکمرانی داشته باشیم.

فصیحی هرندی بیان کرد:  بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب ذخیره آب سطحی داشته ایم اما همچنان در این شرایط باز هم  با مسائل آب شرب روبرو هستیم. در بسیاری از روستاهای سيستان و بلوچستان  سطح آب رسانی شرب متفاوت است و باید بر اساس  شاخص‌های مختلف  این آب رسانی صورت گیرد.

او تاکید کرد: در استان سیستان و بلوچستان ایجاد و ساخت سد و انتقال  آب  نمی تواند مشکل کم آبی آن را حل کند بلکه باید با اجرای طرح های آبخیزدای و برنامه ریزی صحیح برای حل ریشه کم یابی بتوانیم مشکل آب شرب را در سيستان برطرف کنیم.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار