مزاج طبیعی بدن در سالمندی به سمت سردی و رطوبت می‌رود

متخصص طب سنتی گفت: در دوره سنی بالای ۶۰ سال، مزاج طبیعی بدن به سمت رطوبت می‌رود و بیماری‌هایی که ماهیت سرد و رطوبت دارند، بیشتر نمود پیدا می‌کنند.

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما ابراهیم خادم متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص تدابیر طب ایرانی در دوران سالمندی به گفتگو پرداخت.

خادم گفت: در طب ایرانی، عمر انسان به چهار دوره سنی تقسیم می‌شود: بدو تولد تا ۳۰ سالگی که دوره رشد و نمو نام دارد، ۳۰ تا ۴۵ سالگی که دوره جوانی است، ۴۵ تا ۶۰ سالگی دوره میانسالی و ۶۰ تا ۱۲۰ سالگی را دوره سالمندی نامیده اند. حکمای طب ایرانی دوره طبیعی عمر انسان را ۱۲۰ سال تعیین کرده اند و اعتقاد بر این است که در صورت حفظ تدابیر سلامت در زندگی، افراد عمر ۱۲۰ سال را تجربه می‌کنند.

کارشناس برنامه ادامه داد: برای هر یک از این دوره‌های سنی، مزاج خاصی تعریف شده است. در دوره سنی بالای ۶۰ سال، مزاج طبیعی بدن به سمت رطوبت می‌رود، به همین علت بیماری‌هایی که ماهیت سرد و رطوبت دارند، بیشتر نمود پیدا می‌کنند، مانند: درد مفاصل (زانو درد، کمر درد و گردن درد) و سوء هاضمه (سنگینی گوارشی، نفخ و ترش کردن)، بدین ترتیب اگر خواهان مزاج معتدل در سالمند باشیم، باید تدابیری اتخاذ کنیم که گرمی و حرارت مزاج آن‌ها را افزایش دهیم، که با مصرف غذا‌های مقوی و کم حجم، مانند: آبگوشت گوسفندی، تخم مرغ عسلی و شیر و عسل، حرارت مزاج افراد بالای ۶۰ سال، تامین می‌شود.

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار