اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌های کهگیلویه و بویراحمد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تجربه موفق استان و کسب رتبه‌های برتر کشوری در اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌ها در سال گذشته، از آمادگی کامل این سازمان جهت اجرای این طرح در سال زراعی پیش رو خبر داد.

علی معتمدی پور،رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد طرح جهش تولید در دیمزار‌ها را طرحی مهم در راستای تضمین امنیت غذایی عنوان کرد و ابراز داشت: خرید تضمینی محصولات، تامین کود و بذر یارانه‌ای، اختصاص یارانه بیمه محصولات دیم، اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه و آموزش‌های رایگان به کشاورزان از جمله مشوق‌هایی هستند که جهت افزایش بهره وری در اراضی دیم کشور، در طرح جهش تولید در دیمزار‌ها و با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در اختیار کشاورزان قرار داده می‌شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها، برای سومین سال پیاپی برای محصولات اساسی از جمله گندم، جو، محصولات علوفه ای، گیاهان دارویی و حبوبات در استان اجرا خواهد شد و در سال زراعی جاری، تعهد استان کهگیلویه و بویراحمد ۸۰ هزار هکتار عنوان شده که برش شهرستانی جهت انجام تعهدات کشت انجام گرفته و جلسات ستاد کاشت در مرکز استان و شهرستان‌ها به منظور تدارک هر چه بهتر مقدمات لازم در راستای ارتقا بهره وری و افزایش تولید برگزار شده است.

وی افزود: استفاده از کود‌های بذرمال موجب جوانه‌زنی سریع‌تر و همچنین افزایش عملکرد محصول خواهد شد و در این راستا تاکنون ۳۳۰۰۰ لیتر سهمیه کود بذرمال برای غلات وارد استان شده و در اختیار ۹ شرکت تولیدکننده بذر قرار گرفته و حدود ۴۱۰۰ تن عملیات فراوری بذر‌ها شامل ضدعفونی و بذرمال انجام شده است.

معتمدی پور همچنین با اشاره به اجرای دو پایگاه نوآوری یافته‌های تحقیقاتی کشت دیم در سطح استان اظهار داشت: یکی از اهداف مهم طرح دانش بنیان جهش تولید در دیمزارها، افزایش ضریب نفوذ دانش در بین کشاورزان است که به این منظور و با توجه به دستورالعمل‌های ارسالی از وزارت جهاد کشاورزی، برنامه ریزی‌های لازم جهت اجرای پایگاه‌های نوآوری در دو اقلیم گرمسیر و سردسیر استان انجام گرفته است. 

وی با تاکید بر کاشت با کارنده‌های کشت مستقیم افزود: در راستای توسعه کشت مکانیزه و با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، تسهیلات کم بهره برای خرید اداوات مکانیزه در اختیار کشاورزان متقاضی قرار خواهد گرفت. 

معتمدی پور همچنین از همکاری ۸۰ کارشناس ناظر در این طرح خبر داد و افزود: ۶۵ کارشناس پهنه‌های کشاورزی در بخش دولتی و ۱۵ نفر نیز هم از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان بر مراحل کاشت، داشت و برداشت نظارت کرده و قدم به قدم در کنار کشاورزان خواهند بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.