بازدید معاون رئیس جمهور از کلان پروژه های کردستان

معاون اجرایی رئیس جمهور به منظور بازدید از چندین طرح عمرانی با استقبال مسئولین وارد کردستان شد.

محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور صبح امروز سه‌شنبه برای بازدید از کلان پروژه‌های عمرانی و پیگیری مصوبات سفر دور اول رئیس جمهور به استان کردستان سفر کرد و مورد استقبال  استاندار کردستان و جمعی از مسئولین قرار گرفت.

 معاون اجرایی رئیس جمهور صبح امروز در ابتدای اجرای برنامه‌های خود به این استان، سد مخزنی چراغ‌ویس سقز بازدید کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان در روند بازدید از سد چراغ ویس سقز، تامین مصارف آب شرب سقز از محل سد مخزنی چراغ‌ویس را با پیشرفت ۹۶ درصدی را از برنامه‌های دولت مردمی در استان عنوان کرد.

آرش آریانژاد تصریح کرد: با افتتاح این سد، آب شرب شهروندان سقز به میزان ۲۴ میلیون مترمکعب در سال تامین می‌شود.

وی با اعلام اینکه راهبرد پایان تنش آبی در دولت مردمی به عینه در کردستان اتفاق افتاده است، افزود: حجم کل مخزن سد چراغ ویس در ترار نرمان ۸۵/۸۲ میلیون مترمکعب است که افزون بر تامین آب شرب، آب مورد نیاز حوزه صنعت و کشاورزی نیز تامین می‌شود.

وی حجم موجود آب در کاسه سد چراغ ویس را ۴۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: سد مخزنی چراغ ویس در شمال غربی استان کردستان در ۱۷ کیلومتری شهر سقز به سمت بانه بر روی رودخانه چم خان سقز احداث شده است‌.

آریانژاد با اشاره به اتمام عملیات جاده جایگزینی سقز- بانه و راه جایگزینی روستایی با اعتبار یک هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال، افزود: تاکنون بیش از ۲ هزار و ۱۵۹ میلیون ریال برای سد چراغ ویس سقز هزینه شده است‌.

وی خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از سد چراِغ‌ویس، جدای از اینکه ۵ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی به آبی تبدیل خواهد شد، برای یک هزار و ۲۰۰ نفر در بخش کشاورزی شغل ایجاد خواهد کرد.

بازدید از فرودگاه سقز

 معاون اجرایی رئیس جمهور هم چنین صبح امروز از پروژه فرودگاه سقز بازدید کرد.

فرودگاه سقز در دهه ۷۰ ایجاد و سال ۱۳۸۴ مطالعات و عملیات اجرایی آن آغاز شده است و بیشتر از منابع داخلی برای اجرای آن استفاده شد.

این پروژه در سال ۱۴۰۰ به صورت ناقص افتتاح شد و بدون برج مراقبت و سالن حدود ۶۳ درصد پیشرفت داشت. در سال ۱۴۰۱ حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از محل منابع شرکت فرودگاه‌ها تزریق شد و مجددا شروع بکار کرد.

در طول هفت ماه اخیر برج مراقبت با تمام تجهیزات ایمنی و پروازی، محصور کردن فرودگاه، جداسازی باند پرواز و محوطه، تجهیز سالن ترمینال، بخشی از محوطه‌سازی، تکمیل ساختمان پلیس، تکمیل نگهبانی، انتقال سوله اصلی به منطقه، تامین ماشین آتش‌نشانی انجام و تمام تجهیزات منتقل شده است.

فرودگاه سقز در آستانه بهره‌برداری و حدود ۹۰ درصد پیشرفت دارد و خطوط پروازی توسط کارشناسان تشکیل شده و یک سری مسائل ایمنی پرواز وجود دارد که باید حل و فصل شود.

حدود هزار میلیارد ریال برای محوطه‌سازی و احداث سوله لازم است اما این مسائل مانع از بهره‌برداری آن نیست.

در این فرودگاه هواپیماهای کوچک مقیاس، میان مقیاس و ۵۰ تا ۱۰۰ نفره قابلیت نشست و برخاست دارد. طول باند فرودگاه ۲.۷ کیلومتر است و با توجه به اینکه فرودگاهی بین سنندج و ارومیه وجود ندارد، اگر شعاع ۲۰۰ کیلومتری برای شهر سقز ترسیم کنیم، حدود ۱.۵ میلیون نفر می‌توانند از این فرودگاه استفاده کنند که شامل جنوب آذربایجان غربی، بوکان، مهاباد، سقز، بانه، دیواندره، تکاب و شاهین‌دژ است.

این فرودگاه در صورت بهره‌برداری می‌تواند نقش بی‌بدیلی در توسعه منطقه شمال کردستان و آذربایجان غربی داشته باشد، ضمن اینکه طرح کارکرد تجاری، بازرگانی و مسافربری دارد که با توجه به وجود منطقه آزاد تجاری، از اهمیت زیادی برخوردار است.

ذکر این نکته هم ضروری است که کردستان جزو معدود استان‌هایی است که ۲ فرودگاه دارد.

بازدید از کلان پروژه راه آهن سنندج- همدان، گذرگاه سیف، تقاطع غیر هم‌سطح سه‌راهی مریوان، طرح گردشگری صلوات آباد و حضور در جلسه بررسی مصوبات، از جمله  دیگر برنامه‌های معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در این سفر است.

لازم به ذکر است بر اساس اعلام استاندار، استان کردستان دو هفته اینده میزبان سفر رئیس جمهور و هیئت دولت خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.