فرودگاه کاشان تنها نام فرودگاه را یدک می کشد

فرودگاه کاشان در شمال استان اصفهان، به رغم ۲ بار راه اندازی در سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۹۴، در حال حاضر تنها نام فرودگاه را یدک می‌کشد و هیچ پروازی ندارد.

مدیر فرودگاه کاشان در خصوص دلیل عدم انجام پرواز‌ها از این شهرستان گفت: فرودگاه کاشان در حال حاضر هیچ مشکلی ندارد و آماده ارایه خدمات به شرکت‌های هواپیمایی متقاضی برقراری پرواز است، شرکت‌های هواپیمایی برای برقراری پرواز از فرودگاه کاشان تضمین صندلی می‌خواهند و ارایه این تضمین، بار مالی دارد.

محمدسامان عمرانی افزود: با توجه به اینکه شرکت‌های هواپیمایی متعلق به بخش خصوصی هستند، برقراری پرواز برای آن‌ها باید صرفه اقتصادی داشته باشد، باید بخش خصوصی گردشگری در این خصوص ورود کند و آژانس‌های هواپیمایی که زیرمجموعه این بخش هستند پرواز‌های چارتر انجام دهند.

او  اظهار کرد:کاشان نیازمند هواپیما‌هایی با ظرفیت محدود است تا بتواند در طول سال پرواز داشته باشد، هواپیما‌هایی با ظرفیت بیشتر از ۱۰۰ مسافر در فرودگاه کاشان صرفه اقتصادی برای شرکت‌ها ندارند چراکه ظرفیت این نوع هواپیما‌ها در طول سال پُر نمی‌شود.

مدیر فرودگاه کاشان  بیان کرد: فرودگاه کاشان برای برقراری پرواز در طول سال و در هر ساعت از شبانه روز آماده است، برای برقراری پرواز‌ها باید مسوولان کاشان و استان اصفهان پای کار آمده و برنامه ریزی برای تامین مسافر هوایی داشته باشند.

عمرانی گفت: شرکت‌های دارای هواپیمای کوچک باید برای برقراری پرواز از فرودگاه کاشان ترغیب شوند و این نیازمند برنامه ریزی مسوولان و ورود بخش‌های مختلف از جمله گردشگری خصوصی است.

او تصریح کرد: در حال حاضر با چند شرکت هواپیمایی مذاکراتی برای احیای پرواز‌ها از فرودگاه کاشان انجام شده و امیدواریم در آینده نزدیک با همکاری مسوولان استانی و شهرستانی پرواز‌ها از فرودگاه کاشان برقرار شود.

مدیر فرودگاه کاشان بیان کرد: این فرودگاه سال ۱۳۷۳ تاسیس شد و در قسمت جنوب شرقی کاشان و بیرون از شهر در زمینی به مساحت ۸۰۰ هکتار قرار دارد، در همان سال احداث این فرودگاه شروع شد و باندی به طول ۲ هزارو ۷۰۰ متر و با عرض ۴۵ متر ساخته شد.

او اظهار کرد: تا قبل از سال ۱۳۹۵ پرواز‌های این فرودگاه مسافری نبود، اما از سال ۱۳۹۵ تاکنون ۷۴۴ سورتی پرواز،۹۱ هزارو ۸۱۲ مسافر را به مقاصد مشهد و کیش جابجا کرده است و ضریب اشغال صندلی در طی این مدت همواره بالای ۹۰ درصد بوده و استقبال بسیار خوبی از این فرودگاه در زمان برقراری پرواز‌ها شده است.

مدیر فرودگاه کاشان بیان کرد:برای شهرستان کاشان تاسیس یک شرکت هواپیمایی بومی با سرمایه کذاری بخش خصوصی و حمایت بخش دولتی با توجه به مولفه‌های پررنگ این منطقه در حوزه گردشگری و صنعت و همچنین ظرفیت بالای این شهرستان در مسیر عتبات عالیات ضرورت دارد.

عمرانی گفت: فرودگاه کاشان به دلیل وجود ظرفیت‌های بالای صنعتی، تولیدی و گردشگری در این شهرستان یکی از اساسی‌ترین مولفه‌های پیشرفت محسوب شده و با راه اندازی پرواز‌های باری و استفاده از ظرفیت بندر خشک در کاشان، فرودگاه در آینده نزدیک می‌تواند نقشی کلیدی در توسعه واردات و صادرات در سطح منطقه ایفا کند.

اوافزود: به دلیل ظرفیت بالای مسافرین عتبات عالیات و حج عمره در کاشان که این شهرستان از محدود شهرستان‌های دارای سازمان حج و زیارت مستقل و با سهمیه‌ای قابل توجه در سطح کشور است، فرودگاه کاشان می‌تواند با آماده سازی زیرساخت‌ها و اخذ مجوز مرزهوایی میزبان پرواز‌های اعتاب مقدسه بوده و نقش خود را در خدمت به مردم دارالمومنین کاشان و شهر‌های همجوار به خوبی ایفا کند.


عمرانی  اظهار کرد:فرودگاه کاشان در صورت فعال شدن مجدد پروازها، خدمات خود را به بسیاری از شهر‌های اطراف ازجمله آران و بیدگل، قم، نطنز، اردستان، گلپایگان، دلیجان، محلات و نراق ارائه می‌کند.

مسوول اجرایی منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان کاشان با ابراز نارضایتی از نبود پرواز به رغم وجود فرودگاه در کاشان  گفت: فقدان ارتباط هوایی کاشان با دیگر مناطق کشور از مشکلات فعالان اقتصادی منطقه است، این منطقه باوجود این که یک شهر مهم گردشگری است، اما فرودگاه آن حتی برای برقراری پرواز برای رفع نیاز‌های اقتصادی مردم و به خصوص تجار و بازاریان فعال نیست.

مهدی محسنی افزود:در حال حاضر تولیدکننده و سرمایه گذار هر چند وقت یکبار باید به یکی از شهرستان‌های کشور سفر کند که به دلیل بالا رفتن هزینه‌های رفت و برگشت مجبور به افزایش قیمت می‌شود و در نهایت هم سرمایه گذار و هم مردم متضرر می‌شوند.

او اظهار کرد:فرودگاه از زیربنا‌های مهم برای سرمایه گذار است و فقدان آن یعنی سختی عبور و مرور برای فعال اقتصادی، به عنوان مثال فردی که از مشهد بخواهد وارد کاشان شود باید یک روز زمان بگذارد تا به مقصد برسد و به همین دلیل از انجام سرمایه گذاری صرفنظر می‌کند.

مسوول اجرایی منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان کاشان بیان کرد:شهر کاشان باقدمتی هزاران ساله، از دیرباز یکی از مناطق تاریخی، گردشگری و از قطب‌های تمدن و علم در ایران بوده و باید در جایگاه شهر بین المللی قرار گیرد، اما در این حوزه هم اقدام خاصی انجام نشده است.

مدیر حج و زیارت کاشان هم گفت: فرودگاه کاشان مرز هوایی بین المللی ندارد و برای انجام پرواز‌ها از کاشان به عتبات عالیات این مصوبه باید توسط هیات دولت در خصوص فرودگاه کاشان تصویب شود.

حمیدرضا بهروزی فر افزود:ما مشکلی برای برقراری پرواز‌های کاشان_نجف یا کاشان_بغداد نداریم و درصورت رفع این مشکل می‌توانیم هر هفته ۲ پرواز به مقصد‌های یادشده داشته باشیم، اما مشکل مربوط به مجوزی است که باید از طرف مسوولان مربوط ارائه شود تا فرودگاه کاشان فرودگاهی بین المللی شده و برای انجام سفر‌های پروازی به عتبات مشکلی نداشته باشیم، در حال حاضر تنها فرودگاه‌های مراکز استان‌ها دارای مرز بین المللی هستند.

او تصریح کرد:در حال حاضر پرواز‌های حج و عتبات عالیات کاشان از فرودگاه امام خمینی (ره) انجام می‌شود، باتوجه به گرانی هزینه بلیط پرواز عتبات استقبال از پرواز‌های هوایی نسبت به گذشته کاهش یافته است.

بهروزی فر اظهار کرد: اگر فرودگاه کاشان و پرواز‌های خارجی به عتبات عالیات و حج و زیارت برقرار شود موجب تسهیل سفر‌های زیارتی و آرامش خاطر بیشتر مسافران کاشانی می‌شود.

منبع: ایرنا

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار