توصیه‌های ایمنی نصب وسایل گاز سوز را جدی بگیرید

رئیس ایمنی شرکت گاز استان سمنان از شهروندان خواست قبل از استفاده تجهیزات گازسوز، از باز بودن مسیر دودکش مطمئن شوند.

علی اصغر بینائیان رئیس ایمنی و آتش نشانی شرکت گاز استان سمنان با اشاره به کاهش دمای هوا و آغاز استفاده از وسایل گرمایشی گاز سوز گفت: یکی از دلایل گازگرفتگی، مسدود شدن مسیر دودکش به علت لانه گذاری پرندگان است بنابراین از شهروندان درخواست می‌کنیم قبل از استفاده تجهیزات گازسوز، از باز بودن مسیر دودکش مطمئن شوند.

وی همچنین برخی از راه‌های آزمایش ایمنی وسایل گاز سوز را بیان کرد:

۱. از بخاری‌های دارای نشان استاندارد استفاده کنید و باید قبل از استفاده، این وسایل توسط افراد متخصص بازبینی و سرویس شود.
۲. اگر چند وسیله‌ی گاز سوز دارید هر وسیله باید دارای دودکش استاندارد جداگانه و مجهز به کلاهک باشد. کلاهک باید به شکل H باشد تا هم از عبور شی در آن جلوگیری شود و هم به خاطر جریانات هوا مثل وزش باد موجب احتراق ناقص گاز نشود.
۳. قبل از نصب از باز بودن مسیر دودکش بخاری مطمئن شوید. برای این کار و تست دودکش بخاری می‌توانید یک بطری نوشابه‌ی کوچک را به یک طناب ببندید سپس آن را از دودکش پشت بام به داخل دودکش بیندازید اگر قادر به مشاهده‌ی بطری نوشابه در محل نصب بخاری در اتاق شدید یعنی مسیر باز است. هر چند وقت یک بار مسیر دودکش را کنترل کنید که شی یا پرنده‌ای در آن گیر نکرده باشد.
۴. برای کنترل مکش دودکش می‌توانید یک کبریت را آتش بزنید و در مقابل لوله در محل نصب بگیرید. اگر شعله آتش به سمت بالا کشیده شد یعنی مکش دودکش به درستی کار می‌کند و اگر هیچ تغییری در شعله ایجاد نشود و یا شعله به سمت اتاق برگردد، نشان دهنده‌ی عملکرد اشتباه و نامناسب دودکش است.
۵. مطمئن شوید که لوله بخاری محکم و بدون هیچ درزی به محل اتصال و به یکدیگر نصب شده است.
۶. طول شیلنگ اتصال گاز از لوله اصلی گاز به بخاری نباید بیشتر از ۱۲۰ سانتی متر شود. درهنگام نصب حتما دو سر آن با بست فلزی محکم بسته شود. از شیلنگ‌های گازی که دارای نشان استاندارد هستند، استفاده شود و توصیه می‌گردد که شیلنگ گاز هر ۳ سال یکبار تعویض شود. هر وسیله گاز سوز باید به یک شیر جداگانه قطع و وصل گاز متصل باشد.
۷. پس از نصب بخاری و روشن کردن آن باید لوله‌ی بخاری گرم باشد. برای تست دودکش بخاری اگر به لوله دست زدید و لوله‌ی بخاری سرد بود یعنی دودکش درست کار نمی‌کند. این موضوع خطرناک است و باید برای بررسی مشکل و اصلاح آن اقدام کنید.
۸. راهی برای تهویه‌ی هوا باز بگذارید. مثلا دریچه‌های باز کولر عمل مناسبی جهت تهویه هواست. بازگذاشتن یک پنجره کوچک یا در به نحو مطمئن که بسته نشود راه حل مناسبی جهت تهویه هواست.
۹. از بخاری‌های دستی برای گرم کردن هوای حمام به هیچ عنوان استفاده نکنید. چون محیط حمام‌ها کوچک است و اکسیژن محیط نیز در اثر بخار آب به CO سطوح بالا رانده می‌شود و در نهایت بر اثر سوختن ناقص و ایجاد گاز مسمومیت قطعی خواهد بود.
۱۰. پس از روشن کردن بخاری توجه شود که شعله‌های بخاری باید به رنگ آبی باشند. شعله‌های زرد و نارنجی نشانه‌ی خطر هستند.
۱۱. اگر از دودکش‌های غیر دیواری (غیرثابت) استفاده می‌کنید. مطمئن شوید که دودکش‌ها به درستی متصل شده‌اند و از مواد غیر قابل اشتعال و گالوانیزه (زنگ نزن) و از مقاومت فیزیکی مناسبی برخوردار باشند. این نوع دودکش‌ها باید حتی الامکان کوتاه و مستقیم بوده و باید در محل اتصالات کاملا محکم و غیر قابل نفوذ باشند.

علائم وجود گاز مونوکسید کربن در فضا
خواب آلودگی
سردرد
سرگیجه
بیحالی
خستگی
حالت تهوع و استفراغ
خفگی و مرگ
برای کمک به فردی که دچار گاز گرفتگی شده است باید پنجره‌ها و در‌ها را باز کنید تا هوای آزاد به فرد برسد و در صورت امکان فرد را به فضای باز یا نزدیک پنجره ببرید. منبع گاز را قطع کرده و با اورژانس تماس بگیرید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.