جانباز شدن بیش از هزار و ۲۰۰ آتش نشان تهرانی

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: تا کنون بیش از هزار و ۲۰۰ نفر از آتش نشانان فداکار در تهران به درجه جانبازی نائل شده اند.

 آقای قدرت الله محمدی مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران میهمان برنامه تلویزیونی بود و با توجه به نزدیک بودن ۷ مهر، روز آتش نشان، درباره فداکاری‌های همیشگی آتش نشانان گفتگو  کرد.

سوال: بی سیم به دست آمدید شما همیشه به گوش هستید شما؟

محمدی: بله ما از مرکز فرماندهی بی سیم ما به صورت ۲۴ ساعته

سوال: الان خاموش است؟

محمدی: بله الان به خاطر برنامه، اما همیشه روشن است و ما از مرکز فرماندهی اطلاعات کل تهران در پهنه جغرافیایی تهران که تحت پوشش ما است رصد می‌شود و حوادث به صورت مستقیم مخابره می‌شود.

سوال: شب تا صبح هم بی سیم تان روشن است؟

محمدی: بله، تقریباً تا ساعت ۱۲ شب برای خود من روشن است و بعد از ۱۲ شب به خاطر آسایش خانواده خاموش می‌کنیم و گوشی همراه را روشن می‌گذاریم برای این که اگر اتفاقی افتاد از مرکز فرماندهی با خط همراه ما تماس برقرار شود.

سوال: خود شما هم با توجه به جایگاهی که دارید در محل حادثه‌ها حضور پیدا می‌کنید؟

محمدی: بستگی به حادثه دارد، معمولاً از یک سطحی که فراتر می‌رود و احساس می‌کنیم که حادثه بزرگ است و حریق سنگین است حتماً خودم را می‌رسانم به حادثه که هماهنگی‌های بهتر و بیشتری بتوانیم انجام دهیم.

سوال: فقط برای مدیریت فرماندهی و یا ممکن است وارد ماجرا هم شوید؟

محمدی: من اتفاقاً خودم یک بخشی از کار را هم به دست می‌گیرم. ما هفته پیش پنج شنبه یک حادثه داشتیم من خودم روی بالابر و نردبان تقریباً دو ساعت اطفا می‌کردم از بالا.

سوال: کار شما قطعاً با سختی‌هایی روبرو هست همین که در حوادث باید حضور پیدا کنید خود مردم می‌بینند، شرایطی که هست، حوادث خیلی تلخی هم اتفاق افتاده، شهدایی که در این عرصه جان خودشان را فدای مردم کردند تا آرامش را بهم مردم هدیه کنند، قدری در مورد سختی صحبت کنیم؟

محمدی: این شغل بین شغل‌هایی که در کشور و دنیا وجود دارد شاید در این جمع بندی و آماری که جامعه جهانی اعلام کردند دومین شغلی هست که سختی فراوانی در بین مشاغل دارد و این هم واقعاً یک آتش نشان از صبح که راهی محل کار می‌شود تا ۲۴ ساعت بعدش واقعاً خانواده نگران او هستند و ممکن است هر اتفاقی برای این آتش نشان بیافتد، چون دارد وارد حادثه و معرکه می‌شود، به قولی زمانی که همه دارند فرار می‌کنند از حادثه وسعی می‌کنند خود را نجات دهند، آتش نشانان می‌روند در حادثه و خودشان را به آب و آتش می‌زنند که اگر بشود، جانی را نجات داد و یا اموال مردم را نجات داد.

سختی این کار به علت حوادث مختلف است، حریق‌های مختلف داریم، شیمیایی هست، دودزا هست، این‌ها همه خطرآفرین هستند برای سلامتی آتش نشان‌ها و علت شهادت شهدای آتش نشان ما همین است وغیر از شهدایی که تقدیم کردیم بیش از هزار و ۲۰۰ نفر جانباز داریم.

در همین هفته سه چهار نفراز همکارانم مصدوم شدند، در سازه‌هایی که فرو می‌ریزد و اتفاقاتی که در حین عملیات برای این دوستان می‌افتد واقعاً کار سخت و پردردسری است وبا آسیب‌های فراوانی است، بالاخره ۲۴ ساعت مدام زیر زنگ حریق خوابیده، بی خواب و بیداری آتش نشان منتظر است که این زنگ چه وقت به صدا درمی آید، نمی‌تواند بخوابد، هر لحظه این زنگ ساعت ۲ شب و ۳ ممکن است به صدا دربیاید.

جانباز شدن بیش از هزار و ۲۰۰ آتش نشان تهرانی

سوال: درباره بی سیم که صحبت کردید گفتید بی سیم را خاموش می‌کنید، ولی تلفن به گوش هست، قطعاً همین طور که خود شما به گوش هستید خانواده هم این استرس و نگرانی و اضطراب را دارند که نکند الان تلفن زنگ بزند؟

محمدی: بله واقعاً پیش آمده که ۲ شب و نیمه‌های شب وقتی گوشی من زنگ می‌زند همه از خواب بیدار می‌شوند که چه اتفاقی افتاده است، این‌ها استرس‌هایی است که وارد می‌شود یا وقتی که از شبکه صدا و سیما آن حادثه‌ای که رخ داده در تهران و مخابره می‌شود، خانواده آتش نشان نگران است و چشم به راه هست که همسرش در چه وضعیتی است و سلامتی اش حاصل است، این‌ها همه نگرانی‌هایی است که برای خانواده و فرزندان و همسران آتش نشان‌ها هست که این اتفاقات واقعاً رقم می‌خورد و این استرس‌ها وجود دارد.

البته این که ما آرزو داریم که هیچ وقت این زنگ به صدا درنیاید، ولی متأسفانه به دلیل رعایت نکردن شهروندان و کسانی که صاحبان املاک و مشاغل هستند رخ می‌دهد.

باید هوای آتش نشان‌ها را داشته باشند و با کوچکترین و کمترین رعایت مسائل ایمنی می‌شود این سلامتی را تضمین کرد. این توصیه ما است که نکات ایمنی را حتماً رعایت کنند که بالاخره سلامتی خودشان است و عزیزان ما هم در سازمان آتش نشانی به صورت ۲۴ ساعته و آماده باش هستند.

تنها شاید یگانی هستیم که همیشه آماده باش هستیم و بالای ۲۰ - ۳۰ خدمات داریم می‌دهیم. شاید از دیدگاه مردم و شهروندان این که صدایی آژیر می‌آید جایی ممکن است آتش گرفته باشد، نه صرفاً این نیست، از پشت در ماندن یک خانواده یا گیر کردن در آسانسور یا انگشتی کسی گیر کرده و باعث آسیب رساندن شده ست تا مسائل دیگ، هر نیازی، هر حادثه ای، هر اتفاقی برای یک شهروند در همه جای کشور نه فقط تهران، همه عزیزان ما در آتش نشانی کشور گوش به زنگ ۱۲۵ هستند و ما در تهران بین ۴ تا ۶ دقیقه با هر تماس یک شهروند خدمات را تحویل می‌دهیم بدون این که بخواهد دو بار زنگ بزند با یک تماس در هر گوشه شهر تهران امدادرسانی به شهروندان عزیز را انجام می‌دهیم.

ما باز هم توصیه می‌کنیم، باز هم خواهش می‌کنیم از شهروندان تهرانی و همه کشور که ایمنی را سرلوحه کار خودشان قرار بدهند که هم به ما کمک می‌کنند و هم به خودشان کمک می‌کند.

* آمار دقیقی از شهدای آتش‌نشان در کل کشور وجود ندارد.
۱۷ نفر از آتش‌نشانان تهرانی در جریان دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
۱۶ نفر از این مردان آتش نیز در جریان حادثه پلاسکو در تاریخ ۳۰ دی ۹۵ به شهادت رسیدند.

برچسب ها: آتش نشانی ، حوادث
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۰۵ مهر ۱۴۰۲
آتیش نشان = جان بر کف
آخرین اخبار