احیای رشته منسوخ شده فرت بافی در روستاهای فیروزه

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فیروزه گفت: رشته منسوخ شده فرت‌بافی در چند روستای فیروزه احیا شده است.

مجید ابراهیم نیا مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فیروزه گفت: با برگزاری دوره آموزشی و حمایت‌های مالی در چند روستای شهر فیروزه کارگاه فعال فرت‌بافی راه‌اندازی شده است و همه هنرمندان فرت‌بافی به شبکه تولید کشوری با بازار فروش متصل شده‌اند.

او افزود: علاوه بر فرت بافی رشته عروسک بافی، سوزن دوزی و دوخت‌های سنتی هم در روستای‌های فیروزه راه‌اندازی شده است.

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فیروزه با بیان اینکه در یکسال گذشته ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات ۴ درصد به هنرمندان پرداخت شده است، ادامه داد: از ابتدای امسال تا کنون حدود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان به بانک معرفی شده‌اند.

ابراهیم‌نیا با تاکید بر اینکه اشتغال زایی و صدور مجوز در یکسال گذشته نسبت به سال‌های قبل رشد بیشتری داشته است، بیان کرد: در سال جاری با اعتبار ۷۰۰ میلیون تومان در حال راه‌اندازی خانه صنایع دستی در فیروزه هستیم که پس از راه‌اندازی و تجهیز با وسایل و مواد اولیه لازم در اختیار هنرمندان فعال قرار می‌گیرد.

او تصریح کرد: ما در حوزه گردشگری زیر ساخت‌ها و پتانسیل‌های خوبی داریم، اما تاکنون آن گونه که باید سرمایه‌گذار بخش خصوصی تمایلی به سرمایه‌گذاری در این حوزه نداشته است.

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فیروزه با اشاره به اینکه ما در حوزه گردشگری ما به عنوان دستگاه دولتی صدور مجوز و نظارت بر فعالیت را برعهده داریم، تاکید کرد: اگر چه تسهیلات حوزه گردشگری درصد بالاتری نسبت به بخش صنایع دستی دارد، اما هزینه‌های آن هم بیشتری است از این رو رغبت به سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری کمتر است.

ابرهیم نیا اظهار کرد: در حوزه میراث فرهنگی اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان برای شروع مرمت کاروانسرای شوریاب مصوب شد که تخصیص اعتبار و تداوم آن در سال‌های آینده سبب نجات این اثر تاریخی می‌شود.

او افزود: برای حفظ و مرمت آثار تاریخی و بنا‌های شاخص فیروزه نیاز با اعتبار و تخصیص بودجه داریم الیته با چند سرمایه‌گذار بخش خصوصی هم در حال مذاکره هستیم تا به توافق نهایی برسیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.