دادستان نظامی استان تهران مطرح کرد؛

کاهش ۹۲ درصدی حجم پرونده‌های رسوبی در دادسرای نظامی استان تهران

دادستان نظامی استان تهران گفت: بررسی پرونده‌ها تا پایان سال ۱۴۰۰ را که شروع کردیم، تا ماه گذشته موفق شدیم ۹۲ درصد کاهش پرونده‌های رسوبی داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین رمضان علی صالحی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای بهبود وضعیت زندان‌های نظامی و اصلاح و بازپروری زندانیان نظامی گفت: سازمان قضایی نیرو‌های مسلح در زمینه‌های فرهنگی، ورزشی و مذهبی در بند‌های نظامی فعالیت، حمایت و نظارت دارد و با تامین منابع مالی که از خیرین دریافت می‌کند، به آزاد کردن متهمان محکوم به حبس اقدام می‌کند. 

وی با بیان اینکه برخی اوقات نیز قبل از اینکه افراد محکوم به زندان اعزام شوند اسباب آزادی‌شان را فراهم می‌کنیم، افزود: مانند کسانیکه مشکل مالی داشته و جزای نقدی دارند، اما دادگاه و دادیار اینطور احراز می‌کنند که این فرد، استحقاق کمک دارد لذا با پرداخت یک - سوم جزای نقدی، زمینه صدور آزادی مشروط چنین افرادی را فراهم می‌کنیم. 

دادستان نظامی استان تهران درباره برگزاری ملاقات مردمی در زندان و محاکم قضایی مرتبط گفت: در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح، با توجه به اینکه متهمان و محکومان نوعا، مجازات‌های طویل المدت ندارند و محکومان نیز با سازمان‌های مربوطه خود در ارتباط هستند، لذا امکان ملاقات و بررسی مشکلات برای زندانیان و خانواده‌های ایشان وجود دارد، از سوی دیگر انجام بازدید‌های منظم با زندانیان نیز به رفع مشکلات کمک می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین صالحی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای رسیدگی به پرونده‌های مسن نیز عنوان کرد: اکثر پرونده‌های مسن و رسوبی که بیش از یک سال در شعب ما وجود داشتند، رسیدگی شدند و برای رفع کاستی‌های احتمالی که باعث پدید آمدن اطاله دادرسی شده بودند، برنامه ریزی کردیم تا این موضوع را مدیریت کنیم. 

وی با اشاره به اینکه ۹۶ درصد تا پایان سال ۹۹ بودند، مورد رسیدگی قرار گرفت، افزود: مبنای رسیدگی‌های خود را پایان سال ۱۴۰۰ قرار داده بودیم که موفق شدیم پرونده‌های مسن خود تا پایان ۱۴۰۰ را ۹۴ درصد کاهش دهیم. تنها بررسی ۸ درصد از پرونده‌های مسن تا پایان سال ۱۴۰۰ باقی مانده است برخی پرونده‌ها که به جهاتی دچار اطاله شده به همت همکاران قضایی و نیز پیگیری ضابطان کارشناسان پرونده‌ها به طور جد در حال پیگیری و رفع موانع رسیدگی است.

دادستان نظامی استان تهران تاکید کرد: چند ماه قبل دادستان انتظامی قضات از این مجموعه بازدید داشت که حدود ۳۲ درصد پرونده‌های موجود رسوبی بودند. هم اکنون این میزان به ۶ درصد رسیده است و توانستیم رسیدگی به پرونده‌های رسوبی را به‌خوبی مدیریت کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین صالحی با اشاره به طرح‌های درنظر گرفته شده برای کاهش پرونده‌های رسوبی گفت: طرحی با نام «پایش پرونده‌های موجود در دادسرا» تدوین کردیم که آن را در سه مرحله برنامه ریزی کردیم، کل پرونده‌های موجود در دادسرا به ترتیب تاریخ ثبت‌شان تاکنون، با ذکر کلاسه، تعداد متهم، شاکی، مجلدات، موضوع و نوع اتهام، آخرین اقدام و تاریخ آن را مشخص کردیم و از قدیمی‌ترین پرونده شروع به بازنگری کردیم و برای انجام این مهم، شعبی که پرونده رسوبی داشتند را مشخص کردیم.

وی افزود: ۵ تیم رسوبی مشخص کردیم، شعب را بین این ۵ گروه تقسیم کردیم و هر کدام از معاونان، سرپرستی یکی از تیم‌ها را به عنوان ناظر و دبیر عهده دار شدند. یک قاضی، به اضافه کارشناس و قاضی مستقیم ان شعبه هم در این تیم قرار گرفتند. 

حجت الاسلام والمسلمین صالحی خاطرنشان کرد: پرونده‌ها را در یک زمانبندی از قدیم به جدید شروع به بازنگری مجدد کردیم، بررسی پرونده‌ها تا پایان سال ۱۴۰۰ را که شروع کردیم، تا ماه گذشته موفق شدیم ۹۲ درصد کاهش پرونده‌های رسوبی داشته باشیم. 

دادستان نظامی استان تهران با بیان اینکه در مرحله اول پرونده‌های رسوبی را شناسایی کردیم و تیم رسیدگی را تشکیل دادیم، گفت: از سوی دیگر، تمام شعب را موظف کردیم که پرونده هایشان دارای گزارش شوندو هم اکنون تمام پرونده‌ها جز تعداد محدودی، دارای گزارش پرونده است و تیم‌های بررسی کننده کل پرونده‌های باقی مانده را مجددا مطالعه می‌کنند تا اگر پرونده‌ای به دلیل نقص‌های جدی و کار‌های باقی مانده را نمی‌توان مختومه کرد، این‌ها را مشخص کنیم و پرونده رسوبی بلاتکلیف نداشته باشیم. 

حجت الاسلام والمسلمین صالحی با اشاره به راه اندازی قرارگاه رصاد که مختص رصد و پیگیری است، گفت: نماینده‌های ضابطان قضایی شامل فراجا، سپاه و ارتش و وزارت دفاع را د دادسرا مستقر کردیم. تمام پرونده‌هایی که احساس کردیم کارشناسی و استعلام‌شان نیامده و یا یگان احساس می‌کند قاضی در پرونده کند عمل می‌کند، همه این‌ها را مشخص کرده و به نماینده گفته شد؛ اگر احساس می‌کنید در هر پرونده‌ای قصوری وجود دارد، اطلاع دهید تا تیم رسوبی آن را بررسی کند. متقابلا ما نیز هر پرونده‌ای که تیم رسوبی تشخیص داده اقدامات یگانی ما ضعیف بوده، کلاسه و اطلاعات مورد نیازش را به عنوان رابط به ایشان اطلاع می‌دهیم رفع موانع را مطالبه می‌کنیم

وی تصریح کرد: مرحله اول پایش و مرحله دوم فعال سازی قرار گاه رصاد بوده و گام سوم که اکنون پیگیر آن هستیم بهره گیری از سامانه الکترونیکی نیرو‌های مسلح است. 

دادستان نظامی تهران اظهار کرد: یک معاونت جدید در دادسرا به عنوان معاونت نظارت و بازرسی مشخص کردیم تا کار پیگیری پرونده ها، نظارت بر شعب، مدیریت زمان رسیدگی و پرونده‌های دچار اطاله، شکایات و گلایه‌ها را بررسی کند. 

دادستان نظامی استان تهران بیان کرد: با این اقدامات بود که سازمان قضایی در فاصله کمتر از دو سال موفق شد، پرونده‌های رسوبی خود بجز پرونده‌هایی که موانعی همچون متهمان متواری به خارج کشور و یا کارشناسی ناقص دارد یا موانع شبیه، را بررسی مجدد کند و سعی می‌کنیم تا شهریور ماه ۱۰۰ درصد پرونده‌های رسوبی بازنگری شده و در موررد آن‌ها تصمبم گیری می‌شود.

برچسب ها: زندانیان ، مشکل مالی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار