رنگ‌وبوی محرم در گالری‌ها؛ از سوگ تا اشک کودکان

نمایشگاه‌هایی به مناسبت ماه محرم همچون «نقش شیدایی»، «اشک» و «این خانه عزادار حسین (ع) است» و «همچنان جاری» در نگارخانه‌های تهران برپاست.

به مناسبت ماه محرم و ایام عزاداری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) بعضی از نگارخانه‌ها و مراکز فرهنگی هنری همچنان میزبان نمایشگاه‌هایی به این مناسبت هستند که «نقش شیدایی»، «اشک» و «این خانه عزادار حسین (ع) است» و «همچنان جاری» از جمله این نمایشگاه‌ها هستند.

نمایشگاه «از قهوه‌خانه تا سقاخانه و منتخب هنرمندان نوگرای ایران» با آثار هنرمندانی همچون توکل اسماعیلی (مش اسماعیل)، ناصر اویسی، رضا بانگیز، تا‌ها بهبهانی، صادق تبریزی، پرویز تناولی، مهدی حسینی، محمدرضا حمیدی، کامبیز درمبخش، محمد فراهانی، مهرداد فلاح، حسین قوللر آقاسی، آنه محمد تاتاری، محمد مدبر، نصرت‌الله مسلمیان، احمد نصرالهی و منوچهر نیازی تا ۲۳ مرداد شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۸، پنجشنبه‌ها ساعت ۹ تا ۱۳، جمعه‌ها ساعت ۱۰ تا ۱۷ در نگارخانه لاله واقع در خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی بوستان لاله، روبه‌روی پارکینگ طبقاتی لاله میزبان علاقه‌مندان است.

نمایشگاه مروری بر بازتاب جریان عاشورا در هنر‌های تجسمی معاصر با عنوان «همچنان جاری» به مناسبت ماه محرم و ایام سوگواری شهادت حضرت اباعبدالحسین (ع) تا ۲۲ شهریور به جز دوشنبه‌ها و تعطیلات رسمی از ساعت ۱۰ تا ۱۹ در موزه هنر‌های معاصر تهران به نشانی خیابان کارگر شمالی، جنب بوستان لاله میزبان علاقه‌مندان است.

در این نمایشگاه بیش از ۸۰ اثر؛ ۴۵ اثر از ۲۳ هنرمند از گنجینه موزه هنر‌های معاصر تهران، ۲۳ اثر از ۹ هنرمند از گنجینه حوزه هنری و ۲ اثر از مجموعه شخصی مهدی طالع‌نیا و ۲۰ قطعه از ادوات و لوازم تعزیه از موزه دریایی اراک به نمایش گذاشته شده است.

نمایشگاه نقاشی «روایت سرخ» منتخب آثار گنجینه موزه هنر‌های دینی امام علی (ع) با موضوع عاشورا به مناسبت ماه محرم با آثار هنرمندانی همچون رزیتا شرف‌جهان، احمد خلیلی‌فرد، رضا هدایت، لیلی درخشانی، آنه محمد تاتاری، سوزان وزیری، رضوان صادق‌زاده، محمدحسین ذبیحی، حمید جعفری شکیب، حسن یاقوتی، بهنام کامرانی، مرتضی اسدی، حسن سلطانی و بهروز مهربخش تا ۲۶ شهریور به غیر از روز‌های تعطیل ساعت ۹ تا ۱۷، در موزه هنر‌های دینی امام علی (ع) واقع در خیابان، ولی عصر (عج)، بالاتر از میرداماد، بلوار اسفندیار، شماره ۳۵ برپاست.

همچنین نمایشگاه منتخب آثار گنجینه موزه هنر‌های دینی امام علی (ع) با عنوان «رویداد عهد» به مناسبت عید سعید غدیرخم ۱۶ تیر تا ۲۸ اسفند در این موزه میزبان علاقه‌مندان است. این نمایشگاه منتخبی از آثار گنجینه موزه شامل نقاشی، خوشنویسی، نقاشی خط، حجم و آثار گرافیکی است که وجه مشترک آثار، ابراز ارادت و علاقه هنرمندان به حضرت علی (ع) است.
نمایشگاه آثار دیوراما (ژرفانما) مسلم علم‌زاده با عنوان «این خانه عزادار حسین (ع) است» ۱۳مرداد ساعت ۱۶ در نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا افتتاح می‌شود و تا ۲۲ مرداد همه روزه به جز روز‌های تعطیل ساعت ۱۰ تا ۱۸ میزبان علاقه‌مندان است.

این نمایشگاه حاصل یک سال طراحی و اجرا بر روی ۱۵ اثر دیوراما است که به صورت قاب‌های قابل نصب بر روی دیوار ساخته و ارائه شده است. این آثار نمونه‌های ساخته شده از روی تصاویر بنا‌های موجود در شهر‌های تهران، مشهد و بوشهر هستند که حاصل چند سال عکاسی و گردش در محلات مختلف این شهر‌ها توسط هنرمند بوده و بخشی از این بنا‌ها دیگر موجود نیست.

نمایشگاه اینفوگرافیک «عزای محرم» به مناسبت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) با هدف گسترش فرهنگ و آشنایی بیشتر هموطنان با فرهنگ عاشورایی و وقایع کربلا تا ۱۹ مرداد همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۹ تا ۱۹ در نگارخانه آیینه مجموعه برج آزادی برپاست. در این نمایشگاه به بررسی عاشورا از نگاه اندیشمندان جهان، آداب و رسوم صحیح عزاداری در ایران پرداخته شده است.

نمایشگاه عکس «سوگ کودکان» همزمان با ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تا ۲۴ مرداد از ساعت ۹ تا ۱۸ در نگارخانه کلک خیال فرهنگسرای اخلاق واقع در خیابان پیروزی، خیابان شکوفه، خیابان شهیدکاظمی، جنب بوستان گلزار، شماره ۲۴ دایر است. این نمایشگاه مشتمل بر ۲۰ اثر در ابعاد ۳۰ در ۴۰، کاری از هنرمندان منتخب، با موضوع کودکان در فضای محرم و ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) است.

نمایشگاه عکس‌های عاشورایی «اشک» نهم تا ۱۵ مرداد ساعت ۹ تا ۱۷ در نگارخانه فرهنگسرای ابن سینا به نشانی شهرک قدس (غرب)، خیابان ایران زمین شمالی، جنب شهر کتاب ابن سینا دایر است. این نمایشگاه شامل ۲۰ اثر در ابعاد ۱۰۰ در ۷۰ از هنرمندان منتخب با موضوع محرم و ایام عزاداری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) با محوریت روز تاسوعا و عاشورا، موکب‌های پذیرایی، تعزیه، آیین‌های بومی و محلی و سخنرانی‌های مذهبی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۵ ۱۶ مرداد ۱۴۰۲
سلام اینقدر در طی یک سال گذشته هنرمندان بی دینی و هنجارشکنی کرده اند و باتمام فرهنگ اصیل دینی و مذهبی و ملی مردم بازی کرده اند و حتی اخیرا دربرنامه مذهبی هم افتضاح کردند که دیگه اصلا نمیشه از اون چیزهایی که به تصویر میکشند باور کرد اینا فقط یک نقاشی هست و نه تفکر وایده آن شخص نگارنده