دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام:

ایران و چین در بهترین وضعیت تعاملات و روابط با یکدیگر قرار دارند

محمدباقر ذوالقدر گفت: امروز ایران و چین با وجود سند همکاری راهبردی ۲۵ ساله، در بهترین وضعیت تعاملات و روابط با یکدیگر قرار دارند.

محمدباقر ذوالقدر در دیدار با چن گانگ که در راس یک هیات به ایران سفر کرده است، ضمن خوش آمدگویی ابراز امیدواری کرد که این هیات سفر خوب و مفیدی به ایران داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس شواهد و اسناد تاریخی، سابقه روابط دو تمدن ایران و چین بیش از ۲۲۰۰ سال است، به سفر‌های متقابل هیات‌هایی از مجمع و حزب حاکم چین اشاره کرد و افزود: گفت: این تعاملات می‌تواند، روابط دو کشور را تحکیم بخشد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به دهمین سالگرد روابط مجمع تشخیص و حزب حاکم چین اشاره کرد و افزود: سفر اخیر هیات عالی‌رتبه مجمع به چین از ارتقا و توسعه همکاری‌های دو کشور حکایت دارد و حضور این هیات و سفر وزیر بین الملل حزب کمونیست چین در آینده نزدیک به ایران نیز می‌تواند در توسعه روابط دو کشور موثر باشد.

وی با بیان اینکه اعتقاد داریم که باید از تجارب یک دهه روابط فی ما بین بهره گرفت تا تعاملات این دو نهاد، توسعه یابد، به سفر اخیر هیاتی از اعضای مجمع تشخیص به چین گفت: در این سفر روی شناخت «الگوی توسعه» و «حکمرانی» چین و استفاده از تجارب دو کشور در «توسعه» و «حکمرانی» تاکید شد که مستلزم پیگیری است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ایفای نقش موثر جمهوری اسلامی ایران در طرح «یک جاده – یک کمربند» و ابتکار «توسعه جهانی» چین تاکید کرد.

ذوالقدر در این دیدار به تبادل تجارب دو کشور در موضوعاتی از جمله مبارزه با فساد، فقرزدایی، مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا و راهکار‌های مقابله با تحریم‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: تاکید داریم این موضوعات در دستور کار مشترک قرار گیرد و پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌های دو نهاد همکاری‌های خود را در این زمینه‌ها ارتقا بخشند.

وی با اشاره به برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای خواهرخواندگی میان یکی از استان‌های کشورمان با استان چینگ‌های چین افزود: این کار می‌تواند استعداد‌ها و ظرفیت‌های استان‌ها را در دو کشور به هم پیوند دهد و به توسعه و تعمیق روابط دو کشور بیش از پیش منجر شود.

چن گانگ عضو کمیته مرکزی حزب کمونیست چین نیز در این دیدار با ابزار خرسندی از سفر به کشورمان گفت: این اولین سفری است که به ایران داشته ام و مهمان نوازی و آثار و تمدن درخشان و دیرینه ایران، برای من و همراهانم جالب توجه بوده است.

وی به سفر هیاتی از مجمع تشخیص در سال ۲۰۱۸ میلادی به چین و دیدار اعضای این هیات از استان چینگ‌های اشاره کرد و گفت: در این استان، باستان شناسان سکه‌ای تاریخی مربوط به سلسله ساسانی یافته اند. کشف این آثار تاریخی مربوط به قرن هشتم میلادی نشان دهنده روابط دیرینه چین و ایران و تبادلات جاده ابریشم است. البته در پنجاه سال گذشته روابط کشور‌های ایران و چین از چالش‌های زیادی عبور کرده و امروز هر دو طرف بر توسعه و تعمیق روابط تاکید دارند.

عضو کمیته حزب حاکم چین اظهار داشت: از حمایت قاطعانه ایران از تمامیت ارضی چین تشکر و قدردانی می‌کنم و چین نیز از حق حاکمیت ملی ایران همواره حمایت کرده است.

گانگ، با اشاره به موضع چین در برابر سیاست یک جانبه گرایی در نظام جهانی تصریح کرد: ما آمادگی داریم مناسبات تجاری خود را با ایران گسترش دهیم و از عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری‌های شانگ‌های و حضور ایران در سازمان بریکس استقبال و از فرایند گفتگو و روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان و توسعه مناسبات تجاری میان کشور‌های همسایه و ملل آسیایی حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به سوابق مدیریتی خود در چهار استان چین و مسئولیت دبیری در استان چینگ‌های اظهار داشت: مدیران، صنعتگران و تجار استان چینگ‌های تلاش دارند که نقش و جایگاهی ویژه در توسعه ایران داشته باشند.

عضو کمیته حزب حاکم چین تاکید کرد: برای حزب کمونیست و وزارت بین الملل این حزب، روابط با مجمع تشخیص مصلحت نظام از اهمیت بالایی برخوردار است و ما نیز موضوعاتی که اشاره کردید و به دلیل اهمیت فوق العاده آنها، پیگیری خواهیم کرد.

دانش جعفری عضو مجمع، مجیدی رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی، نظامی پور رئیس کمیسیون سیاسی، امنیتی، دفاعی و تعداد دیگری از مسئولان دبیرخانه مجمع در این دیدار حضور داشتند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار