۷۷ درصد از جمعیت استان قزوین شهر نشین هستند

مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استانداری قزوین گفت: ۷۷ درصد جمعیت استان قزوین شهری و ۲۳ درصد روستایی است.

اسماعیلی مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استانداری قزوین در برنامه رهگشا شبکه قزوین افزود: استا ۲۸ شهر دارد که البته شهر جدید مهرگان به این آمار افزوده شده است.
 
به گفته وی، ۲۸ شهردار و ۱۵۴ شورای اسلامی شهر مجموعه شهر‌ها را مدیریت می‌کنند.
 
مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استانداری در ادامه تاکید کرد: باید برنامه ریزی‌ها برای حوزه‌های شهری متناسب با سطح بندی جمعیتی باشد.
 
اسماعیلی افزود: این سطح بندی برای شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر است.
 
به گفته وی، شهر قزوین بالای ۱۰۰ هزار نفر و ۵ شهر هم بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند.
 
مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استانداری گفت: از ۲۸ شهر استان ۱۶ شهر جمعیت زیر ۱۰ هزار جمعیت دارند و به نوعی برخی روستا شهر تلقی می‌شوند که البته ۳ شهر (قشلاق-زیاران و عصمت آباد) در این بین تازه شهر شده اند.
 
اسماعیلی با بیان اینکه شهرداری‌ها نماد مشارکت عمومی در مدیریت شهری هستند، گفت: برای شهر شدن یک مجموعه یک سری مراحل، بستر‌ها و ظرفیت‌ها در نظر گرفته می‌شود و مجموعه به لحاظ شرایط فیزیکی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
 
مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استانداری اظهار داشت: مسئله جمعیت و ساختار تشکیلاتی شهرداری‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد تا یک مجموعه تبدیل به شهر شود.
 
اسماعیلی، مسائل فرهنگی، هویت سازی و زیرساخت‌ها را از دیگر موارد برای تبدیل شدن یک مجموعه به شهر بیان کرد و گفت: در نظر گرفتن آداب و رسوم با توجه به قدمت منطقه و همچنین نوع فعالیت و اشتغال ساکنان آن در بحث تبدیل شدن مجموعه به شهر مورد توجه قرار می‌گیرد.
 
وی گفت: سه شهر (قشلاق و زیارن در (آبیک) و عصمت آباد در (بوئین زهرا) که اخیراً شهر شدند زیرساخت‌های لازم شهر شدن را نداشتند و تنها به علت برخی فاکتور‌ها شهر شدند.
 
مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استانداری اظهار داشت: متاسفانه برای روستا‌هایی که تازه شهر شده اند محدودیت‌های استاندارد شهری در نظر گرفته شده، اما برای اقتصاد این مجموعه‌ها اقداماتی صورت نگرفته است و تنها عوارض ارزش افزوده برای این مجموعه‌ها لحاظ شده است.
 
اسماعیلی گفت: در حوزه برنامه مجموعه‌های شهرداری یکی از مواردی که دنبال آن هستیم داشتن برنامه میان و بلند مدت است که برای طول سال برنامه ریزی شده است.
 
وی افزود: به شهرداری‌ها تاکید شده است تا برنامه‌های ۵ تا ۲۰ خود را آماده کنند و برای ۱۶ شهر کوچک عمدتاً برنامه‌های عمومی تبیین شده است.
 
وی ارزیابی‌های سالانه شهرداری را در این زمینه مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت:در حوزه مدیریت شهری تفکر قالبی وجود دارد که تفکر منظر شهری است و شهرداری‌ها عمدتاً به سمت بهسازی معابر، فضای سبز و آسفالت خیابان‌ها حرکت می‌کنند.
 
مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استان تاکید کرد: ضروری است که به تفکر مدیریت تعالی سازمانی و نیروی انسانی و سرمایه انسانی بها دهیم و با این روند قطعاً نتیجه مطلوبتری خواهیم گرفت.
 
اسماعیلی با اشاره به یکی از مواد مهم اقدامات حوزه شهری گفت: حرکت به سمت شهرداری الکترونیکی یکی از بهترین اقدامات مجموعه شهرداری‌ها شهری استان بود که در ۲۶ شهر این طرح پیاده شد.
 
این مقام مسئول افزود: در قالب شهروند سپاری نقشه‌های نیازی وجود دارد که نیازمند است این نقشه‌ها از راه و شهرسازی و اداره ثبت دریافت کنیم تا خدمات مطلوبتر ارائه شود.
 
مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استان در خصوص درآمد شهرداری‌ها هم گفت:در آخرین ارزیابی‌های انجام شده منابع درآمد شهرداری‌ها به منابع ارزش افزوده وابسته است که در برخی از شهر‌ها این میزان به ۹۵ درصد می‌رسد.
 
اسماعیلی ایجاد منابع پایدار را بهترین راهکار برای قطع وابستگی به ارزش افزوده عنوان کرد و گفت: ۱۳ پروژه سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف برنامه ریزی شده است.
 
وی، برگزاری ۶۰ دوره آموزشی با ۴ و نیم میلیون نفر ساعت را از اقدامات مرتبط با حوزه مالی در زمینه‌های آموزشی عنوان کرد.
 
مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استان، همایش سرمایه گذاری و برندینگ و سرمایه گذاری در ۱۳ پروژه را از اقدامات مجموعه برای افزایش درآمد شهرداری‌ها دانست و گفت: تجربه کشوری در این زمینه موفق نبوده است.
 
اسماعیلی با اشاره به ارزیابی‌های انجام شده گفت: همایش سرمایه گذاری در استان آذربایجان شرقی برگزار شد و خروجی این همایش بسیار مطلوب بود.
 
وی گفت:۱۳ شهرداری در استان قزوین ۴۰ پروژه و فرصت سرمایه گذاری را به استانداری اعلام کردند و هر شهرداری متناسب با ظرفیت‌های خود طرح‌هایی را ارائه کرده و این ۴۰ فرصت شناسایی شده است.
 
مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استان گفت: کمیته ارزیابی نیز در این زمینه تشکیل شده است تا این فرصت‌ها را ارزیابی و بررسی کنند.
 
مدیرکل امور شهری و شورا‌های اسلامی استان گفت: باید برای این ۴۰ فرصت مجوز‌های لازم آماده شود تا سرعت کار به شکل مطلوبتری پیش رود.
 
اسماعیلی گفت: در حوزه ۱۶ شهر کوچک در حوزه حمل و نقل اقداماتی انجام شده که در حوزه ماشین آلات و سرمایه گذاری و درآمد‌های پایدار اتفاقات خوبی در جریان است.
 
وی افزود: یکی از اشکالات اختصاص منابع ارزش افزوده این است که صرفاً ملاک جمعیت باشد و این موضوع اصلاح می‌شود و به شورای برنامه ریزی نیز اعلام شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.