۵۰ هزار نفر جمعیت مه ولات از ارزش افزوده پسته تولیدی خود بی بهره هستند

رئیس جهاد کشاورزی مه‌ولات در جنوب خراسان رضوی گفت: ۹۰ درصد از جمعیت ۵۶ هزار نفری این شهرستان بهره بردار تولید پسته شهرستان هستند که به سبب فقدان برندسازی و صنایع تبدیلی سهم چندانی از دسترنج خانوادگی خود نمی‌برند.

هادی ساربان رئیس جهاد کشاورزی مه‌ولات در جنوب خراسان رضوی گفت: در زمان حاضر خام‌فروشی و فقدان برند مهمترین مانع برای رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی و صنایع وابسته مه ولات به عنوان قطب تولید پسته خراسان رضوی است.

او با یادآوری آغاز برداشت پسته از باغات مه ولات که تا اواخر مهر ماه امسال ادامه دارد، افزود: امسال ۲۱ هزار و ۳۴۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی و باغات شهرستان به کشت پسته اختصاص یافت که با نظر گرفتن چالش‌هایی همچون خشکسالی و سهمیه بندی برق آمار قابل قبولی است.

رئیس جهاد کشاورزی مه‌ولات در جنوب خراسان رضوی ادامه داد: هم اکنون حدود ۱۰۰ کارخانه و کارگاه فراوری پسته در مه ولات فعالیت دارد، اما چون کارکرد آن‌ها فقط در حد پوست کنی و خشک کردن محصول است؛ ثمره تلاش کشاورزان به صورت خام فروشی صادر شده و ارزش افزوده آن نصیب دیگران می‌شود.

ساربان بیان کرد: ۷۰ درصد رقم تولیدی پسته این شهرستان گونه "بادامی سفید" و در زمره بهترین و معروفترین پسته ایران است، اما به سبب خام فروشی با برند تجار دیگر استان‌ها به مصرف داخلی و صادرات می‌رسد.

او میانگین تولید مه ولات را حدود ۱۰۰ هزار تن پسته‌تر و نزدیک به ۲۵ هزار تن محصول خشک اعلام و تصریح کرد: ۳۰ درصد پسته این شهرستان به مصرف داخل کشور و بقیه عمدتا به کشور‌های روسیه، چین، هند و پاکستان صادر می‌شود و کشاورزان مه ولات از این درآمد ارزی سهمی ندارند.

رئیس جهاد کشاورزی مه‌ولات در جنوب خراسان رضوی فقدان نمایندگی گمرک و پایانه صادراتی پسته در مه ولات را یکی از چالش‌های پیش روی تولید کنندگان شهرستان عنوان و تاکید کرد: اکنون کشاورزان منطقه درگیر دلال بازی، واسطه گری و خام فروشی هستند چراکه در فصل برداشت، دلالان از اقصی نقاط کشور به این شهرستان آمده و دسترنج باغداران را بصورت خام یا فله خریداری کرده و پس از برندسازی و بسته بندی از دیگر پایانه‌های صادراتی کشور به قیمت بسیار بالاتری صادر می‌کنند.

ساربان اظهار کرد: در سفر سال گذشته رییس جمهور به خراسان رضوی درخواست احداث بارانداز و نمایندگی گمرک مه ولات به دولت ارایه و موافقت وزیر اقتصاد نیز اخذ شد که در این رابطه متقاضیان بخش خصوصی هم پای کار آمده و حتی خرید زمین و صدور موافقت اصولی انجام شد، اما هنوز در حد مقدمات اولیه است.

او افزود: فرمانداری، اداره جهاد کشاورزی و دیگر ادارات مه ولات از کارآفرینان برای سرمایه گذاری در این بخش و نیز ایجاد صنایع تبدیلی و فراوری دعوت به عمل آورده و آمادگی هر گونه همکاری، مساعدت و ارایه تسهیلات بانکی را نیز دارند.

مدیر جهاد کشاورزی مه ولات به دیگر اقدامات با هدف ایجاد ارزش افزوده محصول پسته این شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: امسال و با پایان فصل برداشت، دومین جشنواره ملی پسته را به میزبانی مه‌ولات برگزار می‌کنیم تا بتوانیم برند اصلی پسته شهرستان را به جامعه صادراتی ایران هر چه بیشتر و بهتر معرفی کنیم.

ساربان با اشاره به اینکه نخستین بار سال ۸۲ این جشنواره در سطح ملی برگزار شد، بیان کرد: همچنین امسال و با برپایی این جشنواره قصد داریم به کمک کشاورزان و با جذب سرمایه گذاران در خصوص ایجاد بارانداز پسته شرق کشور و توسعه صنایع تبدیلی همچون روغن‌گیری و بسته‌بندی اقدامات لازم را توسعه و تعمیم بخشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار