رایزنان سلامت ایران در راه آمریکای جنوبی و آفریقا

وزیر بهداشت از تعیین رایزنان سلامت در سفارت خانه‌های ایران در کشور‌های آمریکای جنوبی و آفریقا خبر داد.  

بهرام عین اللهی گفت: با وزیر امور خارجه گفت وگو‌هایی مبنی بر تعیین و انتصاب رایزن سلامت در سفارتخانه‌های برخی از کشور‌هایی که با آن‌ها در زمینه‌های دارو، تجهیزات پزشکی، علم و فناوری و تبادل استاد و دانشجو همکاری داریم، داشته ایم.

وی با بیان این که کشور‌هایی که در حوزه دیپلماسی سلامت ارتباطات گسترده‌ای با ما دارند، در اولویت‌های انتخاب رایزن سلامت خواهند بود، خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح یک نفر در سفارتخانه‌های ایران در این کشور‌ها به عنوان رایزن سلامت از طرف ما مستقر می‌شود؛ زیرا در بحث گردشگری سلامت نیاز داریم برنامه ریزی‌ها از کشور مبدا انجام شود و این کار نیاز به حضور رایزن سلامت در این کشور‌ها دارد.

وزیر بهداشت اظهار داشت: بر اساس توافق با دکتر امیرعبداللهیان، اولین رایزن سلامت در کشور عراق در دو هفته آینده مستقر می‌شود. گردشگری سلامت ما در عراق بسیار فعال است و تعیین رایزن سلامت این کار را هدفمند می‌کند و بدین ترتیب دست برخی واسطه‌های غیرعلمی که صرفا به دنبال منافع شخصی خود هستند، نیز کوتاه می‌شود.

عین اللهی اضافه کرد: کسانی که به واسطه گردشگری سلامت وارد ایران شده و تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، اگر دچار عارضه‌ای شوند باید فردی وجود داشته باشد که پاسخگوی آنان باشد و رایزن سلامت می‌تواند این کار را انجام دهد. همچنین این رایزن می‌تواند ورود شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی را به کشور‌های مقصد تسهیل کند.

وزیر بهداشت گفت: در چند ماه آینده انتصاب رایزن سلامت در کشور‌های دیگر نیز عملیاتی خواهد شد. فعلا در ۶ کشور در مرحله اول رایزن سلامت منصوب می‌شود که شامل کشور‌های آمریکای جنوبی و آفریقایی است. همچنین در کشور‌های همسایه نیز استقرار رایزن سلامت را پیگیری می‌کنیم.

وزیر بهداشت عنوان کرد: در سفر به آفریقا به به همراه ریاست جمهوری مذاکرات مهمی در حوزه سلامت با مقامات کشور‌های کنیا، اوگاندا و زیمباوه انجام شد.

وی افزود: دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت مورد استقبال این کشور‌ها و همکاری در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی مورد مذاکره قرار گرفت. 

عین اللهی یادآور شد: اکثر این کشور‌ها تولید دارو و تجهیزات پزشکی ندارند، ولی در ایران ۹۸ درصد تولید دارو‌ها داخلی است و در تجهیزات پزشکی نیز ۴۰ درصد محصولات در داخل کشور تامین می‌شود.

وی ادامه داد: نمایشگاهی در دفتر علم و فناوری ایران در کشور کنیا برگزار شد که بخشی از آن نمایشگاه به دستاورد‌های دارو و تجهیزات اختصاص داشت. با این که این نمایشگاه ظرفیت ارائه تمام دستاورد‌های ایران را نداشت، ولی مورد استقبال فراوان قرار گرفت.

وزیر بهداشت اظهار داشت: همچنین موافقتنامه‌ای در کنیا بین مقامات امضا شد که داد و ستد دارو وتجهیزات نیز در آن قرار دارد. همچنین‌مقامات اوگاندا برای کمک گرفتن از نیروی انسانی پزشکی ایران نیز اظهار علاقمندی کردند.

عین اللهی همچنین با بیان این که ایران از سال ۱۳۷۷ دو درمانگاه در کنیا دارد و بحث گسترش این درمانگاه به بیمارستان در سفر اخیر مورد تبادل نظر قرار گرفته است، گفت: در زیمباوه هم این علاقمندی بسیار بود و در ارتباط با اهمیت حوزه سلامت و امکانات ایران با مقامات این کشور مذاکره شد. رییس جمهور ایران نیز تمام استعداد‌ها و امکانات ایران را در حوزه سلامت تشریح کردند و بنده نیز گزارشی ارائه دادم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: یکی از افتخارات ایران این است که آموزش پزشکی در وزارت بهداشت است و این وزارتخانه می‌تواند برای آموزش علوم پزشکی برنامه ریزی کند. ما تقریبا در تمام رشته‌های پزشکی دانشجو ودستیار داریم و نیاز‌های درمانی مردم خود را در همه قسمت‌های پزشکی از اعمال جراحی ساده تا پیشرفته و انواع پیوند‌ها تأمین می‌کنیم و این توانمندی‌ها از مواردی بود که با کشور‌های آفریقایی مورد مذاکره قرار گرفت.

عین اللهی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۲۰ بیمارستان کشور در زمینه گردشگری سلامت مجوز دریافت کرده اند که می‌تواند زمینه‌های زیادی برای توسعه گردشگری سلامت در کشور و ارزآوری ایجاد کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار