ضرورت احداث پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در دزفول

رییس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر دزفول گفت: احداث پایانه صادراتی محصولات کشاورزی نیاز ضروری دزفول برای ایجاد اشتغال است.

علیرضا زمانی راد گفت: احداث پایانه صادراتی محصولات کشاورزی با چندین مجموعه سردخانه، بارانداز، سالن‌های پیش سردکن، مجموعه‌های سورتینگ و بسته بندی، قرنطینه نباتی، گمرک و شرکت‌های حمل و نقل از ضروری‌ترین امور در دزفول است.

او می‌گوید: صدور مجوز مرز هوایی دزفول پس از سال‌ها پیگیری مسوولان شهرستان و استان سرانجام اوایل خرداد امسال صادر شد که بهره گیری از این امتیاز مهم، نیاز به تکمیل زیرساخت‌های لازم دارد.

رییس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی‌شهر دزفول ادامه داد: علاوه بر ضرورت تبدیل نمایندگی گمرک دزفول به اداره و همچنین مستقر کردن اداره گذرنامه در دزفول که توسط مسوولان شهرستان در حال پیگیری است، احداث پایانه صادراتی محصولات کشاورزی به عنوان اولویت در دستور کار کمیسیون اقتصادی شورا قرار گرفته است.

به گفته او نشست‌های تخصصی با حضور کارشناسان و مسوولان تمام دستگاه‌های مرتبط در کمیسیون اقتصادی شورای شهر دزفول برگزار شده که در این نشست‌ها موانع، نارسایی‌ها، کمبود‌های و همچنین ظرفیت‌ها و فرصت‌های صادرات محصول‌های کشاورزی تعیین و اولویت گذاری شده است.

زمانی راد می گوید: ایجاد آزمایشگاه آنالیز سموم یکی از مهمترین زیرساخت‌های لازم برای صادرات محصولات کشاورزی و همچنین تولید محصول سالم است و تأسیس آزمایشگاه آنالیز سموم و باقیمانده فلزات سنگین برای اطمینان از سلامت محصولات کشاورزی از جمله نیاز‌های کنونی دزفول است.

رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر دزفول گفت: نبودن شرکت‌ها و کارگاه‌های بسته‌بندی محصولات کشاورزی، بسته بندی نامناسب محصولات، ضعف ناوگان یخچال‌های حمل محموله‌های صادراتی و نداشتن کانتینر و کامیون سردخانه دار از دیگر ضعف‌های موجود در مسیر صادرات محصولات کشاورزی در دزفول است.

به گفته او نداشتن کانتینر‌های یخچالی موجب شده تا صادرکنندگان مجبور باشند در مرز‌ها از امکانات، کشنده‌ها و بارگیر‌های کشور‌های همجوار استفاده کنند که این موضوع در نشست تخصصی رفع موانع صادراتی در شورای شهر دزفول بررسی و پیشنهاد پیگیری راه‌اندازی شرکت‌های مشترک حمل و نقل بین ایران و کشور‌های همجوار توسط کارشناسان مطرح شد.

زمانی راد موانع مالی را از دیگر مشکلات پیش روی صادرات محصول‌های کشاورزی دانست و گفت: هزینه بسیار بالای صادرات از طریق خطوط هوایی، بسته بودن تبادل بانکی ناشی از تحریم و تخصیص ندادن بودجه تولید محصولات سالم به انجمن‌ها و تولیدکنندگان از دیگر موانع صادراتی است.

رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر دزفول می‌گوید: محصولات کشاورزی دزفول به دلیل مصرف بسیار پایین سم جزو محصولات باکیفیت بالا و سالم است، محصولات تولیدی دزفول جزو محصولات سالم و بازار پسند هستند که تکمیل شناسنامه دار شدن محصولات کشاورزی و ایجاد نظام برای ردیابی این محصول‌ها در دستور کار دستگاه‌های متولی قرار گرفته است.

به گفته او ظرفیت‌ها و جاذبه محصولات کشاورزی دزفول به قدری زیاد است که با وجود موانع متعدد صادراتی، بازرگانان کشور‌های مختلف متقاضی خرید محصول از کشاورزان دزفول هستند که در کنار فراهم کردن زیرساخت‌های صادراتی، مکانیزه کردن کشاورزی در دزفول به منظور افزایش تولید باید در دستور کار قرار گیرد.

زمانی راد گفت: راه‌اندازی نمایشگاه‌های داخلی و حمایت از شرکت در نمایشگاه‌های خارجی عرضه محصولات کشاورزی می‌تواند گامی مثبت برای معرفی ظرفیت‌های خوزستان و دزفول به تاجران و بازرگانان داخلی و خارجی و بازاریابی محصولات استان باشد.

این مقام مسئول گفت: شورای اسلامی شهر دزفول دارای ظرفیت‌های قانونی و مردمی است و به عنوان پارلمان شهری تمام ظرفیت خود را برای کمک به سایر مسوولان برای گره گشایی از مردم به میدان آورده است.

به گفته او با حذف موازی کاری و هم افزایی میان تمام ظرفیت‌های موجود در شهرستان امکان کار‌های بسیار بزرگ در دزفول وجود دارد، مدیریت شهری دزفول تلاش می‌کند با اجتناب از دخالت در مسوولیت دستگاه‌ها ضمن پیگیری مطالبه‌های مردم با ایجاد هم افزایی و حذف موازی کاری موجب سرعت بخشی به توسعه شهر و رفع نواقص موجود شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.