پوشش بیش از ۹۸ درصدی غربالگری تیروئید نوزادان در اصفهان

مدیر گروه بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: بیش از ۹۸ درصد نوزادان در استان اصفهان زیر پوشش غربالگری کم‌کاری تیروئید قرار گرفتند.

مدیر گروه بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: با غربالگری و اقدامات درمانی به موقع، عقب‌ماندگی ذهنی ناشی از کم‌کاری تیروییدی نوزادی به صفر رسیده است.


مهدی فارسی افزود: آزمایش پاشنه پای نوزادان در سه تا پنج روز پس از تولد با هدف شناسایی موارد ابتلا به کم کاری تیرویید نوزادی (هیپوتیروییدی) انجام می‌شود و اگر نوزادی مبتلا باشد به مدت سه سال تحت مراقبت‌های درمانی قرار گرفته و به پزشک متخصص ارجاع داده می‌شود.


او با بیان اینکه مراکز بهداشت منتخب در همه شهرستان‌های استان اصفهان، غربالگری تیرویید نوزادی را انجام می‌دهند، گفت: استان اصفهان دارای رتبه‌های برتر در کشور در این زمینه است.


فارسی با اشاره به اینکه غربالگری کم کاری تیروئید نوزادی از سال ۸۴ تاکنون با نمونه گیری از خون پاشنه پای نوزادان در مراکز بهداشت کشور فعال شده افزود: در این مدت حدود سه هزار و ۵۰۰ کودک مبتلا به کم کاری تیرویید در استان اصفهان شناسایی شدند و تحت مراقبت‌های درمانی قرار گرفتند.


او با تاکید بر اهمیت غده تیروئید، گفت: تیروئید یکی از مهمترین غده‌های بدن انسان است، زیرا اصلی‌ترین فعالیت‌های بدن مانند رشد، تکامل جسم و عصب، سوخت و ساز و حفظ دمای بدن را هدایت می‌کند و هرگونه اختلال در ترشحات هورمون‌های این غده بر روی زندگی فرد اثر منفی می‌گذارد.


فارسی افزود: از جمله علائم کم کاری تیرویید را ضعف، بی حالی، خستگی، افزایش وزن، کاهش ضربان قلب، ریزش مو، خشکی پوست و مو، یبوست و عدم تحمل هوای سرد برشمرد و گفت: بیقراری، کاهش وزن، مضطرب بودن، اختلال در تمرکز، افزایش ضربان قلب و حساسیت نسبت به گرما نیز از نشانه‌های پرکاری تیرویید است.


مدیر گروه بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت اصفهان تداوم اضطراب را یکی از عوامل آغازگر بیماری‌های غیر واگیر از جمله اختلالات تیرویید دانست و اظهار داشت: اُفت تحصیلی در بین دانش آموزان نیز می‌تواند یکی از علائم ابتلا به اختلالات تیرویید باشد.


او با اشاره به اهمیت تغذیه سالم، تحرک و دوری از اضطراب در پیشگیری از ابتلا به اختلالات تیروییدی، افزود: لازم است زنان قبل از بارداری از سلامت تیرویید خود مطمئن شوند، زیرا هرگونه اختلال تیروییدی روی جنین تاثیر می‌گذارد.


کم‌کاری تیرویید بدو تولد شامل کم کاری تیرویید مادرزادی است که سطح هورمون‌های تیرویید را کاهش می‌دهد و به عقب ماندگی ذهنی و جسمی منجر می‌شود. تشخیص این بیماری در غربالگری نوزادان و کنترل و درمان آن با دارو‌ها از ایجاد مشکلات جلوگیری می‌کند و نوزاد به طور طبیعی رشد خواهد کرد.
در کشورمان از چهارم تا دهم خرداد به هفته اطلاع رسانی درباره تیروئید با هدف اطلاع رسانی و آموزش مردم نامگذاری شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار