زهرمار خانِ گیل‌دخت: تلاش کردم ترسناک باشم!

امین میری بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون این شب‌ها با ایفای نقشی متفاوت به نام «زهرمار خان» در سریال تلویزیونی «گیل‌دخت» دیده می‌شود.

امین میری در گفت‌وگویی از ایفای نقش‌های منفی در دو سریال «سقوط» و «گیل‌دخت» که هر دو در فاصله زمانی کوتاهی پخش شدند، گفت. این بازیگر درباره دشواری‌های ایفای نقش زهرمار خان در سریال «گیل‌دخت»، ترسناک بودن این کاراکتر و همچنین تاثیرگذاری که بر مخاطب داشته است، صحبت کرد.


بیشتربخوانید


بازیگر «گیل‌دخت» ابتدا درباره ایفای نقش‌های منفی در قاب تلویزیون و تاثیرگذاری که بر مخاطب دارند، به این پرسش که وقتی مخاطب با دیدن نقش منفی به شما دشنام می‌دهد به عنوان یک بازیگر خودتان چه حسی دارید؟ اینگونه پاسخ می‌دهد: من در «سقوط» نقش شخصیت منفور داعشی داشتم و قطعا ابوخالد «سقوط» نقشی نبود که مخاطب دوست داشته باشد. نسبت به اردلان، قطعاً ابوخالد منفور است پس طبیعی است که مخاطب مرا فحش بدهد و تنفر داشته باشد که اتفاقا برای من به عنوان یک بازیگر باعث خوشنودی است؛ چراکه قطعاً تاثیرگذار بوده که به این ری‌اکشن رسیده است. حتی دوستان و آشنایانی که مرا از نزدیک می‌شناسند هم بعد از «سقوط» این ری اکشن را نسبت به من داشتند و این برایم خیلی جذاب‌تر است، چون خودم را ندیده‌اند و فقط کاراکتر را دیده‌اند. در سریال «گیل‌دخت» هم همان‌طور که می‌بینید نقش منفی و ترسناک را ایفا می‌کنم.

او درباره دشواری‌های بازی در نقش‌های منفی در تلویزیون می‌گوید: اصولا نقش‌هایی که بازیگر را به چالش می‌اندازد هم سخت‌تر است و هم جذاب‌تر. اگر بازیگر بتواند از چالش نقشش به سلامت عبور کند و از سختی‌ها رد شود قطعا موفق می‌شود. «ابوخالد» نسبت به نقش‌هایی که تاکنون در سینما و تلویزیون داشته‌ام، چالش‌برانگیزترین نقشی بود که ایفا کردم و البته «زهرمار خان» در سریال «گیل‌دخت»؛ چون آن هم یک نقش ۱۰۰ درصد منفی است. البته ما سریال «گیل‌دخت» را قبل از «سقوط» کار کرده بودیم. اصولا من در تلویزیون نقش‌های منفی دارم و در سینما بیشتر مثبت بودم.

امیری در ادامه صحبت‌هایش خاطرنشان می‌کند: ابوخالد در «سقوط» یک کاراکتر کاملا رئالیستی است و برعکس زهرمار که اصلا نقش رئالی نیست، اما هر دو منفی و تنفرانگیز هستند. به عنوان نقش زهرمار خان تا پایان سریال «گیل‌دخت» حضور دارم و امیدوارم نقشم را به گونه‌ای ایفا کرده باشم که مخاطب مرا باور کرده باشد.

این بازیگر در پاسخ به اینکه خودتان به عنوان بازیگر بیشتر به نقش‌های منفی علاقه دارید؟ می‌گوید: نقش منفی و مثبت برایم فرقی ندارد. نقشی که تاثیرگذار در درام باشد و جای کار داشته باشد و مرا به چالش بکشاند برایم جذاب است، ولی اصولاً نقش‌های منفی به‌خصوص در سینما نقش‌های جذاب تری هستند و درست شخصیت‌پردازی می‌شوند.

«زهرمار خان» رحم ندارد

بازیگر نقش زهرمار خان در «گیل‌دخت» سپس به حضورش در این مجموعه تاریخی و ایفای نقشی ترسناک اشاره می‌کند و می‌گوید: زهرمار خان بیشتر یک منفیِ ترسناک است، اما ابوخالد «سقوط»، منفی منفور بود و شاید تنفری که مخاطب از او داشت ایجاد ترس می‌کرد، اما زهرمار خان یک منفی است که ترسناک و خون خوار است. در «سقوط» با وجود اینکه داعشی بودم، اما یک جا‌هایی رحم وجود داشت، ولی زهرمار خان اصلاً رحم ندارد و یک عُقده‌ای به تمام معناست.

امین میری

گریم به من جرأت داد

او همچنین درباره گریم سنگینش به عنوان کاراکتر زهرمار خان به این پرسش که فکر می‌کنید گریم چقدر می‌تواند به یک بازیگر برای موفقیت در نقشس کمک کند؟ پاسخ می‌دهد.

میری تاکید می‌کند: این هنر گریمورهاست که از ما چنین چهره‌هایی می‌سازند. در «سقوط» آقایان شهرام خلج و در «گیل‌دخت» کامران خلج با ما همراه بودند که هردو واقعاً در کارشان استاد هستند و از بهترین‌های گریم هستند. به نظرم همین گریم خیلی به من کمک کرد و جرأت بیشتری به من می‌داد تا زهرمار خان را خوب بازی کنم. همین طور طراحی لباس خیلی مرا کمک کرد. از طرفی راهنمایی‌های آقای مجید اسماعیلی، کارگردان «گیل‌دخت» واقعا بی تاثیر نبود. تمام تلاشم این بود که بتوانم آدم ترسناکی شوم و همین برایم مهم بود؛ چون تنها کاراکتری است که ۶ قسمت قبل از ورودش در موردش صحبت می‌شود، پس باید مخاطب را آماده می‌کردیم برای یک نقش واقعا ترسناک حالا اینکه چقدر توانستم از عهده نقشم بربیایم نمی‌دانم؛ مردم باید بگویند.

بازیگر «گیل‌دخت» در ادامه درباره بزرگترین چالش‌های نقش زهرمار خان نیز چنین می‌گوید: نگه داشتن راکورد جای صدا در «گیل‌دخت» خیلی برایم چالش برانگیز بود و دوم اینکه اسب سواری و هدایت آن به جهت اینکه زمین نخورم برایم خیلی دشوار بود و چالش داشت. ناگفته نماند که کاراکتر زهرمار خان جا‌هایی هم دارد که مخاطب دلش برایش بسوزد و می‌بیند که چه بلا‌هایی بر سرش آمده، اما نه اینکه به او حق بدهد بلکه فقط دلش بسوزد.

«گیل‌دخت» را چطور قضاوت می‌کنید؟

بازیگر سریال‌های «مختارنامه»، «کاراگاه علوی»، «نجلا» و «آچمز» درباره کلیت سریال «گیل‌دخت» تاکید می‌کند: اگر بخواهم صادقانه و عادلانه در مورد «گیل‌دخت» صحبت کنم باید بگویم مجید اسماعیلی کار خوبی با جمع بازیگران تئاتری انجام داد و به آن‌ها اعتماد کرد و نقش‌های مهم را به خصوص به برخی بازیگرانی سپرد که در تصویر خیلی شناخته شده نبودند، اما اعتماد کرد. ساخت سریالی با این حجم و این محدودیت بودجه‌ای واقعاً دشوار بود. من نمی‌خواهم گله کنم، اما واقعاً برخی بودجه‌ها در این سریال بسیار ناچیز بود، اما در نهایت خداراشکر مخاطب خودش را پیدا کرد. امیدوارم تا پایان مخاطبان، «گیل‌دخت» را دوست داشته باشند.

«سقوط» استاندارد بود

 او در ادامه درباره قصاوتش از سریال «سقوط» به عنوان یک کار امنیتی و حساس هم می‌گوید: به هر حال وقتی وارد کاری می‌شویم که بخشی از آن امنیتی است قطعا دشوار می‌شود؛ حالا در هر مقامی فرقی ندارد چه بازیگر چه فیلمساز و چه عوامل پشت صحنه، قطعاً نگرانی‌هایی هست که قضاوت نشوند. به هر حال نگاه خاصی نسبت به کار‌های امنیتی وجود دارد و همین کار را دشوار می‌کند. آن چیزی که برای من در «سقوط» وجود داشت این بود که نیرو‌های امنیتی خیلی واقعی بودند به همین خاطر بیشتر مشتاق شدم که حضور داشته باشم. به نظرم نگاه نیرو‌های امنیتی نسبت به زمان جنگ تفاوت کرده و این نگاه برایم جذاب بود و دلیلی بود که از «سقوط» خوشم اومد.

او اضافه می‌کند: قطعا هرکاری ایراداتی دارد که در زمان پخش مشخص می‌شود. خوشبختانه مخاطبان ما آنقدر باهوش هستند که در پخش نکته‌هایی را می‌بینند که واقعاً درست است و کارگردان می‌فهمد کجای کارش را اشتباه کرده است. با تمام این‌ها به نظرم «سقوط» توانست مخاطب خودش را بگیرد و اکثریت با آن ارتباط برقرار کردند. به هر حال ساخت سریالی با این حجم از پروداکشن واقعا دشوار بود و به نظرم کار استانداردی بود و نمره قابل قبولی می‌گیرد؛ ضمن اینکه بازیگران هم توانسته بودند حضورشان را خوب نشان بدهند به خصوص آن‌ها که چهره نبودند.

امین میری در پایان درباره کار‌های جدیدش هم اعلام می‌کند: فعلاً کار جدیدی برای تلویزیون ندارم. در شبکه خانگی نمایش خانگی هم همینطور، اما در سینما مشغول کار‌های جدیدی هستم. آرزو می‌کنم حال مردم جامعه خوب باشد.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۲:۱۸ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
همه کاستی های فیلم‌که دوستان گفتن‌قبول و‌کناااار من فقط موندم این اسماعیل انقدر راحت میاد تو عماذت انقدر راحت میره
اینو کجای دلمون بزاریم
صد رحمت به فیلم و سریال های بالیوود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۸ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
گیلدخت برگرفته از داستانها و سریالهای کره ایه که بیشتر از انچه که یک شاه و یا امپراطور کره ای بداد مملکت و نظام و مردمش برسه مرتبا تو مطبخ و خدم و حشم و نوکر و کلفت رو بنمایش درمیاره که اصلا تو فرهنگ ما ایرانیا نیست داستانش کره ایه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۹ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
آخه خداوکیلی چه عقلی یاچه باوری انسان یاآدم میتونه داشته باشه ک واسه پیدا کردن یه دختر ک توی همون خونه هست یه مملکت نتونه پیداش کنه اونوقت میرن سگ میارن ک سگ بو بکشه ک چه کسی حلوای خیرات پخته!!!!!بابادرسته گفتن فیلم یاگفتن نمایشنامه ولی باید فیلم یکمی حداقل یک درصدمنطقی باشه یانه...واقعاباورم نمیشه ک این فیلما کارگردانش چجوری داره پیش میبره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
سریال خسته کننده ایی شده واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
اولش خوب ولی دیگه داره بی مزه میشه.در کل فیلمهای ایرانی همش همینجوری هست... بارها فرصت کشتن گیرشون میاد ولی نمیکنن... حالا همین فیلمو اگه خارجی بود حالا صدر بار عاصف تقی و غیره کشته شده بودن
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۵:۳۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
باعرض سلام خدمت سازندگان برنامه وخسته نباشید گیل دخت بابه تصویر کشیدن فضای قدیم به خصوص مدبخ ظروف قدیمی و طرز فکرشان مارابه زمان های قدیم برد ممنونم عالی بود وعشق های نابی که الان رویا شده برای جوونا امروز عاشقن وفردا پشیمون تا طرف یه بلایی سرش میاد فوری میرن برای طلاق ولی قدیما با سختی ها راحت تر زندگی میکردن ودور هم خوش بودن الهی حال دلتون خوب باشه همیشه
Iran (Islamic Republic of)
نقاش
۲۲:۰۸ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
اسماعیل حال این ملت ایرانو گرفته سریع نمیره کلک عاصف رو بکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
فیلم گیل دخت خلاصش یه دختریه که همش تو جنگل دامن خیس گلی داره میدوه و گریه میکنه همین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
فیلم مزخرفیه تمومش کنید بره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
سریال جالب و خوبی است
از مزخرفات کره ای ها که بهتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
اتفاقا خیلی هم بانمکی

سریال داره زندگی روزمره رو به تصویر میکشه خیلی کسل کننده شده جمعش کنید دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
کل فیلمش توی ده پونزده قسمت جمع میشد الکی نزدیک سی قسمتش دختره تو مطبخه باباش تو حبس اسماعیل هم تو جنگل !!! چرا این همه طولانی و بیخود؟؟؟؟ شده سریالهای کره ای صد قسمتی که هیچی از توش در نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
منکه تازه تو دوقسمت اخیرفهمیدم که دخترخان همین گلی هست.چون باخودم فکرمیکردم اینهمه زن تومطبخ که دارن آشپزی میکنندمگرتاحالادخترخان روندیده بودن که به عاصف لو بدهند!!!
Iran (Islamic Republic of)
ابی شجاعی
۱۱:۱۸ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
ای گل گفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
چون کل مطبخ رو آصف اخراج کرد مگه ندیدید؟؟؟؟