مریم اژدری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان استان یزد بیان کرد: بوته های ریواس معمولا در مناطق سردسیری میروید و دارای قدمت دیرینه است.
او خاطرنشان کرد: ریواس گیاهی اصیل و ایرانی است که ظاهر آن شبیه کرفس میباشد، اما رنگ آن متفاوت است همچنین از ساقه این گیاه سودمند برای تهیه سالاد، شربت و خورشت در مناطق کردنشین ایران که مخصوص آن اقلیم است نیز استفاده میشود.
متخصص تغذیه اظهار داشت: ساقه گیاه ریواس در هنگام پخت خواص خود را از دست میدهد که به دلیل روش اشتباه پخت آن است.
او با تاکید بر خواص زیاد ریواس و مفید بودن این گیاه ادامه داد: ساقه بوته ریواس سرشار از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و فیبر است و برای دستگاه گوارش و سلامت انسان نیز مفید است.
متخصص تغذیه تصریح کرد: سرخ کردن زیاد ریواس همچنین استفاده از شعله زیاد هنگام پخت آن سبب از دست رفتن ویتامینهای موجود در این گیاه میشود.
اژدری اظهار داشت: ریواس نوعی سبزی کوهی فصل بهار است و برای رشد به آب زیادی نیاز ندارد و در پخت این خورشت از سبزیجات و پیاز که سرشار از خواص است از ساقه خوراکی آن استفاده میشود.
او با اشاره به خواص پروتئین ساقه ریواس تصریح کرد: بعضی افراد خورشت ریواس را با لپه تهیه میکنند که سبب افزایش پروتئین گیاهی و فیبر محلول آن میشود.
متخصص تغذیه با تاکید بر روش پخت صحیح خورشت ریواس و سرخ نکردن سبزی موجود در آن بیان کرد: برای تهیه خورشت ریواس از گوشت نیز استفاده میشود که باید توجه شود، گوشت آن کم چرب باشد همچنین از سرخ کردن زیاد سبزیجات موجود در این خورش پرهیز شود که مواد مغذی و ویتامینهای آن حفظ شود و کالری آن افزایش نیابد.
او خاطر نشان کرد: وقتی این شرایط برای پخت خورشت ریواس رعایت شود، فرد غذایی مصرف کرده که حس سیری زیادی دارد، زیرا فیبر موجود در آن باعث کنترل قند خون فرد و جذب دیرتر چربی غذایی میشود همچنین سبب بهبود هضم غذاها در دستگاه گوارش انسان و تعادل میکروبیوم روده میشود.
اژدری با تاکید بر سودمند بودن ساقه ریواس برای سلامتی بدن انسان ادامه داد: ساقه ریواس حاوی منیزیم، ویتامین k و آنتی اکسیدان است و در هر ۱۰۰ گرم آن ۲۱ کیلو کالری، ۲۸۸ میلی گرم پتاسیم و ۴ میلی گرم سدیم موجود است.