حجت الاسلام رفیعی:

فرافکنی در گناه یکی از اشکالات امروز جامعه است

استاد حوزه و دانشگاه گفت: برخی قبح یک گناه را با یک گناه بزرگ‌تر می‌خواهند از بین ببرند در حالی که هر دو اشتباه است.

حجت الاسلام ناصر رفیعی با بیان اینکه امیرالمؤمنین (ع) وصایایی را به فرزندان و هر کسی که کلامشان به او می‌رسد فرمودند، اظهار کرد: در رأس وصیت‌های امیرالمؤمنین (ع) دو وصیت معروف و مشهور است که این دو وصیت رمز موفقیت در زندگی و اداره کشور است.

وی سفارش امیرالمؤمنین (ع) به تقوا و نظم را دو کلید واژه اساسی و مشکل ریشه‌ای در جوامع بشری دانست و گفت: تقوا به معنای ترس نیست بلکه به معنای پرهیز است؛ مریضی که از چیز‌هایی که برایش ضرر دارد پرهیز می‌کند از دکتر نمی‌ترسد بلکه برای حفظ سلامت و جان خود این کار را می‌کند بنابراین تقوا هم پرهیز به خاطر منافع خود انسان است.


بیشتر بخوانید


استاد حوزه علمیه با بیان اینکه قبول همه اعمال ما منوط به تقوا است افزود: پیامبر (ص) به اباذر فرمودند خیلی به دنبال کثرت عمل نباش بلکه به دنبال این باش که در کار‌هایی که انجام می‌دهی از محرمات خدا پرهیز کنی، زیرا هیچ عملی قبول نمی‌شود مگر اینکه تقوا در آن باشد.

وی با بیان اینکه مسجد ضرار برای از بین بردن محوریت مسجد قبا ساخته شد و خداوند به پیامبر دستور داد که این مسجد را خراب کن، گفت: مسجد قبا مسجد کوچکی بود، ولی خدا به پیامبر (ص) می‌فرماید بگو علت ماندگاری این مسجد این است که بر اساس تقوا و به خاطر بزرگداشت خدا بنا شده است و انگیزه تخریب، لطمه زدن و خلوت کردن آن مسجد دیگر در آن نبوده است.

رفیعی با بیان اینکه ایمان بالاتر از اسلام، و تقوا بالاتر از ایمان است گفت: ملاک خداوند برای رعایت تقوا در امور رعایت تقوای کامل است، ولی چون برای بسیاری ممکن نیست تخفیف داده و می‌فرماید هر کسی در هر مرحله‌ای که هست برای رعایت تقوای کامل چیزی کم نگذارد و تا جایی که در توان دارد تقوا را رعایت کند.

وی فرا فکنی در گناه را یکی از اشکالات امروز جامعه ما و مخالف تقوا دانست و گفت: اگر یک ماشین جلوی پارکینگ خانه ما پارک کرده وقتی به او تذکر می‌دهیم می‌گوید اگر خیلی هنر داری جلو گرانی ماشین را بگیر؛ یا وقتی به خانمی می‌گوئیم حجابت را رعایت کن می‌گوید جلوی گرانی را بگیرید در حالی که هر دو اشتباه است و نباید انجام شود.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه برخی قبح یک گناه را با یک گناه بزرگ‌تر می‌خواهند از بین ببرند، گفت: اختلاس، گرانی، تورم، دزدی و قاچاق همه اشکال دارد، ولی این موارد نباید باعث شود که از گناهان کوچک‌تر پرهیز نکنیم.

وی با بیان اینکه تقوا پرهیز و احترام برای حضور خدا و ناظر دیدن خدا است، افزود: امام صادق علیه السلام فرمودند تقوا یعنی آنجایی که خدا امر کرده تو را ببیند و آنجایی که نهی کرده تو را نبیند و چه خوب است که انسان کار‌هایی که خدا امر کرده را فهرست کند و انجام دهد و چیز‌هایی که خدا نهی کرده را فهرست کند و انجام ندهد.

رفیعی دومین توصیه امیرالمؤمنین (ع) را نظم در امور دانست و گفت: نه تنها تمام عالم هستی روی نظم است بلکه بدن ما و تمام احکام الهی هم بر روی نظم استوار است و تنها چیزی که در این عالم نظم ندارد اعمال ما است.

وی به چهار نوع نظم در زندگی اشاره کرد و گفت: اول نظم در کار‌های فردی است که باعث موفقیت انسان می‌شود؛ انسان‌های موفق در امور خود نظم دارند و مردم نجف نقل می‌کنند که امام خمینی (ره) در ۱۳ سالی که در نجف بودند ساعت خود را از روی رفت و آمد امام تنظیم می‌کردند.

استاد حوزه علمیه دومین نظم مهم در زندگی را نظم در ارتباط با خانواده دانست و گفت: امام حسین علیه السلام از امیرالمؤمنین (ع) سؤال کردند که پیامبر (ص) در خانه چکار می‌کردند، ایشان فرمودند پیامبر (ص) وقت خود را به سه بخش تقسیم می‌کردند، بخشی برای خدا، بخشی هم برای کار‌های شخصی خود و یک بخش هم برای خانواده شأن می‌گذاشتند.

وی سومین نوع نظم را نظم اقتصادی دانست و گفت: یکی از مشکلات کشور ما این است که در مسائل اقتصادی اسراف و مصرف‌های بیهوده زیاد است؛ قرآن کریم می‌فرماید به فقیر هم که می‌خواهید کمک کنید نظم داشته باشید و همه پول خود را ندهید که بی پول شوید و حتی در انفاق اسراف نکنید.

رفیعی خاطرنشان کرد: نظم اقتصادی یعنی مطابق در آمد هزینه کردن؛ کسی که درآمدش پایین است می‌خواهد مانند کسی که وضع اقتصادی خوبی دارد جهیزیه بدهد که این یک نوع بی نظمی اقتصادی است و مشکلاتی ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه چهارمین نوع نظم، نظم در روابط اجتماعی است، گفت: اگر در مسائل علمی هم بی نظم باشیم به جایی نمی‌رسیم و باید در مطالعه خود نظم داشته باشیم تا به موفقیت برسیم.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۱۷ ۲۴ فروردين ۱۴۰۲
اوصیکم بتقوی الله ونظم امرکم خوب است
کسب مال حلال اگر باشد قسمت بالا عملیاتی می شود
کسب حلال از جهاد واجب تر است
دقت در معاملات نمی شود
سودها چند برابر می شود
تجارت سیاه به راه می افتد
مال ها بسان آتش گداخته می شود
لقمه ها شبهه ناک می شود
نطفه ها نا پاک می شود
درجان ها سخن خدا فرو نمی رود
لاقیدی زیاد می گردد
دین ستیزی آغاز می شود
شیطان به رقص در می آید
سیل گنه سرازیر می شود
ارتش گناه متنوع می شود
اژدهای هفت سر جامعه برای بلعیدن
در هم می پیچد
ایمانها افسانه می شود
استجابت دعا کم می شود
برکات خشک می گردد
سنگ روی سنگ بند نمی شود
پست ها وجایگاه ها وارزشها معکوس می شود
ناپاکی سلطه می یابد
حق ضعیف وذلیل وزبون انگاشته می شود
هم چنانکه در عاشورا گوش های یزیدیان
از مال حرام کر می شود
استاد حسین وقت درست را بیشتر به مال حلال
اختصاص بده
یاهمیشه قسمتی از درست را در این موضوع صحبت کن