معاون وزیر صمت:

صادرات ایران به ۵۲.۵ میلیارد دلار رسید/ واحدهای تولیدی کمبود کارگر دارند

برادران گفت:عملکرد صادرات کشور در سال پایانی دولت دوازهم ۳۷.۵ میلیارد دلار بود که این شاخص در دولت سیزدهم و در پایان سال ۱۴۰۱ به ۵۲.۵ میلیارد دلار رسید.

  محمد مهدی برادران در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی گفت: رویکرد دولت سیزدهم تعامل با کشورهای مختلف خصوصا کشورهای همسایه است که این مهم علاوه بر حوزه سیاسی در گستره اقتصادی بویژه حوزه صادرات و واردات کالاها دنبال می شود.

وی اظهار داشت: به محض اینکه ارتباطات سیاسی ایران با عربستان از سر گرفته شد، تجار عربستانی درخواست داشتند که ما نخستین محموله مواد غذایی را به آن کشور صادر کنیم تا مبادلات تجاری بین ۲کشور فعال شود.

معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: همچنین به زودی رئیس جمهور به کشور اندونزی سفر خواهد کرد و در این راستا گشایش هایی در حوزه تعرفه های ترجیحی انجام خواهد شد تا صادرات و واردات کالا با کمترین تعرفه به این کشور مسلمان انجام گیرد.

وی با قدردانی از تلاش تیم اقتصادی خراسان رضوی در مدیریت اوضاع کنونی گفت: این استان در برابر سرانه ملی و در قیاس با استانهای دیگر با ضعف‌هایی در حوزه صنعت و معدن مواجه است که مهمترین علت آن کمبود صنایع بزرگ و عمده در این استان است.

برادران بیان کرد: اگر جمعیت استان را هشت تا ۱۰ درصد از جمعیت کل کشور در نظر بگیریم، هیچ شاخص اقتصادی در این استان نباید کمتر از هشت یا ۱۰ درصد باشد، وقتی صحبت از صادرات ۵۲.۵ میلیارد دلار می‌کنیم، عدد صادرات ۱.۴ میلیون دلار برای استان عدد بالایی نیست.

وی اظهار داشت: خراسان رضوی نیازمند یک جهش در حوزه های صنعت، معدن و تجارت است، باید اقداماتی که در سال‌های گذشته انجام می شد اما به فراموشی سپرده شده است مورد توجه قرار گیرد تا این خلاء برطرف شود.

معاون وزیرصمت یادآور شد: خراسان رضوی بیشترین حجم گردشگر مذهبی را دارد، فقط منطقه سرخس برای چند برابر کردن عدد صادراتی استان کفایت می کند، البته مشکلات مهمی در سطح کشور وجود دارد اما با وجود آن بسیاری از استان‌های دیگر به جهش اقتصادی دست یافته اند که امیدواریم این موضوع در این استان نیز دنبال شود.

معاون وزیر صمت به دیدار روز گذشته مسوولان با مقام معظم رهبری اشاره و بیان کرد: رهبری در این نشست مهار تورم و افزایش تولید و اینکه اگر صرفا بخواهیم به کنترل تورم توجه کنیم، ممکن است دچار افت یا رکود تولید شویم را مورد تاکید قرار دادند.

برادران افزود: اقدامی که در ماه های پایانی سال صورت گرفت، یک عددسازی توسط دشمن در بازار ارز خارج از کشور بود که تاثیر آن را در داخل کشور در قالب بورس کالا یا در قالب قیمت کالاهایی با نرخ بالاتر از نرخ واقعی مشاهده شد، در این میان برخی از شرکت‌ها که منسوب به دولت هستند ؛ وقتی شرایط بازار یک مقدار نوسان پیدا می کند، به جای اینکه اقداماتی در حمایت از تولید ملی و ارزش پول ملی برای منافع عمومی مردم انجام دهند، به منفعت طلبی شخصی روی آورده و قیمت های خود را بدون اینکه نرخ مواد اولیه تغییر کرده باشد، افزایش می‌دهند.

وی ادامه داد: همان طور که قیمت ورق فولادی یکباره به 2 برابر افزایش یافت که این چیزی نیست جز سوداگری مقطعی که اتفاق افتاده است.

معاون وزیر صمت اظهار داشت: لازم است که شرایط اقتصادی کشور به ثباتی برسد که بتوان نیازهای بلندمدت و صادرات کالا از کشور را برآورد کرد و همچنین صاحبان سرمایه بتوانند برآوردی از شرایط آینده داشته باشند.

وی یادآور شد:، در این راستا با هماهنگی که با وزارت اقتصاد انجام گرفت، شرکت های غیرصنعتی و صنعتی را باید تفکیک کرد و در این صورت اگر شرکت دولتی از محل افزایش تولید، به سود رسیده باشد، تقدیر شود اما اگر از محل غیرافزایش تولید یا بهره وری یا مدیریت هزینه یعنی از محل افزایش بی رویه قیمت یا سوء استفاده از شرایط نابسمان مقطعی گران فروشی کرده باشد، برخورد می شود.

معاون وزیر صمت  به اشاره به انتخابات اتاق بازرگانی گفت: در انتخابات اخیر اتاق دقت زیادی انجام گرفت و با یک رویکرد غیرسیاسی، افراد برای حضور در انتخابات در نظر گرفته شدند و شرایط جدیدی برای متقاضیان پیش بینی شد به صورتی که حتما فرد دارای واحد تولیدی با حداقل ۲۰ کارگر بوده و از صادرات رسمی کالا برخوردار باشد.

برادران اظهار داشت: طی نشست‌هایی که با بانک مرکزی برگزار شده است در تلاش هستیم سیاست‌های مالی در کشور به یک ثبات برسد، معتقدیم که باید مالیات بر ارزش افزوده برای فعالان اقتصادی به صورت بلندمدت در نظر گرفته شود، همچنین حقوق گمرکی واردات ماشین آلات را به یک درصد کاهش دادیم، امسال نیز تخفیفات در این زمینه مجددا دنبال می شود.

وی اضافه کرد: کارگروهی در دولت برای اصلاح سریع بودجه با رویکرد مهار تورم و رشد تولید ایمن تشکیل شده است، مصوباتی که فرآیند تسهیل صادرات و واردات کالا را دچار مشکل می‌کند حتما بازنگری می‌شود، از سوی دیگر بیش از ۸۰ درصد کالا‌های وارداتی به کشور، مواد اولیه یا کالا‌های واسطه‌ای برای تولید هستند و میزان واردات کالا‌های ساخته شده یا محصولات نهایی بسیار کاهش یافته است.

وی ادامه داد: پارسال کشور بیشترین رشد صنعتی را طی سال‌های گذشته تجربه کرد، به طوری که رشد صنعت بیش از دو برابر تولید ناخالص ملی بود و نرخ این رشد در پاییز سال ۱۴۰۱ به ۱۱.۴ درصد رسید.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه مشکل عمده واحد‌های تولیدی کمبود کارگر است، افزود: کل اشتغال صنعتی کشور به عدد هشت میلیون و ۳۲۹ هزار و ۱۰۰ نفر رسیده است، تجار و بازرگانان می‌توانند به کمک تولید آمده و با کمک کشور‌های همسایه تولید را پایدار کنند.

۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه از محل منابع بانکی این استان تامین شدی.

عقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی نیز گفت: پارسال در قالب قرارگاه اقتصادی استان تامین سرمایه از محل منابع بانکی به میزان ۶۲ هزار میلیارد تومان در استان برنامه ریزی شده بود که خوشبختانه ۷۰ هزار میلیارد تومان و بیشتر از هدف‌گذاری مزبور محقق شد.

نظری افزود: امسال هم منابع بانکی استان مبتنی بر نیاز‌های اقتصادی و با اهداف معین و در مسیر درست قرار خواهد گرفت که نیازمند همراهی بخش خصوصی در این حوزه هستیم.

وی با قدردانی از فعالان اقتصادی که با همه مشکلات و گرفتاری‌های اقتصادی به تولید و صادرات خود ادامه داده اند گفت: این نوع فعالیت در شرایط دشوار اقتصادی بسیار ارزشمند است و ما نیز طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب در واگذاری امور به بخش خصوصی بسیار جدی هستیم و این موضوع را یکی از ارکان جدی در تحول اقتصادی می‌دانیم.  

استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: برخی از مشکلات اقتصادی بخش خصوصی استان مربوط به حوزه ملی می‌شود که مدیران استانی فقط می‌توانند این مشکلات را به مراکز تصمیم گیر در سطح کشور منعکس کنند، اما مشارکت بخش خصوصی در تدابیر و تصمیمات و ارایه راهکار‌ها برای برون رفت از مشکلات بسیار حایز اهمیت است.

نظری افزود: همه مشکلات و گرفتاری‌های استان را می‌توان با تکیه بر هسته‌های مردمی در جهت ارتقابخشی و رونق دهی به حوزه اقتصاد برطرف کرد، لذا باید محور تصمیم سازی در استان به معنای واقعی کلمه شکل گیرد در این راستا باید اتاق بازرگانی و سایر تشکل‌های بخش خصوصی به صورت جدی وارد عمل شوند.

وی با بیان این که در خراسان رضوی ۶ حوزه مبتنی بر نگاه تحول گرا به اقتصاد استان در نظر گرفته شده است ادامه داد: در این راستا پنج محور سرمایه‌ای در قالب قرارگاه اقتصادی استان تعریف شده که شامل ظرفیت‌ها و منابع دولتی، منابع بانکی، سرمایه گذاری خارجی، سرمایه‌های خرد و سرمایه مردمی می‌شود.

استاندار خراسان رضوی گفت: یکی از محور‌های تحول گرا در خراسان رضوی حوزه صادرات و ترانزیت است که در این راستا باید طرح‌های تحولی تعریف و مشخص شود که یکی از آن‌ها مبادی مرزی و زیرساخت‌های گمرکی و حمل و نقل است که در این زمینه اعتقاد جدی به ورود بخش خصوصی به این حوزه داریم.

نظری مهمترین علت پایین بودن سرانه درآمدی در استان نسبت به کل کشور را کمبود صنایع بزرگ و عمده برشمرد و افزود: در این راستا صدور مجوز برای فعالیت واحد‌های بزرگ صنعتی در استان آغاز شده است تا صاحبان صنایع بزرگ در کنار صنایع خرد و متوسط بتوانند چرخ اقتصاد را به طور کامل به گردش درآورند.

وی با بیان این که سرمایه گذاری بخش خصوصی در خراسان رضوی طی سال گذشته ۳.۵ برابر شده است افزود: اعتقاد داریم که باید به معنای واقعی کلمه بخش خصوصی را وارد عمل کنیم تا طرح‌ها و راهکار‌های حل مسایل از درون و مبتنی بر تفکر و اندیشه بخش خصوصی خلق و دسته بندی شود.

وی اضافه کرد: خراسان رضوی سرشار از ظرفیت‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی است که امکان زیادی را برای انجام فعالیت‌های اقتصادی مختلف فراهم می‌کند لذا آماده پذیرش بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در همه این بخش‌ها هستیم.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
صدای فن کامپیوتر کارمندان اداره کار آنها را اذیت میکنه بعد برای کارگری که در کارخانه مشغول هستن تصمیم میگیرن که شرایطشان سخت است یا نه!!!!!!!!!!!مسخره است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۹ فروردين ۱۴۰۲
کارگر کم دارین که جوانانی در روستا ها بیکار هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۹ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
وقتی من میتونم با زباله گردی روزی پونصد تومن و ماهی پونزه میلیون درآمد داشته باشم ، چرا باید برم برای هشت تومن جون بکنم ؟؟؟ البته که این نظر پخش نمیشه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۳ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
کارگر هست ولی با این حقوق ها کار نمی‌کنند . کار روی تاکسی اینترنتی چه ماشین چه موتور حداقل روزی 500 درآمد دارد بعد حقوق کارگر روزی 150 تا 200 خب معلومه کار نمیکنند
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۹:۳۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
چه افتخاری هم میکنن همین ترکیه فقط تو ماه مارس نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار صادرات داشته ترکیه با این که وارد کننده ی انرژی هست ولی باز هم داره اقتصادش رو بزرگ میکنه .تبدیل به غول قطعه سازی شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۵ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
همینه که تورمش از ۸۰ گذشته.تو مگه از قطعه سازی ایران خبر داری؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
حقوق ناکافی باعث شده کارگر کم بشه. ضمنا صادرات و تولید بالا رفته اما هر روز شاهد تورم هستیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
با آمار هایی که شما هر روز اعلام میکنید از پیشرفت مملکت الان وضیعش این نبود!
الان مثلا انقدر صادر کردید و ارزآوری داشتید این شد قیمت ارز؟
امارهاتون مثل خودتون نقص دارند اقایون مسئول.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
برای قبولی 37هز ار نفرپانصد هزار نفر ازمون آموزش پرورش شرکت میکنندتاحالا فکر کردید چرا؟؟؟
هروقت به کارگری سالی2500ساعت کارسخت انجام میده حداقل به اندازه یک کارمندی که سالی 1500ساعت کارمیکنه و معلمی که سالی365ساعت کارمیکنه حقوق دادیدتوقع جذب کارگرو کاهش نرخ بیکاری داشته باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
کمبود برده دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
آقا زاده هایی ک می بینن در سایه دولت نمیتونن جولان دهند وچپاول کنن

اکثر راهی کشورا اروپایی و امریکا شدن

کارگر هس ولی فرهنگ کار و باید تو جامعه ریشه ی اموزش بدین درسطح تعلیم و تربیت فرزندان و خودتون هم اقدام کنین

حقوق کار و کارگری هم اموزش بدین تا فرزندان ایرانی با رغبت وارد حوزه کار بشن

نه اینکه فقط دستان پینه بسته کارگر در ذهن شون باشه

و رفتگری و بدترین کار درجامعه بدونن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
قیمت سکه ودلار چی شد؟!؟ چرابار دیگه،قیمتها را موشکوار بالا بردید ودرحدبالا نسبت به قبل، نگه داشتید!؟؟؟ پس حقوق ها وقیمت اجناس وکلا زندگی مردم رابادلار پرداخت کنید!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
اگه کارگران افغانی جذب و اقامت دایمی میدین اصولی مهاجرت پذیری کنین
و حقوق و مزایا شو بدین اونم انسان هس حق وحقوق دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۲ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
کارگر خارجی چرا باید بیاد ایران به دلار خرج کنه به کمتر تر از پشکل در بیاره مگه دیوانه شده میره امارات یا جای دیگه ما مجبوریم ایران بمانیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
من معلول حرکتی از یک پا هستم با لیسانس

چندین سال هس حتی برای کارگری استخدامم نمیکنن !!! ولی تو شرکتهای خصوصی ب عنوان کارمند ازم مثل کارگر با حقوق کم ، کار کشیدند !!!

تو ایران بیگاری میخوان از کارگر بکشن
والا من نشسته در حد دستی میتونم کار انجام بدم ولی کو کار؟؟

یا سن مو بهانه میکنن !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
وقتی تربیت اساسی فرزندان ایرانی از بدو تولد ب مدرک گرایی وپشت میز نشینی گرایش داره وضع اینطور میشه

بزور پزشک و غیره شدن ، وضع پزشکان و دیدین؟؟ ب باکو میخندیدیم ک نمیشه پزشک پیدا کرد
ایران بدتر شد در ۱۳ رور تعطیلات یعنی طی این روزا نباید بیمار شد !!!

کلا اساس تربیتی غلط هس
از صبح تا شب موقع تعطیلات از سر وصدای فوتبال بازی دانش اموزان محله مون ارامش نداریم = فرصت سوزی کامل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۴ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
نبود کارگر ربطی به مدرک گرایی نداره!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
خب
نور چشمی ها از پشت میز نشینی ادارت و برن ب واحدهای تولیدی ، کارگری کنن

این همه کارمند اضافی و مقاومت مدیران برابر دولت هوشمند و شفاف سازی ، چه خبره؟؟

تو ادارات حالت خفگی میگیرم وقتی وارد اتاقی میشم

و فعلا کاغذ بازی ادامه هم داره
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۲:۲۸ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
اگر تعداد نفرات دهه شصت 200نفر نیروی کار داشت این تعداد در دهه هفتاد به 150نفر رسیده و از همه خطر ناکتر اینکه دهه هشتادی ها که وارد بازر کار میشوند به مراتب کمتر از دهه هفتاد هستند و این یعنی اعلام خططططططططططططططططططررررررررررررررررررررررررر برای کشور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
اینم بگید که مایهتاج مردم را صادر کردید و به جای آن دلار گرفتید و با یک ترفند قشنگ قیمت دلار رو روی ۵۳ ثابت کردید و دو سر سود برای دولت و درآمد دولت فقط از دلار ۱۰۰ درصد اضاف شده ولی حقوق. کار گر و کارمند بدبخت ۲۰ درصد قراره البته قراره در آینده اضاف بشه
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۱۲:۱۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
واحد‌های تولیدی رباتیک شوند یعنی اینقدر از دنیا پرتید
مکانیزاسیون و اتوماسیون و رباتیک را برای همین کارها گذاشتن
کارگر ها هم فنی شده اند و شما با قانون کار همه را ساده حساب میکنید و بدون امنیت شغلی و...
اصلا کمبود کارگر هم دلیلی بر تولید کم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
به بردگی گرفتن کارگر براشون ارزونتر در میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
اگه کمبود کارگر وجود داره پس اینهمه زباله گرد و معتاد تو کمپا چیکار ميکنن ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
کمبود کارگر دارن.
چون برای کارگر نمی‌صرفه با این حقوق کارکنه. و این کمبود امسال بیشتر هم میشه. و فعلا خانم ها دارن جورش و تو کارخانه ها میکشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
اگر واحد های تولیدی کمبود کارگر دارن چرا کارگرانی ایرانی را اخراج وکارگر افغانی میگیرن(البته بعضی از کارخونه ها)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
واحدهای تولیدی کمبود کارگر دارند !!!!!!!!!!!!!!!!!
پس شعار رفع بیکاری چیه که با این بهانه افغانی استخدام می کنند کارخانه ها با مجوز دولت؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
واحد های تولیدی کمبود کارگر مفت و مجانی دارن ،برج ۶ میلیون حقوقی نیست که بخواد بیاد سر کار ،اشغال جمع کنه بیشتر از کارخانه درامد داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
کارگر کم داری خوب پسر و اقوام خودت ببر ملت راضی هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
منم همین و میگم
اول از آقا زاده ها شروع کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
کمبود جمعیت دارد خودش را نشان میدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲
کمبود جمعیت نیست ،مشکل کمبود درامد کارگر هست برج ۱۵ میلیون بده خونه هم بده تا کارگر جمعیت رو ببره بالا ،یشرطی که اینده بچه ها هم تامین باشه