لاشار منطقه‌ای جذاب برای گردشگران و مسافران نوروزی

شهرستان لاشار در جنوب سیستان و بلوچستان با جاذبه‌های بکر طبیعی و چشمه‌های آبگرم و معدنی مکانی جذاب و دیدنی برای مسافران و گردشگران نوروزی است تا در این روز‌های تعطیل اوقات خوشی را سپری کنند.

وجود آبشار‌های متعدد و چشمه‌های آبگرم شیرآباد، طبیعت بکر و چشم انداز‌های طبیعی زیبا و دیدنی در لاشار می‌تواند جذابیت‌های فراوانی برای ایرانگردان داشته باشد.

جاذبه‌های طبیعی و تاریخی لاشار سبب افزایش سفر برخی هموطنان به نیکشهر و چابهار شده است.

این در حالیست که به سبب اطلاع نداشتن مردم سیستان و بلوچستان و سایر نقاط کشور از مزیت‌های گردشگری لاشار، این شهرستان از انظار گردشگران و دوستداران طبیعت به دور مانده است.

فرماندار شهرستان لاشار گفت: ساخت جاده ترانزیتی چابهار - ایرانشهر - زاهدان - میلک و عبور آن از حوزه نیکشهر فرصت بسیار خوبی برای گردشگران فراهم کرده تا از مناظر طبیعی و روستا‌های سرسبز لاشار دیدن کنند.

گلنسا مبارکی افزود: آبشار‌ها و چشمه‌های آبگرم شیرآباد با مناظر زیبا و دیدنی رودخانه آن واقع در ۱۵ کیلومتری مسیر ترانزیتی نیکشهر - ایرانشهر در محل دو راهی شرق روستای هریدوک، روستای تنگ سرحه و بخش پیپ با طبیعت بکر و چشم انداز‌های طبیعی و انواع پوشش گیاهی، وجود گیاهان دارویی، انواع پرندگان وحشی، نخلستان ها، چشمه‌های آب در دامنه کوه، رودخانه تنگ سرحه با داشتن صخره‌ها و استخر‌های طبیعی و سرسبزی طبیعت آن گوشه‌ای از جذابیت‌های این منطقه است.

وی ادامه داد: روستای پیپ و بغدان با طبیعت زیبا و دل انگیز و وجود رودخانه سرسبز و مناظر دیدنی، باغات میوه‌های گرمسیری و سردسیری در حاشیه رودخانه، آبشار اوگینک با ۸۰ متر ارتفاع در فاصله سه کیلومتری غرب روستای اوگینک با چشم انداز‌های طبیعی از مناطق بسیار دیدنی برای دوستداران طبیعت است.

وی گفت: منطقه گلیگ به فاصله ۱، ۵ کیلومتری مسیر ترانزیتی و غرب روستای جاکس با صخره‌های رنگارنگ و انواع پوشش گیاهی و حداقل ۲۰ روستای تفریحی با داشتن باغ مرکبات و رودخانه که تلفیقی از زیبایی طبیعت را به نمایش گذاشته است هر بیننده‌ای را به خود جذب می‌کند.

از دیگر جاذبه‌های گردشگری بخش لاشار قلعه‌های تاریخی متعلق به دوران‌های مختلف از جمله قلعه اسپکه در شهر اسپکه و قلعه هریدوک در روستای هریدوک است.

لاشار منطقه‌ای جذاب برای گردشگران و مسافران نوروزی

روستا‌های سرسبز با انواع پوشش گیاهی و وجود دارو‌های گیاهی در سراسر حوزه شهرستان لاشار و ۲ طرف مسیر ترانزیتی چابهار - نیکشهر به سمت ایرانشهر، جلوه‌ای خاص به این منطقه بخشیده است به طوری که بیشتر افرادی که از این جاده تردد می‌کنند ساعت‌ها به گشت و گذار در مناظر دیدنی و زمین‌های سرسبز و جمع آوری گیاهان دارویی و خوراکی می‌پردازند.

روستای تنگ سرحه مکان بسیار خوبی برای خرید سوغات از جمله انواع صنایع دستی، عسل کوهی، خرمای مرغوب منطقه، گیاهان دارویی و خوراکی و محصولات باغی تولیدی محل است.

قلعه اسپکه

قدمت آن از قرون میانی اسلامی است. این قلعه توسط میر نصیر خان از طایفه رند ساخته شده است. تاریخ ساخت بنا به ۷۶۰ سال پیش بر می‌گردد.

قدیمی‌ترین قسمت قلعه نیمه شرقی آن شامل تعدادی اتاق در قسمت شمالی و جنوبی است و مجموعه در سه سطح ساخته شده است.

لاشار منطقه‌ای جذاب برای گردشگران و مسافران نوروزی

پائین‌ترین سطح در قسمت غربی است که در گذشته حصار قلعه بوده و بعد‌ها بنای دیگری در دو طبقه به آن اضافه شده است و قسمت زیرین اتاق‌ها جنوبی است که دسترسی آن‌ها از صحن قلعه بوده است.

فرم زیبای بنا، ورودی بنا به زیباترین شکل و پی عظیم آن از موارد قابل توجه در این بنا می‌باشد.

قلعه در تاریخ: ۱۲ / ۱۱ /۸۱ با شماره ثبتی ۷۲۶۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

صنایع دستی سکه دوزی و سوزن دوزی لاشار

شهرستان لاشار دارای میراث غنی بنام صنایع دستی است که حاصل ذوق وسلیقه زنان و مردان هنرمند این دیاراست این صنایع که مهمترین منبع درآمد خانوار‌های روستایی وعشایری محسوب می‌شود. شامل سوزن دوزی، حصیربافی، سکه دوزی، سفالگری، طلاسازی و آهنگری است که در این بین هنرسوزن دوزی و حصیربافی از جایگاه ویژه‌ای برخورداراست.

هنر سوزن دوزی را عصاره درد دل‌های زنانه و بازتاب خاطرات تلخ و شیرین قومی در طول تاریخ برشمرده اند که خود آمیزه‌ای ذهنی از آهنگ و ریتم حرکت دست‌ها است که منجر به پدید آمدن آثاری جانوار وجاودانه برتار و پودی سرد و بی روح می‌شود.

دختران این دیار با انتخاب نخ و پارچه طرح‌ها و نقش‌هایی جسورانه وبدیع می‌آفرینند. طرح‌ها و نقش‌هایی که برآیند سنتی هزاران ساله می‌باشد و آدمی متحیر از آن است که این همه درکجا، چگونه و توسط کدامین ذهن پویایی پدید آمده و شکل گرفته و زینت بخش محفل گرم سوزن و نخ و پارچه گردیده است.

بیشتر نقوش الهام گرفته از حیوانات و گیاهانی بوده که به مرور دستخوش تغییر و تحول گذشته و به صورت اشکال هندسی ماندگار شده اند که خود نیز از ویژگی‌های طرح و نقش‌های قدیمی اصیل بلوچستان است.

سکه دوزی به دلیل مصارف تزئینی و زینتی اش پس از سوزن دوزی جایگاه ویژه‌ای در صنایع دستی بلوچستان دارد. در این هنر از مواد اولیه مانند آینه‌های ریز و درشت، پولک، منجوق و مروارید، خرمهره، دکمه صدفی، نوار یراق، پارچه، سکه و صدف استفاده می‌شود. محصولات آن بیشتر در جشنها، مراسم شادی و ازدواج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نمونه‌هایی از سکه دوزی را بر گردن شتر می‌اندازند، در رختخواب عروس نیز برای تزئین کاربرد دارد. از این هنر به صورت دیوار کوب نیز بهره می‌گیرند.

آبشار اوگینک

آبشار اوگینک در شهرستان لاشار جنوب استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. آبشار اوگینک با نام محلی گر پشت ۸۰ متر ارتفاع دارد که در فاصله ۳ کیلومتری غرب روستای اوگینک واقع شده است و بزرگترین آبشار سیستان و بلوچستان است.

این آبشار در محاصره کوه‌های زیبا و سرسبز، مکانی مناسب برای دوستداران ورزش کوهنوردی و طبیعت‌دوستان و گردشگران در فصل بهار است.

لاشار یکی از شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان است. آب و هوای لاشار در تابستان گرم و خشک و در زمستان معتدل است و باد‌های باران آور موسمی در فصل تابستان و باد‌های باران آور غربی در فصل زمستان در این منظقه موجب ریزش پراکنده باران می‌شود.

شهرستان لاشار بیش از ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد و در مسیر جاده ترانزیتی چابهار - نیکشهر - ایرانشهر واقع شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۱۲:۱۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۲
وقتی وارد استان میشی به جای آرامش در سفر همش باید استرس بنزین داشته باشی مگر دیوانه است کسی بیاد سیستان و بلوچستان.برای بنزین صف های طولانی آخرشم ۱۵ لیتر؟؟؟؟؟؟
آخرین اخبار