ورود ۱۲ میلیون مترمکعب آب به تالاب گاوخونی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: از اول اسفند تاکنون، ۱۲ میلیون مترمکعب آب از رودخانه زاینده‌رود وارد تالاب گاوخونی شده است.

حسن ساسانی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به هدایت سیلاب روزهای پایانی بهمن به سمت تالاب گاوخونی، اظهار کرد: همزمانی جریان یافتن آب در رودخانه زاینده رود با بارش های مطلوب ماه قبل، سبب شد آب بهتر در اراضی شرق اصفهان توزیع و به سمت تالاب گاوخونی هم هدایت شود؛ بنابراین از اول اسفند تاکنون تمام آبی که در بستر زاینده رود موجود بوده، به سمت تالاب جاری شده است.


او با اشاره به اینکه در حوزه رودشت از این آب برداشت غیرمجاز می شد، ادامه داد: با همکاری دستگاه قضایی و اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان از برداشت غیر مجاز جلوگیری شد و امیدواریم با بارش‌های فروردین، آب بیشتری به سمت گاوخونی رهاسازی شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه برای کنترل آب موجود در زاینده رود به زودی برنامه جدول منابع و مصارف ابلاغ و بر اساس آن سهم هر بخش مشخص خواهد شد افزود: پیش بینی می‌شود سال آبی کنونی حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آورد رودخانه باشد که بر اساس آن سهم کشاورزان غرب و شرق اصفهان و سایر بخش‌ها از جمله گاوخونی تعیین خواهد شد.

ساسانی در خصوص زمان بازگشایی آب برای نوبت دوم کشت پاییزه در فروردین توضیح داد: رهاسازی نوبت دوم آب برای کشت غله شرق اصفهان رابطه مستقیم با بارش‌ها دارد، اما تلاش می‌کنیم جریان آب موجود در رودخانه زاینده‌رود را در فروردین و ایام نوروز حفظ کنیم.


او در مورد خط انتقال آب خرسان هم گفت: این خط انتقال آب آشامیدنی برای کرمان، یزد و اصفهان است و با تصویب و کارفرمایی وزارت نیرو مقدمات ساخت سد خرسان با ظرفیت ۲.۷ میلیارد مترمکعب در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه سامانه دوم آبرسانی به اصفهان بزرگ برای کمبود آب آشامیدنی با جدیت در حال اجراست، گفت: خرداد آینده مرحله اضطرار آن وارد مدار شود تا بخشی از کمبود آب اصفهان را جبران کند.


ساسانی ذخیره فعلی سد زاینده رود را ۳۰۸ میلیون مترمکعب اعلام و اضافه کرد: این سد در مدت مشابه پارسال ۲۳۸ میلیون مترمکعب و متوسط بلند ۶۸۸ میلیون مترمکعب بوده است.


او گفت: میانگین بارش‌ها در چلگرد سرشاخه اصلی حوضه زاینده‌رود هزار و ۲۷۰ میلیمتر بوده در حالی که مدت مشابه سال گذشته هزار و ۱۱۳ میلیمتر و در بلند مدت تا امروز هزار و ۳۳ میلیمتر بوده و با توجه به بارش‌هایی که برای فروردین و اردیبهشت پیش بینی شده امید اس تشرایط مناسبی برای تامین نیاز آبی دی نفعان حوضه زاینده رود فراهم شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.