افزایش شانس بقای بیمار با تشخیص به‌موقع سرطان‌های شایع بانوان

رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی گفت: سرطان پستان، فارغ از جنسیت، شایع‌ترین سرطان در کشور است و مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر بانوان است.

صرامی فروشانی، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی در مراسم افتتاح و بازدید از روند اجرای طرح غربالگری رایگان سرطان‌های شایع بانوان کنارک که با حضور امیر دریادار دوم عرشه و ستاد حسین حسنی، فرمانده منطقه سوم دریایی نبوت، ناخدا یکم محمدحسن افکار، جانشین اداره بهداشت و درمان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، جمعی از اعضای شورای تامین شهرستان‌های کنارک و چابهار در سالن آمفی‌تئاتر مجتمع ولایت منطقه سوم دریایی نبوت برگزار شد با تقدیر از انگیزه و همت والای فرماندهی و اداره بهداشت و درمان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که علاوه بر توجه جدی نسبت به‌سلامت پرسنل و خانواده‌های آن ها، دلسوزانه به‌سلامت مردم مناطق کم برخوردار استان‌های ساحلی هم توجه دارند، اظهار داشت: باوجود اشتیاق و انگیزه بالایی که برای گسترش دامنه خدمات پیشرفته تشخیصی درمانی پژوهشکده به مناطق محروم و کم برخوردار کشور داشتیم، تصور نمی‌کردیم افتخار ارائه خدمت جهادی در دورترین مناطق کشور را پیدا کنیم؛ اما خوشبختانه همت و حمایت بی‌شائبه پرسنل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در این زمینه این توفیق را نصیب ما کرد که ماه گذشته در بندر جاسک و ماه جاری در بندر کنارک با ارائه پیشرفته‌ترین خدمات تخصصی و فوق تخصصی تشخیصی در زمینه سرطان‌های شایع بانوان، تمام‌قد در خدمت خانواده‌های پرسنل نیروی دریایی و عموم بانوان این مناطق باشیم.  

وی با تأکید بر این‌که ظرفیت بسیار خوبی برای همکاری بیشتر و مستمر پژوهشکده و نیروی دریایی درزمینه ارائه خدمات غربالگری، پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان‌های شایع بانوان وجود دارد، خاطرنشان کرد: با این که ساختار پژوهشکده تحقیقاتی است؛ اما یکی از محور‌های دیگر، فعالیت پژوهشکده، ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی تشخیصی و درمانی است و طرح‌های غربالگری رایگان سرطان‌های شایع بانوان در مناطق کم برخوردار هم صرفاً ماهیت خدماتی دارد و بحث استفاده از داده‌های این طرح‌ها در تحقیقات به‌هیچ‌وجه مطرح نیست.

صرامی فروشانی در خصوص اهمیت غربالگری سرطان‌های شایع بانوان خصوصاً سرطان سینه تصریح کرد: در حال حاضر، سرطان سینه، فارغ از جنسیت، شایع‌ترین سرطان در کشور است و همچنان مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر بانوان در اثر سرطان به شمار می‌رود. این بیماری صرف‌نظر از همه آسیب‌های ویرانگر سرطان بر سلامت فرد و جامعه با توجه به این‌که سلامت زنان و مادران به‌عنوان رکن خانواده را هدف می‌گیرد، لطمه سنگینی به‌کل خانواده می‌زند. این مسئله در کنار رشد فزاینده موارد ابتلا به این بیماری و پایین آمدن سن ابتلا به سرطان سینه در کشور، ضرورت توجه ویژه و حداکثری به پیشگیری، تشخیص و کنترل این بیماری را نشان می‌دهد.

وی بابیان این‌که تشخیص به‌موقع سرطان سینه، شانس بقای بیمار را به‌شدت افزایش داده و عوارض و هزینه‌های درمان را نیز به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد، تصریح کرد: این مسئله در مورد دیگر سرطان شایع بانوان که سرطان دهانه رحم است نیز صدق می‌کند. یکی از عوامل عمده این بیماری و دیگر سرطان‌های دستگاه تناسلی، ویروس پاپیلومای انسانی است که در کنار غربالگری سرطان سینه به غربالگری و کنترل این ویروس هم که متأسفانه شیوع نسبتاً بالایی دارد می‌پردازیم.

رئیس پژوهشکده سرطان معتمد در ادامه با اشاره به ربع قرن سابقه فعالیت پژوهشکده به‌عنوان قطب تشخیص و درمان سرطان سینه در کشور که سالانه پذیرای بیش از ۱۵۰ هزار مراجعه‌کننده از سراسر کشور و حتی کشور‌های همسایه است، اظهار داشت: رویکرد اصلی تحقیقات پژوهشکده تبدیل دانش به فناوری و بهره‌گیری از آن در تشخیص و درمان مؤثرتر سرطان است. یکی از دستاورد‌های پژوهشکده در این راستا کیت تشخیص نیاز به شیمی‌درمانی است که از انجام شیمی‌درمانی‌های غیر ضروری و عوارض و هزینه‌های مربوطه پیشگیری می‌کند. انجام این تست در انحصار یک شرکت آمریکایی است که حدود چهار هزار دلار بدون در نظر گرفتن هزینه‌های ارسال نمونه به خارج هزینه دارد. محققان پژوهشکده با شکستن مونوپل شرکت آمریکایی امکان انجام این تست با یک تا پنج درصد هزینه نمونه خارجی را فراهم کرده‌اند.

صرامی افزود: از دستاورد‌های دیگر محققان پژوهشکده می‌توان به کیت CTC تشخیص سلول سرطانی در گردش خون، سیستم‌های نمونه‌برداری و نشانه‌گذاری و محصولات دارویی با پایه گیاهی، پروب شخیص سرطان (CDP) با قابلیت تشخیص بافت توموری حین جراحی با دقت بسیار بالا، کیت‌های تشخیص ویروس کرونا، سیستم RDSs برای شناسایی سریع کووید ۱۹ اشاره کرد.

وی بابیان این که آینده درمان سرطان با ژن‌درمانی، سلول درمانی و ایمنی درمانی است، اظهار داشت: طرح‌های متعددی در این زمینه در دپارتمان توسعه فناوری‌های پیشرفته درمانی پژوهشکده سرطان معتمد در اجراشده یا در دست اجرا هستند که ازجمله آن‌ها طرح ایمنی درمانی سلولی مبتلایان به کووید ۱۹ و ایمنی درمانی سلولی بیماران مبتلابه سرطان سینه تهاجمی است.

رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی با اشاره به این‌که توجه جدی به اقشار محروم و آسیب‌پذیر جامعه با ارائه برترین خدمات از برنامه‌های جامع توسعه پژوهشکده است، اظهار داشت: در این راستا علاوه بر طرح راه‌اندازی مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان سینه در منطقه ۱۵ تهران (خاوران)، طرح غربالگری رایگان سرطان‌های شایع بانوان در مناطق کم برخوردار کشور در دستور کار قرار دارد. در این راستا طرح غربالگری رایگان در شهرستان جاسک با ارائه بیش از سه هزار خدمت از ۲۵ دی تا ۲ بهمن جاری برگزار شد.

وی در پایان از واگذاری مأموریت راه‌اندازی شبکه ملی غربالگری، تشخیص و درمان سرطان‌های شایع بانوان به پژوهشکده سرطان معتمد از سوی مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: امیدوارم تا پایان امسال حداقل پنج مرکز استانی شبکه را راه‌اندازی کنیم.

مساعدت نیروی دریایی در تامین هزینه‌های درمان بیماران شناسایی شده در غربالگری رایگان سرطان‌های شایع بانوان کنارک

فرمانده منطقه سوم دریایی نبوت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با تقدیر از حرکت جهادی پژوهشکده سرطان معتمد در اجرای طرح غربالگری رایگان سرطان‌های شایع بانوان کنارک بر مساعدت این منطقه در کمک به تامین هزینه دارو و درمان بیماران شناسایی سازی در طرح تاکید کرد.

 امیر دریادار دوم عرشه و ستاد حسین حسنی، فرمانده منطقه سوم دریایی نبوت در مراسم افتتاحیه رسمی و بازدید از روند اجرای طرح غربالگری رایگان سرطان‌های شایع بانوان کنارک با اشاره به اعزام تیم فوق تخصصی به کنارک از سوی پژوهشکده سرطان معتمد جهت غربالگری رایگان سرطان‌های شایع بانوان خانواده‌های پرسنل منطقه و بانوان شهرستان کنارک از کارکنان نیروی دریایی خواست از این فرصت بی سابقه کمال استفاده را ببرند.

وی با قدردانی از توجه ویژه امیر ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و دکتر سلطان‌زاده، رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی دریایی در توجه به سلامت کارکنان نیروی دریایی و خانواده‌های آن‌ها و اهالی شهرستان‌های میزبان پایگاه‌های نیروی دریایی خاطرنشان کرد: به منظور بهره‌مندی هر چه بهتر پرسنل منطقه دریایی و خانواده‌های آن‌ها از این طرح، بسته تشویقی مرخصی یک روزه به منظور تسهیل حضور همسران کارکنان منطقه سوم دریایی در غربالگری برای تمام پرسنل در نظر گرفته شده است.

گفتنی است، طرح غربالگری رایگان سرطان‌های شایع بانوان به همت پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی و با همکاری اداره بهداشت و درمان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از ۲۳ بهمن لغایت ۲ اسفند در بیمارستان خاتم‌الانبیاء (ص) نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان در حال برگزاری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار