حقانی:

قدرت در افغانستان انحصاری است

سرپرست وزارت امور داخله طالبان از انحصار قدرت و تحمیل دیدگاه ها در افغانستان انتقاد کرده است.

 سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله طالبان و رئیس شبکه حقانی در سخنرانی خود در مراسم فراغت دانش آموزان یک مدرسه دینی در ولایت خوست در شرق افغانستان، با انتقاد از رهبری گروه طالبان، گفت انحصار قدرت و تحمیل دیدگاه به نفع این گروه و نظام طالبانی نیست.

حقانی گفت: امروز آنقدر خود را حق به جانب می‌دانیم که به چالش کشیدن، انحصار و بدنام کردن نظام در فکر و مزاج ما به یک اساس مبدل شده است.

سرپرست وزارت داخله طالبان در این سخنرانی تأکید کرد: «به عنوان یک حاکم وظیفه ما این است که مردم را به خود نزدیک سازیم و به آنها اطمینان داده و برای رفع نواقص گام‌های مدبرانه واصلاحی برداریم. مسئولیت ما مرحم گذاشتن بر زخم های مردم است.»

این اولین بار است که سراج‌الدین حقانی به این صراحت، از رهبری گروه طالبان و انحصار قدرت توسط این گروه، انتقاد می‌کند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در واکنش به انتقاد حقانی گفت انتقاد از «امیر» نباید به صورت علنی و طوری صورت گیرد که به او «هتک حرمت» شود.

مجاهد گفت: «اگر کسی بر امیر، یک وزیر یا معین انتقاد داشته باشد، اخلاق اسلامی ایجاب می‌کند که به او هتک حرمت نکند و از طریق مصون و محفوظ، طوری انتقاد را به او برساند که کسی دیگر نشنود.»

گفتنی است اختلافات داخلی میان اعضای طالبان درست در آغازین روزهای تسلط بر افغانستان، رسانه‌ای شد و گزارش شد که آنها بر سر توزیع قدرت باهم درگیر شده‌اند.

در آن زمان، رسانه‌های افغانستان گزارش دادند بر اثر درگیری بین افراد ملا عبدالغنی برادر و افراد سراج‌الدین حقانی، ملا برادر زخمی شده است و شماری نیز حتی خبر مرگ او را منتشر کردند.

پس از نشر گسترده این شایعات، ملا برادر در یک پیام صوتی که توسط محمد نعیم وردک، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر منتشر شد، گفت او در سفر است و شایعات در مورد مرگ و یا زخمی شدن او، حقیقت ندارد.

هرچند که گروه طالبان اختلافات داخلی را بارها رد کرده‌اند و گفته‌اند که آنها یک گروه «متحد» و «منسجم» هستند، اما در 18 ماه گذشته، بارها اختلافات داخلی آنها رسانه‌ای شده است.

عباس استانکزی، معین وزارت خارجه گروه طالبان تاکنون بارها از تصمیمات رهبری این گروه به صورت علنی انتقاد کرده است.

او برای اولین‌بار در مراسم ششمین سالگرد کشته شدن ملا اختر منصور، رهبر پیشین گروه طالبان، از مسدود ماندن مکاتب دخترانه توسط این گروه انتقاد کرد و گفت راه ندادن دختران به مکتب راه حل نیست. 

استانکزی چند ماه قبل نیز در یک سخنرانی با اشاره به ممنوعیت آموزش زنان و دختران در افغانستان گفت اگر دستور رئیس طالبان خلاف شریعت باشد، نباید آن را پذیرفت و از آن پیروی کرد.

به نظر می‌رسد اکنون رهبران شبکه حقانی نیز با ملا هبت الله، رهبر گروه طالبان و جناح قندهاری طالبان، اختلاف جدی پیدا کرده‌اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.