رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

مجلس باید ارتباط خوبی با حوزه داشته باشد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: فلسفه وجودی دانشگاه رضوی، فراگیری دروس حوزوی، پژوهش و بررسی علوم اسلامی و نائل آمدن به علوم انسانی اسلامی بوده است.

آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به هسته اولیه تشکیل دانشگاه رضوی که متشکل از روحانیون فاضلی بودند که از حوزه به این مجموعه آمدند تا در کنار دروس حوزه به علوم دانشگاهی هم مجهز شوند، گفت: فلسفه وجودی این دانشگاه فراگیری دروس دانشگاهی در کنار دروس حوزوی، پژوهش و بررسی علوم اسلامی و نائل آمدن به علوم انسانی اسلامی بوده است.

او افزود: اگر چه آموختن این علوم در کنار هم تأثیر و تأثر دارد، اما بدون تحقیق و پژوهش نمی‌توان به تولید علوم انسانی اسلامی رسید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ابتدا باید ماهیت علوم، مفاهیم و مدعیات آن را بیاموزیم سپس دریابیم که مسیر تلاقی آن با علوم اسلامی کجاست تا با تحقیق و پژوهش بسیار به تولید علم بپردازیم.

آیت الله آملی لاریجانی بیان کرد: البته ارائه یک نظریه در باب ارتباط علوم دینی و معارفی با علوم انسانی برای تولید علوم انسانی اسلامی کافی نیست. به عنوان یک حوزوی نباید در علوم غربی فانی شویم بلکه باید مفاهیم آن‌ها را بشناسیم و با دانش اسلامی بسنجیم تا به مرحله تولید علم انسانی اسلامی برسیم.

او تصریح کرد: مجلس باید ارتباط خوبی با حوزه داشته باشد تا طرح‌ها و لایحه‌ها با نگاه اسلام شکل گرفته و قانونگذاری صورت بگیرد نه اینکه در شورای نگهبان به دلیل مخالفت با اسلام رد شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: گروه‌هایی در دانشگاه شکل بگیرد و در علومی مثل اقتصاد و روان شناسی و دیگر علوم انسانی غربی وارد شده و با نگاه اسلام در این زمینه‌ها سنجش انجام شود و نظریه اسلام را به دست آورده و مطرح کنند.

گفتنی است؛ حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد امامی، سرپرست دانشگاه علوم اسلامی رضوی در ابتدای این دیدار گزارشی از فعالیت‌ها و رویکرد‌های تحولی این دانشگاه ارائه کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.