مصوبه اصلاح نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی ابلاغ شد

بانک مرکزی در بخشنامه ای، مصوبه شورای پول و اعتبار درباره اصلاح نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

بانک مرکزی اعلام کرد، پیرو بخشنامه شماره ۱۲۶۶۴۲‏‏‏‏‏‏‏/۹۹ مورخ ۲۸‏‏‏‏‏‏‏/۴‏‏‏‏‏‏‏/۱۳۹۹ موضوع ابلاغ مصوبه یکهزار و دویست و نود و هفتمین جلسه مورخ ۲۴‏‏‏‏‏‏‏‏/۴‏‏‏‏‏‏‏‏/۱۳۹۹ شورای محترم پول و اعتبار درخصوص سقف نرخ‌های سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار، بدین‌وسیله مصوبه یکهزار و سیصد و پنجاهمین جلسه شورای پول و اعتبار در خصوص نرخ‌های سود تسهیلات و سود علی‌الحساب انواع سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار به شرح زیر تعیین شد:

الف) سقف نرخ سود علی‌الحساب سالانه سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار:
۱- سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی: ۵ ٪
۲- سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه سه ماهه: ۱۲ ٪
۳- سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه شش ماهه: ۱۷ ٪
۴- سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت با سررسید یک سال: ۵‏‏.۲۰ ٪
۵- سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت با سررسید دو سال: ۵‏.۲۱ ٪
۶- سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت با سررسید سه سال: ۵‏.۲۲ ٪

ب) نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی حداکثر ۲۳ ٪ و نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد میان بانک‏‏/موسسه اعتباری غیربانکی با مشتری معادل ۲۳ ٪ تعیین می‌شود.

پ) نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه و بلندمدت که قبل از سررسید برداشت شوند، معادل نرخ سود علی‌الحساب سپرده سرمایه‌گذاری متناظر با دوره ماندگاری آن با کسر یک واحد درصد خواهد بود.

طبق بخشنامه بانک مرکزی به شبکه بانکی، در سنوات اخیر، برخی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی با توسل به روش‌ها و شیوه‌هایی خاص و نامتعارف، از نرخ‌های سود تسهیلات و نرخ‌های سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار تخطی نموده‌اند. همان‌گونه که پیش از این به دفعات تأکید شده است، تداوم چنین اقدامات مخرب و ناسالم، موجب خواهد شد سیاست‌گذاری‌های پولی در کشور مخدوش شده و دستیابی به اهداف مورد نظر بانک مرکزی با موانع جدی روبه‌رو گردد. علاوه بر این، چنین اقداماتی سبب بالا رفتن هزینه تمام شده پول در مؤسسات اعتباری شده و تهدیدی برای ثبات و سلامت مؤسسات اعتباری محسوب می‌شود؛ لذا ضروری است بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی در اجرای نرخ‌های جدید مصوب شورای پول و اعتبار موارد زیر را به جدیت رعایت نمایند:

۱. استفاده از هرگونه ابزار و روشی برای تجهیز منابع که به هر نحو موجب تخطی از نرخ‌های سود علی‌الحساب مصوب شورای پول و اعتبار می‌شود، اکیداً ممنوع است. در همین رابطه تأکید می‌دارد، ایجاد قابلیت دریافت و پرداخت در حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه و سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت وتحقق هرگونه تراکنش غیر از تراکنش‌های مربوط به ایجاد یا ابطال حساب‌های سپرده مذکور و همچنین اتصال کارت پرداخت به آن حساب‌ها و نیز افتتاح هرگونه حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت یا کوتاه‌مدت ویژه با عناوین طرح‌های مختلف که عملاً دارای ماهیت کوتاه‌مدت عادی بوده و واریز و برداشت وجوه در آن‌ها امکان‌پذیر می‌باشد، ممنوع است؛

۲. مطابق مصوبه جلسه مورخ ۲۰‏/۹‏/۱۳۹۷ شورای پول و اعتبار ابلاغی طی بخشنامه شماره ۳۴۴۳۳۶‏/۹۷ مورخ ۱‏/۱۰‏/۱۳۹۷، معیار پرداخت سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی ماه‌شمار می‌باشد. به گونه‌ای که باید حداقل مانده حساب در ماه مبنای محاسبه سود علی‌الحساب سپرده‌های مزبور محسوب شود؛ لذا مجدداً بر لزوم رعایت دقیق این مهم تأکید می‌گردد.

۳. افتتاح و نگهداری سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه و یا بلندمدت که دارای دو بخش ثابت (غیرقابل برداشت) و متغیر (دارای تراکنش) می‌باشند، ممنوع است.

۴. اتصال کارت به سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی اشخاص حقوقی مطلقاً ممنوع است.

۵. سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار باید در مقاطع زمانی ماهانه به حساب قرض‌الحسنه جاری یا قرض‌الحسنه پس‌انداز یا حساب سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی سپرده‌گذار در همان مؤسسه اعتباری واریز گردد.

۶. افتتاح و یا نگهداری هریک از انواع حساب‌های سپرده برای سپرده‌گذاران که رصد و کنترل گردش و مانده آن‌ها صرفاً با اخذ مجوز از دفتر مرکزی بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی امکان‌پذیر می‌باشد و نیز اعمال محدودیت‌های سیستمی و وضع محدودیت در سطح دسترسی به سیستم نرم‌افزاری بانک‏‏‏‏‏/مؤسسه اعتباری غیربانکی که امکان رویت و رصد برخی حساب‌های سپرده سپرده‌گذاران را از بازرسان بانک مرکزی سلب می‌نماید، اکیداً ممنوع است.

۷. واریز هرگونه وجه مازاد بر سود علی‌الحساب مصوب شورای پول و اعتبار در تاریخ‌های متفاوت به حساب‌های دیگر سپرده‌گذار اعم از حساب‌های‌سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار و یا حساب‌های سپرده قرض‌الحسنه جاری یا پس‌انداز، اکیداً ممنوع است.

۸. پرداخت سود علی‌الحساب سپرده در ابتدای دوره و یا در مقاطع زمانی غیر از آن چه در بند (۵) فوق ذکر شده، به سپرده‌گذار اکیداً ممنوع است.

۹. ارائه پیشنهادات و تبلیغات به هر نحو در رسانه‌ها اعم از رسانه ملی، روزنامه‌ها و جراید، شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات محیطی و ... مبنی بر اختصاص سود علی‌الحساب سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار بیش از نرخ‌های سود علی‌الحساب مصوب شورای پول و اعتبار، ممنوع است.

۱۰. هر گونه حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار مختص کارکنان مؤسسه اعتباری با نرخ‌های سود علی‌الحساب ترجیحی و بالاتر از نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار اکیداً ممنوع است.

۱۱. هرگونه افتتاح حساب سپرده با شماره مشتری‌های متفاوت برای یک شخص حقیقی‏‏‏‏‏/حقوقی ممنوع است.

۱۲. همانگونه که فوقاً اشاره شد، از این پس نرخ شکست در مواقع بستن سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه و سرمایه‌گذاری بلند‌مدت، معادل نرخ سود علی‌الحساب سپرده متناظر دوره ماندگاری سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار، حسب مورد کوتاه‌مدت ویژه و یا بلندمدت، پس از کسر یک واحد درصد به شرح جدول زیر است که باید در قرارداد‌های افتتاح حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت ویژه و بلندمدت با مشتری، تصریح شود.

6456

۱۳. از تاریخ ابلاغ این بخشنامه، نرخ سود علی‌الحساب تمامی سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی نزد بانک‏‏/مؤسسه اعتباری غیربانکی، معادل ۵ درصد می‌باشد. در این خصوص نیازی به توافق و یا انعقاد قرارداد جدید با سپرده‌گذاران نیست.

۱۴. نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه و سپرده‌های سرمایه‌گذاری بلندمدت که پیش از ابلاغ این بخشنامه نزد بانک‏‏/مؤسسه اعتباری غیربانکی افتتاح گردیده‌اند، تا سررسید، بدون تغییر باقی خواهد ماند. شایان ذکر می‌داند نرخ سود بالاتر از نرخ‌های سود مصوب شورای پول و اعتبار در قرارداد‌های سپرده‌های مذکور نافذ نبوده و قابل استناد نمی‌باشد. بدیهی است در صورت درخواست مکتوب سپرده‌گذاران سپرده‌های مزبور، بانک‏‏/مؤسسه اعتباری غیربانکی می‌تواند نسبت به بستن سپرده‌های یادشده با رعایت نرخ‌های شکست مذکور در این بخشنامه، اقدام و با رعایت مفاد این بخشنامه، حساب سرمایه گذاری بلندمدت برای ایشان افتتاح نماید.

۱۵. مدیر ارشد واحد رعایت قوانین و مقررات (تطبیق) بانک‏‏/مؤسسه اعتباری غیربانکی موظف است هر دو هفته گزارش عملکرد مؤسسه اعتباری در خصوص رعایت نرخ‌های سود ابلاغی به موجب این بخشنامه را به کمیته رعایت قوانین و مقررات (تطبیق) و هیأت مدیره ارایه نماید. همچنین نسخه‌ای از گزارش مذکور با امضای رییس کمیته رعایت قوانین و مقررات (تطبیق)، به مدیریت‌کل نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی بانک مرکزی ارائه نماید.

۱۶. مدیرعامل بانک‏/ مؤسسه اعتباری غیربانکی مسئول پیاده‌سازی و مهیا نمودن بستر‌ها و زیرساخت‌های لازم برای اجرای فوری، کامل و دقیق مفاد این بخشنامه خواهد بود.

۱۷. بانک مرکزی در مقاطع ماهانه پس از ابلاغ و اجرای این بخشنامه، نسبت به بررسی میزان رعایت مفاد این بخشنامه توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی اقدام خواهد کرد. در صورت عدم رعایت نرخ‌های سود مصوب شورای پول و اعتبار، علاوه بر اتخاذ اقدامات نظارتی مندرج در بخشنامه شماره ۲۵۵۶۶۹‏/۰۱ مورخ ۱۳‏/۱۰‏/۱۴۰۱ بانک مرکزی در خصوص بانک یا مؤسسه اعتباری متخلف، مراتب با قید تسریع و خارج از نوبت برای رسیدگی به هیأت انتظامی بانک‌ها ارجاع خواهد شد. ضمناً همانگونه که فوقاً اشاره شد، بر اساس مصوبه صدرالذکر شورای محترم پول و اعتبار، شرط گذشت یک سال از زمان انتصاب برای بررسی مجدد صلاحیت مدیران بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی، موضوع ماده (۲۹) «دستورالعمل نحوه احراز و لغو تأییدیه صلاحیت حرفه‌ای مدیران موسسات اعتباری» در رابطه با رعایت مفاد این بخشنامه نافذ نمی‌باشد؛ لذا در صورت تخطی از مفاد بخشنامه حاضر، علاوه بر ارجاع موضوع به هیأت انتظامی بانک‌ها، صلاحیت حرفه‌ای مدیرعامل و تمامی اعضای هیأت‌مدیره بانک و یا مؤسسه اعتباری غیربانکی متخلف در کمیسیون احراز و لغو تاییدیه صلاحیت حرفه‌ای مدیران مؤسسات اعتباری بانک مرکزی برای اتخاذ تصمیم در خصوص تداوم تصدی سمت مدیریتی آن‌ها مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

۱۸. تمامی کارکنان ذی‌ربط در مؤسسه اعتباری به ویژه مدیر ارشد واحد رعایت قوانین و مقررات (تطبیق)، رییس و اعضای کمیته تطبیق، مدیران حوزه فن‌آوری اطلاعات، رؤسا و کارکنان شعب که به هر نحو از مفاد این بخشنامه تخطی کرده یا زمینه تخطی از آن را فراهم نموده باشند، با دستور کتبی بانک مرکزی از سمت خود عزل شده، مراتب در بررسی صلاحیت تصدی هرگونه سمت مدیریتی در شبکه بانکی که مستلزم تأیید صلاحیت از سوی بانک مرکزی باشد، لحاظ خواهد شد.


۱۹. ضمناً بر رعایت مفاد بخشنامه شماره ۳۷۵۵۱۷‏‏/۰۰ مورخ ۲۳‏‏/۱۲‏‏/۱۴۰۰ مبنی بر ممنوعیت اخذ هرگونه سپرده به عنوان وثیقه نقدی تسهیلات به هر عنوان، قبل یا بعد از تسهیلات و نیز مسدود نمودن بخشی از تسهیلات اعطایی به هر نحو و نیز بخشنامه شماره ۱۰۸۴۹۵‏‏/۰۱ مورخ ۲‏‏/۵‏‏/۱۴۰۱ موضوع ممنوعیت صدور ضمانت‌نامه بانکی برای تضمین تسهیلات اعطای خود بانک‏‏/مؤسسه اعتباری غیربانکی، مجدداً تآکید می‌گردد.

در خاتمه، ضمن یادآوری این که مسئولیت حسن اجرای ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی بر عهده اعضای هیأت مدیره، مدیران‌عامل و سایر اعضای هیأت عامل بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی می‌باشد و تأکید بر این‌که بانک مرکزی بر رعایت نرخ‌های سود علی‌الحساب سپرده، نظارت لازم را معمول و با موارد نقض آن برخورد قاطع خواهد نمود، خواهشمند است دستور فرمایند مراتب به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‏‏/۹۶ مورخ ۱۶‏‏‏/۵‏‏‏/۱۳۹۶ به تمامی شعب و واحد‌های ذی‌ربط آن بانک‏‏‏‏‏‏/مؤسسه اعتباری غیربانکی به ویژه واحد‌های فناوری اطلاعات ذی‌مدخل ابلاغ شده و با اطلاع‌رسانی مناسب و مقتضی به سپرده‌گذاران محترم بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به‌عمل آید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
کوتاه مدت عادی کم شده که سودش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
خیانت قالیباف...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
بالاخره یکی از اقتصاد وارزش پول ملی درست دفاع کرد هرچند کم ولی باز هم قابل قبول تنها راه حل حفظ ارزش پول ملی جمع کردن نقدینگی وپرداخت سود برابر تورم درکشوراست .در عیر این صورت باید هرسال حقوق اضافه کنی باز هم تورم ایجاد کنی وهمین طور دور خود بچرخی وارزش پول ملی را نابود کنی
-
علی
۰۹:۰۸ ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
سلام yjc
لطفا بفرمایید یعنی از این به بعد سود وام از 18 درصد بیشتر شده یا نه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
خیلی زحمت شد براتون ،خسته میشید با اینهمه کار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۴ ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
بنام خدا قصه حسین کرد شبستری را منعکس نمودی.بااین همه قصه پردازی آخرش نفهمیدم این سود کذایی برای امثال من بازنشسته چقدر هست.لطفآمنظورخودراکوناه ورسا بخشنامه نمایید ؛ اگر هم دانش بانکداری را بلد نیستید آز متخصصان دانشگاه در امور اقتصادی استفاده نمایید
صادقآبگوییم هر سودی پایینتر از تورم با شکست روبه‌رو خواهد شد.مصلحت نمی بینم بیشتر وارد جزعیات شوم..
یا حق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۷ ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
حساب کوتاه مدت عادی که ده درصد بود چرا نصفش کردن من کهدپول در میارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۱ ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
وام ازدواج گرفتم وقتی این وام تحویل من شد اولا هزار تا کم و کسری از طرف بانک عامل انجام شد بعدش موقع ریختن به حساب می بینم درجا 26میلیون سود این ده سال کشیدن روش خوب این درست نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
با این تورم سود کوتاه مدت رو هم اومدن کمتر کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
یکی ازاین مسئولان بپرسه واسه پول غرامت بیمه کشاورزان الان بهمن ماه ۱۴۰۱ میباشد بیش از ۴۰ درصد پولمان رانگه داشتن چقدر سود حاضرن بپردازن پس بهمین خاطر وام را هیچ بانکی پرداخت نمی‌کرد میخواستن سود تسهیلات را بالا ببرن
Germany
مهدی
۲۳:۵۰ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
با این سیاست های یکروزه و اشتباه زندگیمان را از بین بردید....هنوز امضای مصوبه های قبلی برای دریافت وام بدون ضامن خشک نشده...هم تورم بیشتر میشه هم مردم فقیرتر....هم پایه پولی که ادعا میکنید با این مصوبه ارزشش حفظ میشه،میتونم بگم نابود میشه...اینو یه بچه کلاس دهمی هم میفهمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
سیستم های کل کشور، هوشمند شوند.
دست دلالان حقیقی و حقوقی،،، داخلی و خارجی بسته می‌شود.
عدالت اجتماعی...
دراقتصاد
امتیت
انتظامی
قضایی
مالیاتی
بانکی
ارزی
و...
برای همه ایرانیان داخل کشور مساوی و برابرباشد.
درضمن کسانی که ضد حکومت،، انقلاب،، اجتماع و... می‌باشند!!!
محدودیت هایی اعمال شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۱ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
فرد باید دیوانه باشد با این تورم پولش را در بانک بگذارد برید طلا ارز و یورو بخرید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
بازگشت به عقب با رییسی
میگفتین همون احمدی نژاد میومد دیگه
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۵۴ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
شما ببر و بدوز خودت پولمون رو از بانک خارج می کنیم خیالتون راحت این خط این هم نشون بای بای بانک زنده باد دلال بازی
Iran (Islamic Republic of)
امین
۲۲:۴۷ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
دوهفته قبل اوراق قانونی۲۳درصد و۲۵ درصد به بانک داده بودن البته فقط دوهفته اجازه دادن هرکی اون موقع سپرده گذاشت برنده است الان کی میاد ۳سال سپرده در این تورم بخوابونه وفقط ۲۰ درصد سود بگیره تورم۶۰ است آفتابه لگن هم بخره ۵۰ درصد سود میکنه
United States of America
ناشناس
۲۲:۴۲ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
مستاجر هستم پدر این هفته ۶مشتری برای خرید خانه اومدن وخریدشون با خریدن مستاجر بود یعنی فقط برای سرمایه گذاری میخرند واینکه پولشون رو از بانک بیرون بیاورند برای اینکه مهمان برنامه اون آقای مسول گفتند بانک مرکزی تضمینی برای سپرده مردم در بانک نداره خوب باید منتظر تبدیل بانک به سوپر مارکت باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۲ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
بانک مرکزی خیلی چیزا رو اعلام میکنه ولی اکثر بانک ها اجرا نمیکنن.کار خودشونو میکنن..حداقل یک شماره یا سامانه بزارید برای مردم،که بانکهایی ک اجرا نمیکنن رو بگن..
نظارت بکنید..فقط میگید ولی بانک ها گوش نمیکنن..ما مردم این وسط مسخره دست بانکها میشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۱ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
دولت از نقدینگی ناراحت است در حالیکه سپرده های بانکی را افزایش داده و اصلا نباید بانک سود بانکی دهد و سود بانکی بگیرد بانک وظیفه دارد خدمات بانکی دهد و ریشه بدبختی ایران در بانکهاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۰ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
اگر سود بانکی 30درصد هم بشود .باز 70درصد از تورم عقب است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
بزودی دوباره همه چیز گرون میشه.باید سود رو زیاد میکردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
سود بانک با سه سال سپرده گذاری 22 درصد
سود وام که بانک مس دهد 23 درصد؟!؟!
پدر مردم در خواهد امد با این نرخ سود بانکی برای
وام گرفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
کوتاه مدت عادی 5درصد؟؟؟؟اصلا نمیصرفه.همه پولشونو برمیدارن
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۲:۱۲ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
هیچی دیگه همه پول هاشون رو خارج میکنند طلا و سکه می‌خرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۰ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
موقعی که سود تسهیلات رو 18 درصد می گفتند حدودا 26 درصد تمام میشد . حالا باید سود وام ها رو بالای 32 درصد باید در نظر گرفت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۹ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
با این کار بانک مرکزی دوباره سپرده ها از بانکها خارج و بازار خودرو و ارز دچار بحران خواهد شد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۶ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
این یک کلاه برداری بانکی است .اقایان سپرده گذار بانک کلاه برداری میکنه هوشیار باشید از یک طرف سود را مثلا ۲۰ درصد میکنه واز طرفی کوتاه مدت یک ماه و ورا ۴ درصد میکنه که تا کنون کوتاه مدت یک ماهه و حداقل ۹ درصد بود ...خوب توجه کنید در جدول کاملا نوشته وکلاه برداری آشکار دیده میشه ...همان که حسابهایتان را در جای دیگر سرمایه گزاری بکنید بهتر از بانک است ....
Germany
ناشناس
۲۱:۳۰ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
سپرده کوتاه مدت قبل از این ۱۰ درصد بوده الان شده ۵ درصد، اینجوری باشه ضرر میکنن مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۲ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
تو این اوضاع پولها رو از بانک در بیارن دیدنیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۴ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
بهترین خبر در این چند وقت اخیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۰ ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
هر کاری از دستشون بر میاد میکنن برای نابودی بورس
آخرین اخبار