پرداخت بیش از چهار میلیارد تومان تسهیلات به زنان عشایر لرستان

کارشناس امور بانوان امور عشایر لرستان گفت: امسال چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال به زنان عشایری استان پرداخت شده است.

فرانک ملکی اظهار داشت: این تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی بوده است تا زنان عشایر در حوزه دامپروری اعم از خرید دام سبک یا سنگین اقدام کنند.

وی با اشاره به نقش تولیدی موثری که زنان در زندگی عشایر دارند، افزود: سال گذشته نیز در حوزه زنان سرپرست خانوار و یا بد سرپرست جامعه عشایری مبلع یک میلیارد تومان تسهیلات با بهره کم پرداخت شده است.

کارشناس امور عشایر لرستان یادآور شد: ایجاد زیرساخت‌های لازم در رفع مشکلات زندگی عشایر اقداماتی از قبیل جاده و راه و پل در مسیر‌های صعب العبور در حال انجام است تا در صورت برخی مشکلات احتمالی از قبیل نیاز زنان برای رسیدن به مراکز درمانی شرایط آسان‌تر شود.

ملکی بیان کرد: زنان در مسیر کوچ با مشکلات متعددی اعم عدم دسترسی کافی به امکانات بهداشتی و خدمات پزشکی به موقع، در صورت بارداری سختی در دسترسی به مراقبت‌های لازم دوران بارداری و خطرات زایمان‌های سخت مواجه هستند که با همکاری امور عشایر و هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی در مناطق صعب العبور و استفاده از بالگرد نهایت تلاش برای کم کردن این مشکلات انجام می‌شود.

وی گفت: الیگودرز، بروجرد، خرم آباد، دلفان، دورود، کوهدشت، ازنا، پلدختر، سلسله، دوره چگنی و رومشگان شهرستان‌های عشایر نشین لرستان هستند و نوع دام در اختیار آن‌ها بیشتر شامل گوسفند و بز است.

کارشناس امور بانوان عشایر لرستان یادآور شد: مهمترین تولیدات لبنی عشایر لرستان شیر، روغن، کشک، کره، دوغ، ماست و پنیر و توف است و مهمترین صنایع دستی تولیدی شامل قالی، قالیچه، گبه، گلیم، زیلو، ورنی، جاجیم، چادر، حصیر، خورجین، توبره، چوقا، کلاه، دستکش، جوراب، گیوه و پاپوش است.

وی افزود: مهمترین گیاهان دارویی در این استان که در مناطق عشایری هم در دسترس قرار دارند شامل؛ گل محمدی، آویشن، موسیر، مرزه خوزستانی و گشنیز است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.