حمایت از فلسطین در جام جهانی قطر و شکست پیمان صلح با تل آویو

داماد ترامپ که میانجیگر قرارداد‌های صلح برخی کشور‌های عربی با رژیم صهیونیستی بود، در جام جهانی قطر با حمایت هواداران عرب از فلسطین مواجه شد.

وبگاه اینترسپت در مقاله‌ای نوشت: هواداران در سراسر جهان عرب در جام جهانی حمایت خود را از فلسطینیان و انزجار خود را از اسرائیلی‌ها نشان دادند و این نشان می‌دهد که کوشنر به عنوان یک میانجی صلح چندان موفق نبوده است.

از گزارش اینستاگرامی ایوانکا ترامپ درباره سفر سه روز خانواده اش به جام جهانی در قطر مشخص نیست که آیا وی و همسرش جارد کوشنر شعار‌ها و آهنگ‌های هواداران عرب در مکان‌های مختلف در طی دور اول مسابقات را در حمایت از فلسطینیان، شنیده اند یا خیر، اما سیل حمایت‌ها و همچنین بنر‌های بزرگی که روی آن نوشته شده بود «فلسطین را آزاد کنید» در جایگاه‌های تماشاچیان، هوادارانی که برای نشان دادن پرچم فلسطینیان و انتقاد از خبرنگاران اسرائیلی در مصاحبه‌های تلویزیونی اسرائیل اخلال و تلاش می‌کردند خود را جلوی دوربین قرار دهند، روشن کرد که کوشنر به عنوان نماینده دونالد ترامپ، پدر زنش، برای صلح خاورمیانه، زمانی که گروهی از سلاطین مستبد عرب را برای امضای توافقات همکاری اقتصادی با اسرائیلی که به حقوق فلسطینیان احترام نمی‌گذارد، متقاعد کرد، چقدر اشتباه محاسبه کرده بود.

ساعاتی پس از کشته شدن پنج فلسطینی در کرانه باختری اشغالی، هواداران عرب در جام جهانی در قطر (به زبان عربی) شعار سر دادند «فلسطین، ما با جان و خون خود تو را آزاد خواهیم کرد.»

کوشنر در کتاب خاطرات خود از کاخ سفید ادعا می‌کند زمانی که «پنج کشور با اکثریت جمعیت مسلمان (امارات عربی متحده، بحرین، کوزوو، مغرب و سودان) توافقات صلح با اسرائیل امضا کردند یک نقطه عطف در تاریخ» را ایجاد کرده است. به ادعای کوشنر که به نظر می‌رسد برنامه هایش از ابتدا توسط بنیامین نتانیاهو، دوست خانوادگی قدیمی وی، دیکته می‌شد، توافقاتی که وی با کشور‌هایی میانجیگری کرد که هرگز در مرکز این درگیری نبودند، این پتانسیل را دارند که به درگیری عرب‌ها و اسرائیل که از زمان تاسیس این رژیم وجود داشته است، به طور کامل پایان دهد.

حمایت از فلسطین در قطر

با وجود ادعا‌های پرطمطراق کوشنر، از همان ابتدا روشن بود که تا زمانی که میلیون‌ها فلسطینی هنوز تحت حکومت نظامی رژیم صهیونیستی زندگی می‌کنند، حمایت عمومی در جهان عرب در این کشور‌ها برای صلح با رژیم صهیونیستی بسیار کم است.

داده‌های یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۰ زمانی که مغرب – در ازای به رسمیت شناختن حاکمیت این کشور بر صحرای غربی این توافق را امضا کرد، نشان داد که ۸۸ درصد از مردم مغرب به رسمیت شناختن دیپلماتیک تل آویو را رد کردند. نظرسنجی‌هایی که همان سال برگزار شد نشان داد که ۸۹ درصد از مردم تونس و ۸۸ درصد از قطری‌ها بر این عقیده بودند که آرمان فلسطینیان مربوط به همه اعراب است و فقط شش درصد از سعودی‌ها گفتند که از به رسمیت شناختن تل آویو حمایت می‌کنند.

حمایت از فلسطین

با آغاز مسابقات جام جهانی، حمایت گسترده از ادامه بایکوت این رژیم مشخص بود و شبکه‌های اجتماعی نیز مملو از فیلم‌های هواداران از سراسر جهان عرب بود که گام‌های آزمایشی امارات را برای عادی سازی روابط با تل آویو رد می‌کردند.

برای مثال دوحه نیوز نوشت: زمانی که یک شبکه اسرائیلی که جام جهانی را پوشش می‌داد با یک قطری مصاحبه کرد، وی موضع خود را درباره عادی سازی روابط با اسرائیل به روشنی بیان کرد و گفت تا زمانی که اسرائیل به اشغال فلسطین ادامه دهد قطر عادی سازی روابط با اسرائیل را نمی‌پذیرد.

حقیقت این است که حتی هواداران از کشور مغرب، یکی از پنج کشوری که «پیمان ابراهیم» کوشنر را امضا کرد، تمایلی نداشتند که در تلویزیون رژیم صهیونیستی ظاهر شوند و این مسئله یک خبرنگار صهیونیست را گیج کرده بود. وی در حالی که هواداران مغربی در حمایت از فلسطین شعار می‌دادند، فریاد می‌زد:، اما ما صلح کرده ایم، شما توافق صلح امضا کرده اید!

یکی از خبرنگاران صهیونیست در توئیتی نوشت: جمعی از هواداران جام جهانی از مصاحبه با خبرنگاران اسرائیلی خودداری می‌کنند.یکی از ویدئو‌هایی که در افتتاحیه جام جهانی بسیار دیده شد، یک هوادار سعودی را نشان می‌داد که به یک خبرنگار تلویزیون رژیم صهیونیستی به زبان انگلیسی می‌گفت: فقط فلسطین وجود دارد! اسرائیل وجود ندارد!

خبرنگار صهیونیست

الیزابت سرکوف، محقق عضو انجمن تفکر منطقه ای، یک اندیشکده مستقر در قدس، در توئیتر نوشت: این که خبرنگاران اسرائیلی متوجه شدند که مورد تحقیر اعراب هستند مضحک و آموزنده است. آن‌ها واقعا فکر می‌کردند که اگر روابط خود را با رژیم‌های خودکامه عربی عادی سازی کنند بدین معنا است که اعراب سرکوب فلسطینیان را فراموش خواهند کرد؟

داود کوتاب، روزنامه نگار فلسطینی گفت: خبرنگاران اسرائیلی می‌گویند از سطح خصومتی که در جام جهانی در قطر با آن مواجه شدند متعجب شدند. من تعجب می‌کنم که آن‌ها متعجب شده اند، زیرا کاری که آن‌ها هر روز در فلسطین انجام می‌دهند در همه رسانه‌های جهان (شاید به جز اسرائیل) پوشش داده می‌شود و هر عملی یک عکس العملی دارد.

یکی از عجیب‌ترین جنبه‌های خودستایی کوشنر درباره پیمان ابراهیم به عنوان توافق صلح خاورمیانه این حقیقت بود که کشور غیرعربی کوزوو به عنوان یکی از امضاکنندگان آن مطرح شد. کوزوو در بالکان واقع است نه در خاورمیانه (غرب آسیا). این جمهوری توافق صلح با رژیم صهیونیستی امضا نکرد به این دلیل که این کشور هرگز با تل آویو در جنگ نبوده است و فقط با گشایش سفارتخانه در قدس به عنوان بخشی از یک توافق اقتصادی با صربستان که با میانجیگری ترامپ و با حضور کوشنر امضا شد، موافقت کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار