کمک هزینه بلاعوض مسکن معلولان در همدان افزایش یافت

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: امسال کمک هزینه بلاعوض مسکن معلولان در این استان افزایش یافت.

امیر کوکاییان گفت: ۲۹ هزار و ۳۵۴ توانیاب با معلولیت‌های مختلف جسمی، حرکتی، شنوایی، ضایعه نخاعی و از کارافتادگی از خدمات تخصصی و حمایتی بهزیستی این استان بهره‌مند هستند.

او از افزایش کمک هزینه بلاعوض مسکن معلولان در سالجاری خبر داد و گفت: مبلغ کمک هزینه مسکن برای خانواده‌های تک معلولی به ۱۵۰ میلیون تومان در شهر و ۱۰۰ میلیون تومان در روستا افزایش یافته و این مبلغ برای خانواده‌های دارای ۲ معلول ۲۰۰ میلیون تومان در شهر و ۱۵۰ میلیون تومان در روستا مقرر شده است.

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان گفت: مسکن و اشتغال را از مهمترین دغدغه‌های توانیابان برشمرد و ادامه داد: با ارائه تسهیلات اشتغالزایی و حرکت به سمت ایجاد کارگاه‌های تولیدی حمایتی، ضمن اشتغال معلولان، زمینه برای آموزش آنان نیز فراهم شود.

کوکاییان با اشاره به اینکه افراد زیرپوشش سازمان بهزیستی شامل افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، نابینا، ناشنوا، روانی مزمن و فرزندان بی‌سرپرست که در مراکز نگهداری می‌شوند گفت: ۲۰ هزار و ۲۰۶ نفر از این افراد خدمات مستمری دریافت می‌کنند که ۳۰۰ نفر آن‌ها در یک سال گذشته زیر پوشش قرار گرفته‌اند.

او افزود: مبلغ ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان مستمری ماهیانه بر حسب خانوار به توانیابان استان پرداخت می‌شود.

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان تصریح کرد: پنج میلیارد تومان اعتبار برای تامین تجهیزات توانبخشی و پزشکی معلولان این استان از ابتدای امسال تاکنون اختصاص یافته است.

کوکاییان از ارائه سمعک، ویلچیر، عصا، پرداخت هزینه‌های حق پرستاری افراد ضایعه نخاعی، ارائه پلاک خودرو ویژه، تعمیر مسکن و مناسب سازی منزل و خودرو معلولان را بخشی از خدمات بهزیستی به معلولان برشمرد و افزود: امسال ویلچر، و ویلچر برقی، تشک مواج، عصا، واکر، سمعک و ساعت گویا از جمله موارد تجهیزات توانبخشی توزیع شده بین توانیابان استان است.

او حوزه توانبخشی را یکی از ارکان مهم سازمان بهزیستی در ارائه خدمات تخصصی به معلولان دانست و ادامه داد: پشت نوبتی‌ها برای دریافت تجهیزات در استان همدان به حداقل رسیده و برای دریافت ویلچر نیز پشت نوبتی وجود ندارد.

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان، ایجاد سرپناه برای اقشار کم‌درآمد و ناتوان را از اولویت‌های دولت مردمی سیزدهم عنوان کرد و افزود: بهزیستی به‌منظور توانمندسازی جامعه هدف بر گسترش اشتغال و ایجاد مسکن به‌عنوان دو بال اصلی توانمندسازی تاکید دارد.

کوکاییان تصریح کرد: در صورتی که یک کارفرما از فرد معلول به عنوان نیروی کار استفاده کند، از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما به میزان ۲۴ درصد معاف شده و سازمان بهزیستی این حق بیمه را پرداخت خواهد کرد و نیز به ازای هر نفر مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان وام کم بهره تا ۲۰ نفر به کارفرمایان پرداخت می‌شود.

حدود یک سوم جمعیت استان همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم زیرپوشش خدمات سازمان بهزیستی قرار دارند.

استان همدان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار