راهکارهایی برای بهبودی بیماری آنفلوآنزا

یک رژیم غذایی مناسب می تواند به تقویت روند بهبودی بیماری آنفلوآنزا کمک کند.

راضیه اسلامی نسب، کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز اظهار کرد: آنفلوآنزا یکی از انواع بیماری ویروسی و عفونی است که دستگاه تنفسی را مورد حمله قرار می دهد؛ در این بیماری رعایت رژیم غذایی خاص در دوران بیماری برای جذب انرژی مورد نیاز بدن امری ضروری است.

رژیم غذایی مناسب برای بهبودی آنفلوآنزا

او ادامه داد: اغلب افراد در بیماری هایی مثل آنفلوآنزا میل زیادی به غذا خوردن ندارند، اما یک رژیم غذایی مناسب می تواند به تقویت روند بهبودی کمک کند.

مصرف مایعات

کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز بیان کرد: مصرف مایعات با رقیق کردن ترشحات مخاطی باعث بهبودی در بیماری می شود، چرا که این نوع ویروس ها در محیط های خشک به راحتی زندگی کرده و باعث ایجاد علائم می شود.

دریافت پروتئین کافی

او افزود: ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات، مغزها، دانه ها و غلات سبوس دار، تامین کننده پروتئین هستند؛ کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.

مواد غذایی

ویتامین C

اسلامی نسب گفت: این ویتامین باعث کاهش علائم بیماری شده، خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و خطر ابتلا به عفونت های تنفسی را پایین می آورد؛ این ویتامین در میوه هایی مانند انواع مرکبات شامل پرتقال، لیموشیرین، لیموترش و گریپ فروت؛ سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری، کلم بروکلی، فلفل سبز، توت فرنگی، پرتقال، طالبی، کیوی، آب لیمو، گل کلم، کلم پیچ وجود دارد و توصیه می شود در حد امکان مواد غذایی حاوی ویتامین C به صورت تازه، خام و خرد نشده مصرف شود.

روی

او ادامه داد: مواد غذایی غنی از «روی» شامل ماهی و غذاهای دریایی، گوشت، نان سبوس دار، غلات کامل، مغزها، دانه های روغنی و حبوبات است که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود و مواد لازم برای فعالیت بافت های لنفاوی را تأمین می کند.

رژیم غذایی

اسیدهای چرب امگا ۳

کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز تصریح کرد: این اسیدهای چرب در مبارزه با سرماخوردگی به سلول های دستگاه تنفسی کمک می کند. غذاهای دریایی و انواع ماهی ها مانند: ساردین، قزل آلا، کپور، کولی، دانه های روغنی و مغزها حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است.

مصرف سیر و پیاز

او اضافه کرد: سیر و پیاز حاوی آنتی بیوتیک است که از رشد و تکثیر میکروب جلوگیری می کند و خاصیت ضد ویروسی، قارچی، باکتریایی و آنتی اکسیدانی دارد.

سلنیوم

اسلامی نسب گفت: این ریزمغذی مانع آسیب به سلول و سیستم ایمنی بدن می شود؛ منابع غذایی دارای سلنیوم عبارتند از: گوشت، غذاهای دریایی، سبزی ها، مغزها، غلات سبوس دار، لبنیات و تخم مرغ

ویتامین A

او بیان کرد: این ویتامین که در سبزی های سبز، زرد، نارنجی و قرمز رنگ مثل اسفناج، کلم پیچ، کدو تنبل، فلفل دلمه ای نارنجی و قرمز، زرد آلو، خشکبار، وجود دارد، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

غذا

فرآورده های لبنی کم چرب و پروبیوتیک

اسلامی نسب ادامه داد: خوردن ماست تازه می تواند برخی از میکروب های مفید موجود در روده را که در اثر مصرف آنتی بیوتیک ها تخریب شده است، تأمین کند؛ توصیه می شود ماست تازه از شروع آنتی بیوتیک تا ده روز بعد به طور روزانه مصرف شود.

زنجبیل

کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز اضافه کرد: حاوی موادی است که علاوه بر کاهش درد، تب و سرفه، اثر آرام بخش و خواب آور نیز دارد.

مواد غذایی ممنوع در هنگام ابتلا به آنفلوآنزا

او تصریح کرد: غذاهای چرب و فرآوری شده به دلیل وجود نمک بالا آب بدن را می گیرند و همین امر باعث افزایش التهاب می شود؛ همچنین غذاهای پر چرب سرعت هضم را کاهش می دهد.

اسلامی نسب گفت: مصرف نوشیدنی هایی مانند نوشابه های کافئین دار، نوشیدنی های الکلی و نوشیدنی های حاوی شکر، باعث تشدید این بیماری آنفلوآنزا می شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار