پارک ها درمانی برای استرس هستند

فضای سبز حامی سلامت روان جوانان حتی در پارک‌های کوچک خواهد بود.

اگرچه بسیاری از شهر‌های جهانی از فضا‌های سبز در برنامه‌ریزی شهری خود استفاده می‌کنند،  تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این برنامه‌ها اغلب نیاز‌های جوانان و بزرگسالان جوان بین ۱۵ تا ۲۴ سال را شامل نمی‌شوند.

به همین دلیل جوانان از مزایای فضای سبز با وجود سرمایه گذاری‌ها بهره مند نمی‌شوند.

دکتر سارا بارون و دکتر امیلی جی روگل داده‌هایی را در بازدید از پارک‌های دو شهر در استرالیا بررسی کردند.

دکتر بارون می‌گوید: فضا‌های سبز شهری عمومی، شهر‌های ما را خنک نگه می‌دارند، استرس را کاهش می‌دهند و خلق و خوی را بهبود می‌بخشند.

آن‌ها فعالیت‌هایی مانند ورزش بدنی و تعاملات اجتماعی را ترویج می‌کنند.
این مزایا برای همگان خصوصا جوانان حائز اهمیت است، زیرا در این دوره از زندگی است که بسیاری از اختلالات روانی مزمن ظاهر می‌شوند و تاثیر فضای سبز بر سلامت روان، قرار گرفتن در فضای سبز مناسب می‌تواند باعث تقویت روابط اجتماعی و ارتباط با طبیعت در این سال‌های شود.

دکتر بارون با مروری بر منظر شهری در Lower Mainland در بریتیش کلمبیا، کانادا اشاره می‌کند با اینکه فضا‌های سبز جذابی وجود دارد، اما تعداد بسیار کمی از آن‌ها برای بزرگسالان جوان طراحی شده‌اند.

برای مثال، ما در ارائه زمین‌های بازی برای کودکان کوچک‌تر یا تعبیه‌ی نیمکت در پارک‌ها برای افراد مسن موفق عمل کرده ایم، اما وقتی صحبت از جوانان به میان می‌آید، کمبود قابل توجهی در فضا‌های طراحی‌شده وجود دارد که برای آن‌ها قابل استفاده باشد.

برخی از فضا‌هایی که تا حدی این معیار‌ها را برآورده می‌کنند عبارتند از بانک‌های اسپانیایی، که در آن سیاهه‌های مربوط به ساحل معیاری از حریم خصوصی را برای پارک‌های انفرادی و همچنین گروه‌ها فراهم می‌کند.

به عنوان مثال استنلی پارک‌ها تنوع زیستی جالبی ارائه می‌دهند. با این حال، نیاز آشکاری به طراحی هدفمند فضا‌های سبز عمومی وجود دارد تا آن‌ها را برای جوانان جذاب‌تر کند.
به ویژه با توجه به تحقیقاتی که نشان می‌دهد جوانان سطح سلامت روان پایین تری را در نتیجه استرس‌های ناشی از همه گیری COVID-۱۹ تجربه کرده اند.

دکتر امیلی روگل یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: مکان‌هایی با گونه‌های گیاهی و تنوع فعالیتی به جوانان فرصت آرامش از محیط پارک و وقت گذرانی با دوستانشان را می‌دهند.

نویسندگان این المان‌ها را بر روی طیف وسیعی از فضا‌های سبز در سیدنی و ملبورن دو شهر بزرگ استرالیا، مورد بررسی قرار دادند.

به عنوان مثال برای جوانان مسیر‌هایی با پوشش گیاهی که به طور منظم در دو طرف قرار گرفته اند، از نظر ایجاد حس نظم به خوبی عمل می‌کنند. پارک‌های رسمی کاشته شده با بیش از سه گونه درخت یا ارائه تجهیزات برای حداقل سه فعالیت تفریحی، تنوع را فراهم می‌کند.

به عقیده دکتر روگل در برخی شهر‌ها ممکن است گنجاندن فضای سبز در مناطق در حال تراکم مشکل ایجاد کرده باشد، اما حتی قطعات کوچک زمین را می‌توان به فضای سبز تبدیل کرد و نیاز‌های جوانان را برآورده کرد.

منبع: سایت مدیکال اکسپرس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار