تولید علم، مرجعیت و مصرف علم، رفاه ایجاد می‌کند/ چند کار کلیدی برای ایجاد نشاط در دانشگاه‌ها

وزیر علوم گفت: برخی انتظار دارند علم امروز بلافاصله در زندگی بروز و ظهور پیدا کند، ولی تحقیقات بنیادی ممکن است سال‌ها بعد در جامعه بروز و ظهور پیدا کند.

محمدعلی زلفی‌گل امروز، در آیین افتتاح باشگاه طلایه‌داران علم دانشگاه تهران، با اشاره به اولویت‌های پنج گانه وزارت علوم، گفت: کار دانشگاه تهران و افتتاح طلایه داران علمی دانشگاه تهران در راستای مرجعیت و دیپلماسی علمی فناوری و نوآوری است که یکی از اولویت‌های وزارت علوم است.

وی با بیان این که کارکرد دانشگاه تهران در عرصه‌های مختلف علمی، فناوری و فرهنگی است، خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران باید پرچمدار و علمدار حرکت جامعه به سمت پیشرفت باشد.

وزیر علوم تاکید کرد: امروزه در دنیا تولید علم، مرجعیت ایجاد می‌کند و مصرف علم، رفاه ایجاد می‌کند. برخی انتظار دارند علم امروز بلافاصله در زندگی بروز و ظهور پیدا کند، ولی تحقیقات بنیادی ممکن است سال‌ها بعد در جامعه بروز و ظهور پیدا کند.

او با اشاره به چند کار کلیدی برای ایجاد شور و نشاط بین اعضای هیئت علمی و دانشجویان، گفت: ما نظام سنجش و انگیزش را تغییر دادیم. یکی از این اقدامات این بود که پایه‌های تشویقی به ۶۰ پایه رسید و اعضای هیئت علمی می‌توانند سالانه یک پایه عادی و دو پایه تشویقی دریافت کنند.

وی با اشاره به این که سقف حقوق اعضای هیئت علمی برداشته شده است، گفت: همچنین ۱۵ درصد نیز به زودی مجدد افزایش پیدا می‌کنند.باید از تجربیات دنیا استفاده کنیم و آن را بومی کنیم، ما نیز باید شرایطی ایجاد کنیم، پذیرش‌ها استادمحور شوند. آیین‌نامه به‌زودی ابلاغ می‌شود که اساتید دانشجویان استعداد درخشان را مستقیم پذیرش کنند و ۲۰ درصد از پذیرش، استاد محور می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: پذیرش استادمحور دو شرط دارد؛ یکی این که پایان‌نامه رساله در راستای نیاز‌های کشور باشد و شرط دیگر این است که تعداد پذیرش به اندازه ظرفیت فعلی دانشگاه باشد.

زلفی‌گل با اشاره به افزایش سقف حق‌التدریسی (تا سقف ۸۰ واحد)، تاکید کرد: این اقدامات در راستای افزایش شور و نشاط بین اعضای هیئت علمی است.

وزیر علوم با بیان این که انتظارات از دانشگاه تهران خیلی بالاست، این دانشگاه ۲ هزار عضو هیئت علمی دارد. برای این که بهره‌وری را رعایت کنیم، باید سرانه را حساب کنیم و ببینیم که برای هر عضو هیئت علمی، ثبت اختراع، ارجاع مقالات، تولید محصول و ... چقدر است تا رتبه دانشگاه و به دنبال آن جایگاه علمی کشور ارتقا پیدا کند.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران پرچم‌دار علم ایران است و اگر می‌خواهیم دانشگاه تهران ارتقا پیدا کند، باید برای جذب اعضای هیئت علمی، اعضای بنیاد ملی نخبگان را با دید وسیعتری نگاه کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار