مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور:

بیش از ۳۶ هزار زندانی در کشور شاغل و حقوق بگیر هستند

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور گفت: بیش از ۳۶ هزار زندانی در کشور شاغل و حقوق بگیر هستند.

رحیم مطهرنژاد ۱۰ آبان ماه در حاشیه بازدید از بنیاد تعاون زندانیان آذربایجان غربی با اشاره به حرفه آموزی سالیانه بیش از ۷۰ هزار زندانی در ۲۰۰ رشته فنی و حرفه‌ای با همکاری سازمان زندان‌ها و فنی و حرفه‌ای گفت: زندانیان پس از گذراندن دوره‌های آموزشی، گواهی فنی و حرفه‌ای دریافت کرده و در کارگاه‌های بنیاد تعاون مشغول به فعالیت شده و دستمزد دریافت می‌کنند.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با بیان اینکه یک هزار کارگاه تولیدی بنیاد تعاون فعال در رشته‌های مختلف، فرصت اشتغال برای زندانیان حرفه آموخته را مهیا کرده است، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۳۶ هزار زندانی در داخل، پیرامون و خارج از زندان مشغول بکار هستند، همچنین علاوه بر این آمار، ۱۲ هزار زندانی نیز با استفاده از پابند الکترونیک خارج از زندان مشغول بکار هستند.

مطهرنژاد با بیان اینکه با شروع کرونا در سال ۹۸ و باهدف کنترل شیوع بیماری نزدیک به ۲۰ هزار زندانی مشغول، تعدیل و به بند‌های زندان منتقل یا به مرخصی فرستاده شدند، اظهار کرد: با راه اندازی خط تولید ماسک بهداشتی و تونر ضدعفونی کننده در بنیاد تعاون آمار زندانیان مشغول به کار افزایش یافت.

وی ادامه داد: آمار اشتغال زندانیان از ۲۱ هزار نفر در سال گذشته به بیش از ۳۶ هزار نفر در سال جاری رسیده است.

مطهر نژاد با اشاره به اینکه بنیاد تعاون مسئولیت اشتغال زندانیان در دوران محکومیت را برعهده دارد، بر اهمیت موضوع اشتغال بعد از آزادی فرد محکوم و تاثیر آن در جلوگیری از بازگشت مجرم به زندان تاکید کرد و گفت: چنانچه زندانی پس از سپری کردن دوران محکومیت در جامعه مشغول به کار شود درصد بازگشت به زندان از ۲۰ درصد به یک الی دو درصد کاهش می‌یابد.

وی اظهار کرد: متاسفانه اعتماد به محکوم آزاد شده در جامعه کم است و این امر بر اشتغالزایی فرد تاثیر می‌گذارد لذا ضروری است مردم به زندانی آزاد شده اعتماد کنند تا با استغال فرد، میزان آسیب‌های اجتماعی نیز در اجتماع کاهش یابد.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور اظهار کرد: سالانه در حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای آزادی زندانیان هزینه می‌شود، اما متاسفانه به موضوع اشتغال پس از آزادی توجهی نشده است. چنانچه نهاد‌های حمایتی و مجلس و دولت با بنیاد تعاون همکاری کنند جهت ایجاد فرصت اشتغال برای زندانیان پس از دوران محکومیت این امکان را داریم که البته تحقق این امر نیازمند قوانین حمایتی مجلس و دولت است.

مطهرنژاد با بیان اینکه زندانیان شاغل و زندانیان با پابند الکترونیک ۱۵ الی ۲۰ درصد زندانیان را شامل می‌شوند، گفت: مصررانه بدنبال توسعه اشتغال زندانیان هستیم و اگر فضای مناسبی برای ایجاد اشتغال مهیا شد برای اشتغال زایی زندانیان پای کار هستیم.

وی با اشاره به توسعه تولید پابند الکترونیک نیز اظهار کرد: ۱۰ هزار پابند الکترونیک تولید و تحویل سازمان زندان‌ها شده و چنانچه قضات، روسای دادگستری‌ها صدور احکام استفاده از پابند را افزایش دهند این ۱۰ هزار پابند نیز به مدار بهره برداری خواهد رسید.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور تصریح کرد: براساس تدابیر تحولی قوه قضاییه مقرر شده تا یک سوم از زندانیان کشور را در قالب اشتغال و پابند الکترونیک از زندان خارج کنیم که این تصمیم یک اقدامی کم نظیر و قابل تحسین است.

مطهرنژاد خاطر نشان کرد: ایران در بین کشور‌های همسایه، شرق آسیا، حاشیه خلیج فارس و خزر جز کشور‌های پیشرو در حوزه اشتغالزایی برای زندانیان است.

وی با اشاره به بازدید از کارگاه‌های بنیاد تعاون زندانیان در آذربایجان غربی، فعالیت‌های این مرکز را رو به توسعه دانست و گفت: در بازدید پیشین در حدود ۱۰۰ زندانی در این مجتمع مشغول بودند که در حال حاضر بیش از ۳۰۰ زندانی در کارگاه‌های خیاطی، قالیبافی، تولید مبلمان و بسته بندی مواد غذایی فعالند که قابل تقدیر است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.