یأس و ناامیدی؛ آفت بزرگ جوامع امروزی

یک کارشناس مذهبی، درمورد دلایل یأس و ناامیدی در جامعه توضیحاتی داد.

ناصر رفیعی، کارشناس و سخنران مذهبی، درمورد دلایل یأس و ناامیدی در میان مردم جامعه بیان کرد: اگرچه یأس و ناامیدی، موضوع روانشناسی است و می‌خواهیم بدانیم چرا مردم در جامعه به یأس و ناامیدی مبتلا می‌شوند؟ ولی عوامل و دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارند که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم که یکی از آن‌ها اجابت نشدن دعاست. بسیاری از مردم به دلیل اجابت نشدن دعا هایشان، مأیوس و ناامید می‌شوند؛ به طوری که چنین افرادی می‌گویند دعا برای ازدواج، قبولی، شفا گرفتن و... کردم، ولی هیچ کدام استجابت نشد و به گفته خودشان، در بسیاری از مواقع، به خاطر استجابت نشدن دعا هایشان با خداوند مهربان هم قهر می کنند. 

این کارشناس مذهبی گفت: خداوند حکیم و علیم است و در قرآن گفته است دعا کنید به اجابت می‌رسد و انسان نباید از عدم اجابت دعا مأیوس شود چراکه خداوند، یا آن چه که دعا کننده می‌خواهد را به او می‌دهد یا مشابه اش را می‌دهد و یا بلایی را از او دفع کرده و درواقع، خداوند برای بنده اش جبران می‌کند و یا حتی برای آخرت بنده اش ذخیره می‌کند.

به گفته حجت الاسلام رفیعی، دومین دلیل یأس و ناامیدی بندگان به خاطر ارتکاب گناه است. متأسفانه، برخی از افراد به گناه آلوده می‌شوند که گناهان متفاوت هستند؛ به طوری که برخی از آن ها با استغفار و دعا کردن،  پاک می‌شوند و گاهی هم فرد گناه کننده، حق الناس را به جا نیاورده و مال مردم را خورده است. 

این کارشناس مذهبی ادامه داد: اگرچه برخی از گناهان بسیار بزرگ هستند ولی نباید اجازه داد یأس و ناامیدی در وجود فرد رخنه کند. هر چند که می‌دانیم برخی از گناهان لایُغفَر هستند. مثل کُشتن امام (ع) که یزید و شمر لایُغفَر هستند. زیرا قرآن می‌فرمایند: کسی که مومنی را از روی عمد و به خاطر ایمان آن فرد بکُشد جزایش، جهنم است. 

حجت الاسلام رفیعی، سومین عامل یأس و ناامیدی را شکست عنوان کرد و افزود: امیدوارم طلاق در کشورمان ریشه کَن شود و اگرچه طلاق، معضل بزرگی است. ولی نباید مأیوس شد. چون فرد می‌تواند پس از چنین شکستی به زندگی اش ادامه دهد و زندگی دیگری را شروع کرده و مسیر دیگری را انتخاب کند و به آن سمت پیش برود و فرد نباید در مواقع شکست و حتی شکست ها، بنشیند. 

این کارشناس مذهبی گفت: مصائب، از جمله موارد دیگری است که باعث یأس و ناامیدی افراد می‌شود. به حضرت یعقوب (ع) گفتند که فرزندت را گرگ خورده است و با وجود این که دلبسته و عاشق حضرت یوسف (ع) بود مأیوس و ناامید نشد و تا آخر عمر خود می‌گفت: مأیوس و ناامید نشوید و دنبال یوسف بگردید تا بالاخره، به یوسف خود رسید و گاهی، فرد همسر جوان خود را ازدست می‌دهد و این مصیبت بسیار سنگین است. اما یأس آن بسیار بدتر است.

حجت الاسلام رفیعی افزود: پوچی و بی هدفی، از دیگر موارد یأس و ناامیدی است؛ به طوری که مبانی برخی از افراد قوی نیست و نمی‌توانند تحلیل کنند که علت آفرینش انسان‌ها برای چیست و چه اتفاق‌هایی خواهد افتاد و بدنبال آن، دچار بحران‌های فکری می‌شوند که این موضوع هم بسیار خطرناک است و باعث یأس افراد می‌شود و اتفاقاً این مورد از موارد دیگر خطرناک‌تر است. زیرا چنین افرادی، مطالعه دقیق نداشته و با این موضوع، قوی برخورد نکرده اند. این در حالی است که خداوند علیم و حکیم فرموده اند این عالم را عبث نیافریده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۲۹ مهر ۱۴۰۱
علت اصلی یاس و نامیدی تو جامعه عملکرد دادگستریه
آخرین اخبار