جلفا رتبه اول آذربایجان شرقی در زمینه کشت و تولید انار و انجیر

 رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: شهرستان جلفا با ۴۵۸ هکتار باغات انار و ۱۰۶ هکتار باغات انجیر رتبه اول استان از نظر سطح زیرکشت و تولید را دارد.

آقای فتحی در جشنواره انار و انجیر در جلفا گفت: جشنواره‌های برداشت محصول با هدف شناساندن محصول مورد نظر در هر منطقه برگزار می‌شود و سنت نیکویی است که از دیرباز در بین کشاورزان ما رایج بوده است و به نشانه قدردانی از نعمت‌های الهی برگزار می‌شود.

وی افزود: این جشنواره رویداد مبارکی است که کمک می‌کند تا انجیر و انار جلفا در استان  آذربایجان شرقی و کشور شناخته شده و این منطقه به عنوان محلی مستعد برای محصولات نیمه گرمسیری معرفی شود.

آقای فتحی برگزاری جشنواره‌های کشاورزی را فرصتی مناسب برای شناسایی دیگر ظرفیت‌های شهرستان‌ها دانست و ادامه داد: این جشنواره‌ها می‌تواند ظرفیت‌های اقتصادی، گردشگری و سایر ظرفیت‌های شهرستان‌ها را نیز به مردم معرفی کند.

وی در خصوص سطح زیرکشت انار در آذربایجان شرقی گفت: سطح زیر کشت انار در استان ۶۸۵ هکتار می‌باشد که ۶۳۰ هکتار از این باغات بارور و ۵۵ هکتار نیز غیر بارور است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، با بیان اینکه باغات انار استان عمدتاً در سطح شهرستان های، جلفا، خداآفرین، میانه، هوراند، ورزقان و مرند پراکنده است ادامه داد: سطح باغات انار شهرستان جلفا ۴۵۸ هکتار است و قریب به ۷۰ درصد از سطح باغات و ۸۲ درصد از محصول انار تولیدی استان مربوط به این شهرستان می‌باشد که این شهرستان رتبه اول در استان را در تولید انار به خود اختصاص داده است شهرستان خداآفرین با ۱۹۴ هکتار و میانه با ۲۵ هکتار سطح زیر کشت حائز رتبه‌های بعدی می‌باشند.

وی عمده عمده ارقام انار استان را ارقام بومی، ساوه، ترش، خونین، ملس و آق شاور دانست و افزود: میزان محصول انار تولیدی سالانه استان ۶ هزار تن می‌باشد که به صورت تازه خوری و یا تهیه کنسانتره و رب انار مصرف می‌شود.

آقای فتحی با بیان اینکه سطح زیر کشت انجیر در استان ۱۳۵ هکتار است که ۱۳۰ هکتار از این باغات بارور و ۵ هکتار نیز غیر بارور است ادامه داد: باغات انجیر استان عمدتاً در سطح شهرستان‌های جلفا، خداآفرین، میانه، هوراند و مرند پراکنده است که سطح باغات انجیر شهرستان جلفا ۱۰۶ هکتار است و قریب به ۸۰ درصد از سطح باغات و ۸۵ درصد از محصول انجیر تولیدی استان مربوط به این شهرستان می‌باشد که در خصوص این محصول نیز، جلفا رتبه اول را در اختیار دارد و شهرستان‌های خداآفرین و میانه با ۸ هکتار سطح زیر کشت، حائز رتبه‌های بعدی می‌باشند.

وی عمده ارقام انجیر استان را بنفشه، آق بی دانه (سفید بی دانه)، سیاه و سفید اعلام کرد و گفت: میزان محصول تولیدی سالانه انجیر استان ۱۱۰۰ تن می‌باشد که محصول انجیر به صورت خشک، تازه خوری، شربت انجیر، مربا، مارمالاد، کمپوت و پوره قابل مصرف می‌باشد.

آقای  گفت: برگزاری این جشنواره فرصت خوبی را برای شناسایی مشکلات کشاورزان در حوزه مختلف از قبیل صنایع تبدیلی، توزیع و متعادل سازی قیمت است که با همکاری شرکت تعاونی روستایی اجازه نخواهیم داد افزایش محصول باعث متضرر شدن کشاورزان شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.