استفاده آمریکا از مادر بمب ها در ننگرهار خسارات زیادی بر مردم این ولایت وارد کرده است

انفجار مادر بمب ها در ننگرهار بر زندگی مردم تأثیرات تلخی گذاشته و بیماری‌های پوستی و زایمان‌های زودرس در میان آنان رو به افزایش است.

به گفته‌ شهروندان در ولایت ننگرهار، پس از حمله‌ نیروهای امریکایی در این ولایت و استفاده‌ این کشور از بمب مادر در ولسوالی سپین‌غر ننگرهار با ادعای نابودی مخفیگاه داعش، اکنون عوارض انفجار این بمب‌ها بر زندگی مردم تأثیرات تلخی گذاشته و بیماری‌های پوستی و زایمان‌های زودرس در میان آنان رو به افزایش است.

آمریکا پنج سال قبل در ۱۳ ماه اپریل ۲۰۱۷ میلادی، بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای خود را بر روی مرکز داعش در ننگرهار، در شرق افغانستان استفاده کرد. این بمب در منطقه «اسدخیل» ولسوالی سپین‌غر ننگرهار استفاده شد.

در آن زمان امریکا در بیانیه‌ای مدعی شد که در این حمله ده‌ها شبه نظامی داعش کشته و مراکز آنان به‌طور کامل منهدم شده است.

اما اهالی منطقه‌ یادشده می‌گویند که استفاده از این بمب به آنان آسیب روحی، جسمی و خسارات مالی زیادی وارد کرده است. آنان می‌گویند که پس از انفجار بمب بیشتر مردم دچار بیماری‌های پوستی شده‌اند.

فضل هادی شینواری، یکی از اهالی منطقه می‌گوید که استفاده از «مادر بمب‌ها» در منطقه‌‍‌ی «اسدخیل» بر ولادت زنان نیز تأثیر گذاشته است.

شینواری افزود: «از روزی که مادر بمب‌ها در ولسوالی سپین‌غر سقوط کرد، شمار زیادی از مردم به بیماری‌های پوستی و سایر امراض مبتلا شده‌اند و بسیاری از زنان باردار نارس زایمان می‌کنند که مردم را بیشتر نگران می‌کند.»

الفت خان، یک باشنده‌ محل می‌گوید که این بمب نه تنها از نظر روحی به آنان آسیب وارد کرده، بلکه خسارات مالی شدیدی نیز به بار آورده است، به طوری که حتی اکنون نیز مردم قادر به ساختن خانه‌های خود نیستند.

کارشناسان صحی در سپین‌غر نیز به پیامد تخریبی «مادر بمب‌ها» اذعان دارند و می‎‌گویند که باید به این موضوع توجه شود.

داکتر اجمل، داکتر کلینیک سیار در ولسوالی سپین‌غر می‌گوید که اثرات بمب بیشتر در زنان باردار دیده می‌شود که این امر باعث افزایش تعداد زایمان‌های زودرس شده است.

اجمل می‌افزاید: «من پزشک یک کلینیک سیار اینجا هستم. اکثر بیمارانی که به ما مراجعه می‌کنند، مادر هستند و زایمان زودرس دارند. همچنین کودکان نیز به بیماری‌های پوستی مبتلا می‌شوند و این بیماری‌ها روزبه‌روز در حال افزایش است.»

در همین حال، نقیب‌الله رحیمی، سخنگوی ریاست صحت عامه ننگرهار می‌گوید که هر از چند گاهی در حال نظارت هستند و در صورت مشاهده‌ هر گونه بیماری، تدابیر عاجل برای جلوگیری از آن اتخاذ خواهند کرد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۲۲ مهر ۱۴۰۱
مملکت بی صاحب همین میشه...
آمریکا از اونور دنیا دلش برای امنیت افغانی ها میسوزه که میاد بمب میدازه تو کشورشون
آخرین اخبار