جشنواره داستان کوتاه نقش آفرینی زن مسلمان ایرانی فراخوان داد

پوستر جشنواره داستان کوتاه "نقش آفرینی زن مسلمان ایرانی" در آئینی با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی رونمایی شد.

محمد حسین زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در آئین به نقش آفرینی‌های حضرت زینب (س) به عنوان نمونه بارز زن مسلمان در تاریخ اشاره کرد و گفت: یکی از ماجرا‌های اصلی در واقعه عاشورا، نقش آفرینی محوری حضرت زینب (س) است که در فضای اسارت و افشاگری ظلم یزدیان تبلور می‌یابد.

او افزود: نقش حضرت زینب در دوره چهل روزه تا اربعین، تببین گری بوده که کاملا عزت‌مند است و کاملا از موضع قدرت و عظمت صحبت می‌کند، در این راستا نمونه‌های بسیار زیادی از نقش آفرینی زن مسلمان در تاریخ صدر اسلام وجود دارد، اما در انتقال آن با ضعف بزرگی مواجه بوده ایم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در دوره‌ای که جهان غرب به دنبال ایجاد الگوی کاذب از زن به عنوان یک عنصر کالایی یا تجاری از غرب است، معرفی زن مسلمان انقلابی کار بزرگی است که توسط نظام جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته است.

حسین زاده بیان کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نه زن را به مثابه عنصر خنثی در حصار منزل پنهان کرد و نه به عنوان یک کالای تجاری در بازار، اجازه سوء استفاده از وی را داد، حجابی که در انقلاب اسلامی بر آن تاکید می‌شود، پوششی است تا در آن زن بتواند فعالیت اجتماعی انجام داده و اثر گذاری اجتماعی داشته باشد.

او تصریح کرد: نمونه‌های بسیاری از زن مسلمان ایرانی در کشورمان وجود دارد که هم مادران و همسران نمونه بوده و هم در مشاغل گوناگون به علقه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی رسیده اند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تاکید کرد: باید تلاش شود تا الگوی درست نقش آفرینی زن مسلمان ایرانی در قالب هنر و ادبیات به مردم عرضه شود که متاسفانه در این بخش کم کاری‌های صورت می‌گیرد، به طوری که امروز کمترین فیلم سینمایی ساخته شده که نقش رفیع زن را به منصه ظهور برساند، کمتر سریالی ساخته یا داستانی نوشته شده است که زن در آن نقش محوری داشته و نمونه یک زن مسلمان و جریان ساز را نشان دهد.

جشنواره داستان کوتاه نقش آفرینی زن مسلمان ایرانی فراخوان داد

حسین زاده اظهار کرد: جشنواره داستان کوتاه نقش آفرینی زن مسلمان ایرانی که با حمایت معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و به همت موسسه فرهنگی بانوان ناشر و اهل قلم طراحی شده است، تلاشی برای تقویت تولیدات ادبی در حوزه نقش زن مسلمان ایرانی است بتوانیم زمینه تولید داستان‌های بلند و رمان را نیز در این بخش فراهم کنیم.

 فریده سلطانی مدیر مسئول موسسه فرهنگی بانوان ناشر و اهل قلم، محور‌های این جشنواره را جایگاه الگویی بانوان شامل: تاریخ سازی، جهاد پایداری، اجتماع، خانواده، فرهنگ، هنر و رسانه برشمرد و گفت: نویسندگان می‌توانند آثار خود را حداکثر تا تاریخ ۲۹ مهرماه امسال به نشانی اینترنتی ab.nasher@yahoo.com ارسال نمایند.

او افزود: مراسم پایانی این جشنواره و معرفی آثار برتر در آذرماه امسال برگزار و همزمان با این آیین داستان‌های منتخب در قالب کتاب چاپ و رونمایی می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.