کمبود سوخت کشت پاییزه و اختصاص حداقل سهمیه به خوزستانی‌ها

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان مشکلات تامین سوخت کشت پاییزه در استان را تشریح کرد.

تورج نوروزی می‌گوید: در سال ۱۳۹۶  با تولید حدود ۱۴ میلیون تن محصولات کشاورزی بیش از ۳۲۰ میلیون لیتر  سوخت به بخش کشاورزی خوزستان  اختصاص یافت.

او ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ با تولید بیش از ۱۷  میلیون تن محصولات کشاورزی سوخت تخصیصی به این بخش ۲۰۵ میلیون لیتر است که با افزایش تولید محصولات کشاورزی مگر می‌شود انرژی مصرف نشود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: شرکت پخش فرآورده‌های نفتی بر اساس تراکتور، سوخت  به بخش کشاورزی اختصاص نمی‌دهد بلکه براساس سطح کشت صورت می‌پذیرد.

آقای نوروزی ادامه داد: تامین سوخت خوزستان در خود استان بسته می‌شود، اینکه برخی می‌گویند جهاد کشاورزی گلایه کرده اینطور نیست و فرمول اصلی سوخت در پخش فرآورده ها‌ی استان بسته، تنظیم  و در تهران نهایی می‌شود.

به گفته او، متاسفانه جهاد کشاورزی استان نقشی در بحث تعیین سوخت ندارد و حتی تهران هم نمی‌تواند نقشی ایفا کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان می‌گوید: برای هر محصول  یک ساعت کارکرد دستگاه در هکتار  تعریف می‌شود  و برای سوخت محصول گندم از ۱۶  تا ۲۱ ساعت  دستگاه  باید در زمین کار کند که ۱۶ ساعت برای مکان‌های نیمه مکانیزه و ۲۱  ساعت برای مکان‌هایی است که ۱۰۰ درصد مکانیزه هستند  و کشت در خوزستان ۱۰۰ درصد مکانیزه است، ولی متاسفانه شرکت پخش ۱۶ ساعت (نیمه مکانیزه) را حساب می‌کند.

تورج نوروزی ادامه داد: برای کشت چغندر نیز ۲۳ تا ۲۸ ساعت  تعریف شده که شرکت پخش  ۲۳ ساعت  نیمه مکانیزه  را برای ما محاسبه می‌کند در صورتی که  کشت ما ۱۰۰ درصد مکانیزه  است  و ۱۰۰ درصد نیز انرژی مصرف می‌شود.

او گفت:  در بحث مصرف سوخت در ساعت نیز به همین صورت است  و از ۱۴  لیتر در ساعت تا ۲۵ لیتر در ساعت  تعریف شده  که برای ما همان ۱۴ ساعت یعنی همه حداقل‌ها را محاسبه می‌کنند و این سبب شده که ۳۲۰ میلیون لیتر ما در سال ۹۶ به ۲۰۵ میلیون لیتر در سال ۱۴۰۰ برسد.

چندی پیش نیز آقارضا فتوحی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان در نشست شورای کشاورزی استان گفته بود زیبنده نیست در استانی که منبع اصلی تامین سوخت کشور است کشاورزان آن در مضیقه سوخت باشند.

او سخنان مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی خوزستان مبنی بر اینکه شرکت متبوع به تعهدات خود در تامین کامل سوخت تخصیصی عمل کرده است را نپذیرفت.

چندی پیش نیز تعدادی از کشاورزان دزفولی با ماشین آلات کشاورزی خود مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان خواستار افزایش سهمیه سوخت کشاورزی این منطقه شده بودند.

کشاورزان اندیمشک، ماهشهر و ... نیز با کمبود سوخت مواجه هستند و باتوجه به  آماده سازی برای کشت پاییزه اکنون انجام سهیمه سوخت بسیار مهم است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۳ شهريور ۱۴۰۱
قبل از انجام کشت پاییزه مسئولان بفکر باشن..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۰۳ شهريور ۱۴۰۱
خوزستان مظلوم