کارآمدسازی رشته‌ها لازمه اشتغال فارغ‌التحصیلان است

رئیس دانشگاه تهران گفت: کارآمدسازی رشته‌ها و به روزرسانی محتواها لازمه اشتغال فارغ‌التحصیلان و پاسخگویی به تقاضای صنعت است.

محمد مقیمی گفت: کارهای زیرساختی، زمان‌بر و هزینه‌بر هستند و با استفاده از امکانات موجود دانشگاه می‌توان هم در هزینه صرفه‌جویی کرد و هم سرعت انجام امور را بالا برد.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به ایجاد دانشکده تجارت و مالیه بر اساس رویکرد تقاضامحوری و نیاز صنعت و جامعه، گفت: شکل‌گیری دانشکده تجارت و مالیه، فرآیندی کارآفرینانه را طی کرده و تاکنون ۲۵ تفاهم‌نامه بین این دانشکده و صنعت امضا شده است. محیط صنعت و تجارت و مالیه به شدت تشنه این نوع فعالیت‌های علمی است.

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با ابراز تاسف از عدم شکل‌گیری فضای گفتمانی مناسب در حوزه تجارت و مالیه بین بخش خصوصی و دولتی گفت: خوشبختانه در نشست‌هایی که دانشکده تجارت و مالیه با حضور مقامات دولتی و خصوصی و تشکل‌های خصوصی برگزار کرده، گفت‌وگوی طرفینی ایجاد شده است که این نشان می‌دهد دانشکده تجارت و مالیه می‌تواند با ایفای نقش واسط بین بخش دولتی و خصوصی، با زبان علمی زمینه همکاری‌های مشترک را فراهم کند.

او گفت: عمدتاً فضای پیشرفت علمی کشور جلوتر از محیط صنعت مربوطه است؛ اما یکی از حوزه‌‌هایی که دانشگاه از صنعت عقب‌تر است، همین حوزه تجارت و مالیه است. انصافاً عرصه عملی تجارت در زمینه ابتکارات و نوآوری‌هایی که در بخش‌های عملیاتی، ملی و بین‌المللی داشته، در بخش‌هایی از دانشگاه جلوتر است؛ به‌طوری که اصطلاحات و مباحث نوآورانه‌ای که در مباحث تجاری در بخش خصوصی به وجود آمده، بعدها وارد ادبیات دانشگاه شده است.

 مقیمی، شکل‌گیری دانشکده تجارت و مالیه را با هدف تربیت نخبگان متناسب با نیازهای جامعه دانست و تصریح کرد: مدیران در حوزه‌هایی نظیر امور مالیاتی، گمرک، بانک و بیمه گلایه دارند که خروجی دانشگاه‌ها منطبق با نیازهایشان نیست. از طرفی نیز با موجی از فارغ‌التحصیلان مواجه هستیم که آینده کاری مبهمی دارند، فرصت‌های شغلی در بازار کار برای آن ها پیش‌بینی نمی‌شود و در نهایت برخی در بازار کار غیرمرتبط جذب می‌شوند یا برخی نیز مهاجرت می‌کنند. بنابراین کارآمدسازی رشته‌ها و به روزرسانی محتواها متناسب با نیازهای جامعه می‌تواند در اشتغال فارغ‌التحصیلان و جلوگیری از مهاجرت دانش‌آموختگان موثر باشد.

 جزئیات تامین هیئت علمی و نیروی انسانی برای دانشکده تجارت و مالیه

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تلاش برای تعریف رشته‌های جدید و کاربردی در دانشکده تجارت و مالیه، اظهار داشت: ایجاد رشته‌های جدید در این دانشکده بر اساس شناسایی نیازهای روز است که در نتیجه گفت‌وگو با بخش خصوصی و مالی کشور به آن ها می‌رسیم. به این ترتیب امیدواریم از سال آینده، بسته جدیدی برای پذیرش دانشجو در دانشکده تجارت و مالیه داشته باشیم.

مقیمی از ظرفیت‌سازی برای جذب ۲۰ عضو هیئت علمی پیمانی در دانشکده تجارت و مالیه در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم سازوکارهای تسریع‌کننده برای منابع مالی، جذب نیرو، جذب هیئت علمی و پذیرش دانشجو برای این دانشکده داشته باشیم.

رئیس دانشگاه تهران همچنین درباره شیوه تامین نیروی انسانی لازم برای دانشکده تجارت و مالیه نیز گفت: درخواست زیادی برای انتقال کارکنان از سایر دستگاه‌ها به دانشگاه تهران داشته‌ایم که در حال مصاحبه هستند و منبع مناسبی برای تامین منابع انسانی دانشکده‌های جدید هستند.

رئیس دانشگاه تهران درباره ضرورت تلاش برای توسعه فعالیت‌های دانشکده تجارت و مالیه اظهار داشت: در فرآیندهای اثرگذار در تجارت - چه در داخل و چه در سطح بین‌المللی – به شدت دچار مشکل هستیم که این مشکلات ناشی از عدم آشنایی ما با تجارت بین‌الملل بوده و فرصت‌های ما را یکی پس از دیگری از بین برده و حتی در مواقعی تبدیل به تهدید کرده است؛ چرا که چارچوب‌های علمی و منطقی برای فرآیندهای اثرگذار در تجارت طراحی نشده و متولی مشخصی ندارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار