تصاویر جیمز وب چگونه آینده علم نجوم را تغییر می‌دهند؟

ثبت لحظات تولد ستارگان و گروهی از کهکشان‌ها در یک رقص کیهانی نشان از قابلیت‌های بالای تلسکوپ جیمز وب دارد.

پنج تصویر شگفت‌انگیز تلسکوپ فضایی جیمز وب دنیا را محو زیبایی خود کرد. تصاویر جیمز وب واضح‌ترین و عمیق‌ترین تصاویر ثبت شده از جهان تا به امروز است.

ثبت لحظات تولد ستارگان و گروهی از کهکشان‌ها در یک رقص کیهانی نشان از قابلیت‌های بالای این تلسکوپ دارد. علاوه بر زیبایی، این دستاورد جدید از نظر علمی نیز فوق‌العاده حائز اهمیت است و امکان مطالعه جزئی‌تر جهان هستی را برای دانشمندان فراهم می‌کند. موارد زیر از اصلی‌ترین دلایل اهمیت تصاویر جیمز وب برای علم نجوم هستند:

مشاهده آنچه تاکنون قابل مشاهده نبود

در تصاویر سحابی کارینا و پنج‌گانه استفان، جیمز وب فضای میان‌ستاره‌ای را به ما نشان می‌دهد که در آن ستارگان در حال تولد و رشد هستند. دانشمندان تا کنون قادر نبوده‌اند هیچ تصویری از فعل و انفعالات کهکشان‌ها با چنین جرئیاتی مشاهده کنند. به لطف دروبین‌های مادون قرمز وب می‌توانیم ستاره‌ها را با تمام شکوهشان ببینیم.

دانشمندان با مطالعه نور‌های حذف شده از ستارگان به نحوه شکل‌دهی، رشد و ادغام آن‌ها توسط کهکشان‌ها پی می‌برند و متوجه می‌شوند که چرا برخی موارد کهکشان‌ها تشکیل ستاره را متوقف کرده‌اند. جیمز وب سوالاتی از قبیل اینکه چه چیزی تعداد ستارگان در یک منطقه خاص را معین می‌کند یا چرا ستارگان با حجم خاصی شکل می‌گیرند را پاسخ می‌دهد.

اطلاعات غنی‌تر از هستی

هفته‌ها و ماه‌ها طول می‌کشد تا دانشمندان اولین تصاویر جیمز وب را تجزیه و تحلیل کنند و نشان دهند که این تلسکوپ در آینده قادر به انجام چه کار‌هایی خواهد بود.

هر عکسی که می‌بینیم ترکیبی از چند ساعت تصویربرداری است. تیم‌های مطالعاتی این تصاویر را به قطعات کوچکتر تقسیم می‌کنند تا مطالعات جزئی‌تر را بر روی آن‌ها انجام دهند.

وضوح و جزئیات تصاویر نشان می‌دهد جیمز وب نه تنها فاصله و زمان بیشتری در گذشته را پوشش می‌دهد بلکه مشاهدات خود را با کیفیت بسیار بالاتری ارائه می‌کند و پتانسیل زیادی برای تحقیقات علمی دارد. این تلسکوپ به دانشمدان برای پاسخ به سوالات خود درباره سیارات، ستارگان و کهکشان‌ها و در نهایت جهان هستی کمک می‌کند.

کشف زمین شماره دو

تجزیه و تحلیل طیف‌نگاری وب از اتمسفر سیاره فراخورشیدی WASP-۹۶ b، مثالی از اطلاعات هیجان‌انگیزی است که ممکن است در آینده از این سیاره به دست بیاید.

این سیاره حدود یک هزار و ۱۵۰ سال نوری از زمین دور است و شباهت‌هایی با سیاره‌های منظومه شمسی دارد. تحلیل اتمسفر این سیاره توسط تلسکوپ جیمزوب نشان داد که جو این سیاره علاوه بر ابر و مه، دارای آب است.

اما با توجه به اینکه متشکل از گاز است قابل سکونت نیست. علاوه بر آن به ستاره‌هایی که به دور آن‌ها می‌چرخد، بسیار نزدیک است در نتیجه محیط به شدت گرم و نامساعدی دارد. تحلیل اتمسفر این سیاره توسط وب نشان از قابلیت بالای آن در تحلیل دیگر سیاره‌ها و کشف سیاره‌ای شبیه به زمین دارد.

منبع: تجارت نیوز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار