توسعه گلخانه‌های تابع اقلیم در چهارمحال و بختیاری

رئیس انجمن ملی گلخانه داران کشور گفت: به دلیل ارتفاع دو هزار و ۴۰۰ متری چهارمحال و بختیاری از سطح دریا، این استان در زمینه تولید گل رز بسیار موفق خواهد بود.

رحمان حسینی‌فرد در نخستین همایش گلخانه‌داران چهارمحال و بختیاری گفت: گفت: گلخانه‌ها با توجه به‌تناسب اقلیمی استان‌های کشور و امکانات و ظرفیت‌های موجود در استان‌های مختلف مانند سابقه کشت محصولات گلخانه‌ای، وجود بازار‌های مصرف و امکانات زیربنایی احداث می‌شود و در هر منطقه به کشت محصولات خاص از جمله سبزی و سیفی، خیار وگوجه و یا میوه‌های گرمسیری پرداخته می‌شود.

گلخانه‌های تابع اقلیم، با استفاده از سازه‌های فنی و سبک و متناسب با تحلیل میانگین بلندمدت شاخص‌های هواشناسی از جمله دمای ماهانه، حداکثر و حداقل دما، رطوبت نسبی و تابش خورشیدی ماهانه منطقه‌ای، طراحی و اجرا خواهد شد.

انجمن ملی گلخانه‌داران کشور از سال ۸۰ در کشور فعال شده و بیش از ۱۰۰ عضو فعال دارد و اعضای این انجمن در بخش‌های طراحی گلخانه، ساخت قطعات، ساخت گلخانه، شرکت‌های تولید مواد اولیه ساخت گلخانه شامل پلاستیک، سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیستم آبیاری، آب شیرین کن فعالیت دارند.


بیشتر بخوانید


در برخی باغات کشور که هرساله خطر سرمازدگی و تگرگ مواجه است نیز اجرای طرح پوشش سایه‌بان پیشنهاد می‌شود که این پوشش در فصل بهار از خطر تگرگ و تابستان از تبخیر و تعریق جلوگیری می‌کند و مصرف آب را نیز کاهش و جلوی تشعشع خورشید به درختان راگرفته از آفتاب سوختگی محصولات جلوگیری می‌شود تا محصول باکیفیت‌تر تولید شود.

تولید محصول در گلخانه‌های کنترل اقلیم مدرن در طول ۱۲ ماه انجام می‌شود که به دلیل مجهز بودن بسیار گران هستند و توسعه این گلخانه‌ها دار همه استان‌ها ضروری نیست.

این استان به دلیل ارتفاع دو هزار و ۴۰۰ متری چهارمحال و بختیاری از سطح دریا در زمینه تولید گل تولید رز بسیار موفق خواهد بود.

حسینی‌فرد بر اجرای طرح توسعه سایه‌بان برای زودرس کردن محصولات و جلوگیری از خطرسرمازدگی و تگرگ در باغات چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: این استان ظرفت تولید نشاء محصولات گلخانه‌ای برای سایر استان‌ها به خصوص جنوب را دارد.

فعالیت گلخانه داران ایران زیر ذره بین ناظران

الهام فتاحی‌فرمعاون دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهادکشاورزی گفت: براساس آمار سال ۹۹ وزارت جهادکشاورزی، ۱۲ هزار و ۱۷۸ هکتار گلخانه‌های کشور محصولات سبزی و صیفی است و تمامی این واحد‌ها در کشور تا پایان مردادماه ۱۴۰۱ شناسایی و شناسه‌دار می‌شود.

براساس ابلاغیه فروردین‌ماه وزیر جهادکشاورزی و دستورالعمل زمینه این ابلاغیه، در راستای ارتقای سلامت محصولات، شناسایی واحد‌های گلخانه‌ای سبزی و صیفی در دستور کار قرار گرفته تا از این طریق کیفیت محصولات گیاهی ارتقا یابد.

در نخستین همایش گلخانه‌داران چهارمحال و بختیاری، دستورالعمل شناسایی و اجرایی نظارت و فرهنگ تولید عرضه محصولات گلخانه‌ای ارائه و تبیین شد.

برای اجرای این دستوالعمل، معاونت‌های تخصصی دستورالعمل‌های نظارتی را آماده و به استان‌ها ابلاغ کردند تا واحد‌های گلخانه‌ای فعال در بخش‌های مختلف شناسایی شود.

تعیین مسئولان کیفی و اجرایی برای واحد‌های گلخانه‌ای و زیرنظارت قرار گرفتن فرایند تولید و برداشت محصولات گلخانه‌ای از مهمترین اهداف اجرای این دستور العمل است تا بتوان در پایان فصل برداشت هر محصول، کد شناسایی برای محصول صادر شود.

کد شناسایی محصول به عنوان ردیابی آن است تا مبدا و مکان تولید محصول برای مصرف کننده داخلی یا مصرف کننده خارجی که بازار صادراتی ما است میسر بشود.

بر اساس آمار رسمی سال ۹۹ وزارت جهادکشاورزی بیش از ۱۷ هزار و ۱۱۷ هکتار گلخانه در سطح کشور وجوددارد که از این میزان ۱۲ هزار و ۱۷۸ هکتار محصولات سبزی و صیفی و سه هزار و ۳۷۲ هکتار مربوط به گل و گیاهان زینتی است که ۷۵ درصد سطح گلخانه‌های کشور را سبزی و صیفی تشکیل می‌دهد.

نظارت بر فعالیت گلخانه داران و تولید باید زیر نظر ناظران فنی باشد و همه جوانب در واحد‌های گلخانه‌ای رعایت شود.

در این طرح دوره اول کشت به صورت تشویقی و دوره کشت دوم به صورت اجباری است و بهبود مدیریت تولید در واحد گلخانه، مصرف سم و تغذیه بحث‌های مستندسازی در این طرح مورد تاکید قرار دارد.

مرحله تایید سلامت محصول براساس دستورالعمل‌هایی است که سازمان حفظ نباتات تدوین کرده و به تمام معاونت‌ها ابلاغ شده است.

نخستین همایش گلخانه داران چهارمحال و بختیاری به مدت دو روز در مجتمع آفتاب شهرستان بروجن در حال برگزاری است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار