وزیر کشور:

حذف ارز ترجیحی ضروری بود/ قیمت‌ها با نظارت دقیق کنترل شوند

احمد وحیدی گفت: باید هر چه بیشتر ابعاد طرح بزرگ اصلاح اقتصادی برای مردم تبیین و شفاف شود.

وزیر کشور در نشست بررسی مسائل و مشکلات مربوط به تنطیم بازار حذف ارز ترجیحی را برای توسعه اقتصادی کشور و اقناع افکارعمومی نسبت به لزوم اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها را ضروری دانست و گفت: باید هر چه بیشتر ابعاد این طرح بزرگ اصلاح اقتصادی برای مردم تبیین و شفاف شود.

دولت سیزدهم معتقد است روش تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی درست نبوده و یارانه ناشی از آن به سر سفره مردم نیامده که در این زمینه با اجرای طرحی اقدام به هوشمندسازی یارانه های پنهانی مثل ارز ترجیحی تخصیص داده شده به کالاهای اساسی کرده است.

این اقدام در راستای قانون مجلس انجام شده که دولت را موظف کرده بود با مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها، این منابع را از طبقات پردرآمد و ثروتمند جامعه به دلیل مصرف بیشتر گرفته و به به دست دهک های پایین و طبقات ضعیف جامعه برساند.

این مصوبه مجلس به شرطی است که دولت با روش‌هایی مثل واریز یارانه نقدی و در اختیار گذاشتن کالابرگ الکترونیکی اثرات این تغییر را جبران کند که تاکنون صرفا روش پرداخت نقدی اجرایی شده است.

دولت اعلام کرده با این اصلاح اقتصادی اقلامی مثل نان، دارو و بنزین گران نمی‌شود و برای سه دهک اول، ۴۰۰ هزار تومان و برای دهک‌های بعدی ۳۰۰ هزار تومان کمک معیشتی نقدی پرداخت می‌کند.

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت اعلام چندی پیش اعلام کرد مردمی‌سازی یارانه‌ها قدرت خرید همه دهک‌ها را افزایش داده به طوریکه سه دهک اول (اقشار با کم‌ترین درآمد) به طور میانگین ۸۰۴ هزار تومان افزایش قدرت خرید داشته‌اند.

بدین ترتیب دهک اول تا نهم به ترتیب ۹۲۳ هزار تومان، ۷۸۳ هزار تومان، ۷۰۶ هزار تومان، ۲۹۱ هزار تومان، ۲۳۶ هزار تومان، ۲۳۴ هزار تومان، ۱۵۰ هزار تومان، ۷۱ هزار تومان و ۱۸ هزار تومان افزایش قدرت خرید پیدا کرده‌اند.

اما احمد وحیدی در ادامه با اشاره به تأکید رئیس جمهور برای کنترل قیمت‌ها و تأمین اقلام اساسی مورد نیاز مردم، از استانداران سراسر کشور خواست که با اتخاذ تدابیر مناسب و نظارت دقیق میدانی برای مدیریت بازار،‌ قیمت‌ها را کنترل کنند.

باوجود دستور وزیر کشور به استانداران و تاکید حجت‌الاسلام رئیسی اما بررسی وضعیت قیمت کالاهای اساسی و اقلام ضروری خانوار در روزهای پایانی خرداد ۱۴۰۱ حاکی از افزایش قیمت مرغ، برنج ایرانی و تداوم کمبود رب گوجه فرنگی است.

از سویی دیگر اما قیمت کالایی مثل گوشت گوساله حدود ۲۰ هزار تومان کاهش پیدا کرده اما نمودار قیمت گوشت گوسفندی روند صعودی را طی کرده است.

در کنار ایران، قیمت کالا‌های اساسی در بازار‌های جهانی همچنان روند صعودی دارد و از افزایش ماه‌های اخیر خود عقب نشینی نکرده است.

گزارش‌های سازمان خواروبار جهانی هم از افزایش روند شاخص قیمت‌ها خبر می‌دهد.

سازمان ملل متحد هم در گزارش اخیر خود وضعیت فعلی تامین مواد غذایی و قیمت‌ها را فاجعه غذایی در آینده خواند.

طی چند روز گذشته نیز روند روبه رشد قیمت‌ها ادامه داشت، طوری که قیمت ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده می‌شود ۱۱.۲۵ دلار افزایش یافت و هر بوشل از این محصول به قیمت ۷۴۶ دلار و ۲۵ سنت معامله شد.

خوراک دام ۷۰ درصد هزینه تمام شده محصولات پروتئینی نظیر گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و لبنیات را شامل می‌شود.

امروز قیمت گندم به عنوان اساسی‌ترین محصول جهان نیز ۲.۲۵ دلار رشد قیمت داشت، در روز‌ها و ماه‌ها اخیر هم این محصول افزایش قیمت داشت، به طوری که از ابتدای سال تاکنون بیش از ۵۰ درصد رشد قیمت را تجربه کرده است.

جنگ بین اوکراین و روسیه که هر دو تامین کننده ۳۰ درصد غلات جهان هستند، به مشکلات کمبود مواد غذایی و رشد قیمت‌ها دامن زده است.

سازمان‌های بین‌المللی درباره تامین مواد غذایی در آینده هشدار می‌دهند و از این رو کشور‌ها ذخیره سازی مواد غذایی را بیشتر کرده‌اند، نیمی از گندم صادراتی جهان در چین ذخیره شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۰۱ تير ۱۴۰۱
دولت محترم و مردمی و شریف واردات کالای خارجی را ممنوع کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
کدام کنترل شکربه سی هزا رتومان رسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
اره دیگه مشتمون واشده واسه مردم حالایه کلک دیگه پدرسوخته بازی ودله بازی جدیدبازکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
یکی از عوامل اصلی تورم بانک ها بخصوص بانک های خصوصین. بانک ها به جای فعالیت مولد و ایجاد سود با خلق نقدینگی سود سپرده ها را پرداخت می کنند که در نهایت خود سپرده گذار هم ضرر می کند. راه حل فقط بانکداری اسلامی بدون رباست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
این طرح خوبه به شرطی که درست اجرا میشد . یک نمونه شما در اوایل اردیبهشت به کارخانه های ماکارونی سازی نامه میزنید که قراره ماکارونی گرون بشه واونها هم شروع به انبار کردن ویا به عده خاصی میفروشن واحتکار میکنن وهزار بازی دیگه .یه راه حل ساده داشت اول بازار روکنترل میکردین وآمار ورودی وخروجی کارخانه هایی که مواد اولیه با ارز4200داشتن ره با نظارت دقیق کنترل میکردین بعد اقدام به آزاد سازی قیمتها میکردید وهزار راه دیگه!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
Saeid Kordzangeneh
۱۳:۴۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
دولت در حال غرق شدن بود تصمیم گرفت که مردم رو غرق کنه ولی خودش پایدار و استوار بالای سر یه مشت غرق شده بایسته و حکومت کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۳ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
شما یکبار با اطمینان گفتید که فقط چهار قلم کالا گران خواهد شد و بعد دو روز چهارصد قلم کالا گران شد؛ آیا همه شفاف سازی های شما به همین شکل است؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
آقای وزیر؛ اگر مردم هم امکانات و شرایط و تسهیلات زندگی شما را داشته باشند اشکالی ندارد که ضرورت طرح اصلاح اقتصادی برایشان شرح داده شود ، ولی اینکه شما در رفاه و آسایش کامل باشید و مردم مظلوم ضرورتا" مشقات و سختی های این طرح را تحمل کنند و آنوقت شما بخواهیدبه عنوان فرد آگاه مردم را آگاه کنید که اجرای این طرح خیلی ضرورت داشته است کمی جای تامل دارد!!!!! یعنی انسان یک حال خاصی پیدا می کند!!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۱۱ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
چشم !آقای وزیر !شما خودتان به خودتان دستور می دهید!مگر غیر از شما (دولت )کسی باید اجرا و نظارت کند؟مجلس.... ا.نم که حله وکیل الدوله هستند تا وکیل مردم حاکمیت یکدست!رنج بیشتر مردم.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۷ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱
بابا بیاین درست واسه مردم توضیح بدین که دیگه ارزی نمونده بود که بخوان ترجیهی بدن. بگید دولت رو با خزانه خالی و هزاران میلیارد بدهی تحویل گرفتین که باید بدهی ها رو پس بدین.
مشکل این دولت اینه شبکه اجتماعی قوی نداره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
قیمتها با نظارت شماها نالایق ها روزبه روز داره کنترل میشه و میره بالاتر آنهم با سرعت نور
آخرین اخبار